- 26 Ekim 2013
- 1.801
- 1.398
- 198
- Konu Sahibi AngryPenguin
-
Bende sizden bahsetmiştim gelmişsiniz...........
Nükleer santral diyince gözüm döndü bi anda. Nükleer santrallere hayır dediğim için ülkemin gelişmesini istememiş oluyorsam, olayım, bununla da gurur duyarım! NÜKLEER SANTRALLERİ HİÇBİR ŞEKİLDE HİÇBİR YERDE DESTEKLEMİYORUM! Destekleyen insanlar da bana göre ya kördür ya da gözlerini para hırsı bürümüştür. Nükleer santral ne demek biliyo musunuz, peki siz ideolojisini desteklediğiniz partinin bu diretmesini hiç sorguladınız mı? Nükleer santralleri desteklemeyen insanlar sırf muhalefet için desteklemiyorlar öyle mi?
Peki neden hükümet ülkemizin gül gibiNükleer santral diyince gözüm döndü bi anda. Nükleer santrallere hayır dediğim için ülkemin gelişmesini istememiş oluyorsam, olayım, bununla da gurur duyarım! NÜKLEER SANTRALLERİ HİÇBİR ŞEKİLDE HİÇBİR YERDE DESTEKLEMİYORUM! Destekleyen insanlar da bana göre ya kördür ya da gözlerini para hırsı bürümüştür. Nükleer santral ne demek biliyo musunuz, peki siz ideolojisini desteklediğiniz partinin bu diretmesini hiç sorguladınız mı? Nükleer santralleri desteklemeyen insanlar sırf muhalefet için desteklemiyorlar öyle mi?
Peki neden hükümet ülkemizin gül gibi rüzgardan elde edebileceği enerji potansiyelini görmüyor da sonucu facia olabilecek Nükleer Santraller konusunda diretiyor??? Cevabı benim için basit: KENDİ ÇIKARLARI.
rüzgardan elde edebileceği enerji potansiyelini görmüyor da sonucu facia olabilecek Nükleer Santraller konusunda diretiyor??? Cevabı benim için basit: KENDİ ÇIKARLARI.
Metzamor Nükleer Santrali nin bütün risklerine ortağız ama gelirine ortak değiliz altını çizdiğim konu sizin gibi benim gibi 3 5 kişi gerçekten her nükleer projeyi protesto eder çıkar sahipleri işine gelene destek olur işine gelmeyene olmaz hadi çıkıp sinop yerine metzamoru protesto edelim bakalım sinopa karşı çıkan kaç dernek destek olacak ... 16 km dibimizde deprem görmüş bir santral 2023 yılına kadar aktif kalacak ığdır sinoptan çokmu değersiz? niye dile getirilmiyor ? Hani nerde bu marjinal gruplar nerde protestocular bunlar gerçek protestocu olsalardı yabancı sermayeyeyle bağımızı koparacak projeler yerine hepsinde destek olmazlarmıydı?
yoksa Nükleer santral konusundaki kaygılar bendede var sinopa nükleer santral projesi hayata geçerse muhtemel protestoculardan biri benim ama bu ayrı bir konu bu konunun başlığı dövizde neler oluyor sıcak paranın mumu elbette alternatif gelir kaynaklarını dile getiricez ve ben neden bu alternatif gelir kaynaklarının hayata geçemediğiyle alakalı düşüncelerimi ifade ediyorum ama gelen cevaplar nükleer santral üzerine
Başta da belirttiğim gibi, nükleer santral sözünüzü duyunca sadece o konuya odaklandım. Konu dışına bir nebze çıktığımın zaten en başından beri farkındaydım. Söylediklerinizden Nükleer santrallere destek olduğunuzu çıkardım, ama bu mesajınızdan konuyla ilgili zaten bir hassasiyetiniz olduğunu anladım. Yanlış anlama için özür dilerim.
ekonomide mükemmel bir yükseliş var BİST 2 gündür değerlerniyor 2 gündür bence sen arada seyret ekonomi kanallarını
BIST yükselir ama BIST'in yükselmesi herşey mükemmel manasına gelmez, Borsa'nın lokomotif kağıtları denen bir iki hisseye yüklü alım yapabilen herkes borsayı uçurur, alımları hızlandırır sende borsa gidiyor dersin bir hisseye girersin hoop adamlar bir satış yapar sen elin böğründe kalırsın, yani öyle Borsa'ya bakıp ekonomi şahane diyemezsiniz, başka ekonomik göstergelere de bakmanız gerekiyor, misal cari açık bizim yumuşak karnımız, ayrıca unutmadan yazayım, ekonomimizde hep ötelenen bir kalem var, özel tasarruf seviyesi 1980'den bu yana en düşük seviyelerde ve kesinlikle önlem alınması gerekiyor, çünkü Türkiye'deki yatırım seviyeleri ve büyüme performansı üzerinde kritik rolü vardır tasarrufun.
Henüz bunla ilgili bir adım atılmadı, yakın gelecekteki ekonomi planları arasında da gözükmüyor.
BIST yükseldi evet ama faiz oranı olması gerektiğinden fazla ve gecikmeli arttırıldı, dolar geçen seneki seviyelerin üstünde, başka bir topikte yazdıklarımın benzerini yazacağım, faiz oranı yüksek, dolar kuru geçen seneki fiyatlar baz alındığında %27 yükseldi, BIST yükseldi, bu üçünü bir matematik denklemi gibi görün BIST yukarı-Faiz oranları yukarı-Döviz kuru yukarı ne güzel gözüküyor değil mi ama bu denklem yanlış, BIST yukarıysa döviz kuru aşağı düşmeli, hepsi yukarı olmaz olursa ortada bir sorun vardır.
Ayrıca döviz kuru sizin TL.niz karşısında 1 senede %25'ten fazla artmışsa yani diğer bir şekliyle sizin paranız bir senede döviz kuru karşısında %25'ten fazla değer kaybettiyse döviz krizi olabilir öngörüsünde bulunabilirsiniz, bakınız bizde %27'lik bir artış olmuştur.
Dışa kırılganlığımız arttı, not düşüşü olabilir sebebiyle 10 banka gözlem altında Moody's tarafından, işsizlik oranı arttı, ihracat seviyemiz düştü.
Biz hala ekonomiyi her kapıda iki araba sanıyoruz, refah seviyesi artmadı, emekli maaşının sosyal güvenlik reformuyla birlikte her yıl kademe kademe düşerek 403 liraya düştüğü bir ülkede insanlar zenginleşiyor diyemezsiniz, bankalar tüketicilere kredi imkanı sağladığı için herşeyi krediyle alıyorsunuz. Maaşı al krediye ver, maaşı al kredi kartıyla bilmem kaç taksitle aldığın eşyanın parasını öde. Nakit, sıcak canlı para var mı cebinizde?
Teşekkür ederim Mune benim gibi bir çok bekleyen varmışTükettiğimiz çoğu şeyi üretmiyoruz biz en büyük sorunlardan biri bu zaten, enflasyon yüksek, cari açık ve dış borç fazlayken zaten ekonomimiz süper falan demek ütopik bir düşünce :44: Yukarda hocamın bir videosunu paylaştım o da gayet anlaşır bi şekilde özetlemiş durumu çözüm önerileri de çok mantıklı geldi bana
İşsiz adamın sgk primine mecbur edilmesini de eklemek gerekir
asıl çözümlere ihtiyaç var
bahsedersen sevinirim
benim de düşündüklerim var ama yarın yazmayı düşünüyorum
İşsiz adamın sgk primine mecbur edilmesini de eklemek gerekir
BIST yükselir ama BIST'in yükselmesi herşey mükemmel manasına gelmez, Borsa'nın lokomotif kağıtları denen bir iki hisseye yüklü alım yapabilen herkes borsayı uçurur, alımları hızlandırır sende borsa gidiyor dersin bir hisseye girersin hoop adamlar bir satış yapar sen elin böğründe kalırsın, yani öyle Borsa'ya bakıp ekonomi şahane diyemezsiniz, başka ekonomik göstergelere de bakmanız gerekiyor, misal cari açık bizim yumuşak karnımız, ayrıca unutmadan yazayım, ekonomimizde hep ötelenen bir kalem var, özel tasarruf seviyesi 1980'den bu yana en düşük seviyelerde ve kesinlikle önlem alınması gerekiyor, çünkü Türkiye'deki yatırım seviyeleri ve büyüme performansı üzerinde kritik rolü vardır tasarrufun.
Henüz bunla ilgili bir adım atılmadı, yakın gelecekteki ekonomi planları arasında da gözükmüyor.
BIST yükseldi evet ama faiz oranı olması gerektiğinden fazla ve gecikmeli arttırıldı, dolar geçen seneki seviyelerin üstünde, başka bir topikte yazdıklarımın benzerini yazacağım, faiz oranı yüksek, dolar kuru geçen seneki fiyatlar baz alındığında %27 yükseldi, BIST yükseldi, bu üçünü bir matematik denklemi gibi görün BIST yukarı-Faiz oranları yukarı-Döviz kuru yukarı ne güzel gözüküyor değil mi ama bu denklem yanlış, BIST yukarıysa döviz kuru aşağı düşmeli, hepsi yukarı olmaz olursa ortada bir sorun vardır.
Ayrıca döviz kuru sizin TL.niz karşısında 1 senede %25'ten fazla artmışsa yani diğer bir şekliyle sizin paranız bir senede döviz kuru karşısında %25'ten fazla değer kaybettiyse döviz krizi olabilir öngörüsünde bulunabilirsiniz, bakınız bizde %27'lik bir artış olmuştur.
Dışa kırılganlığımız arttı, not düşüşü olabilir sebebiyle 10 banka gözlem altında Moody's tarafından, işsizlik oranı arttı, ihracat seviyemiz düştü.
Biz hala ekonomiyi her kapıda iki araba sanıyoruz, refah seviyesi artmadı, emekli maaşının sosyal güvenlik reformuyla birlikte her yıl kademe kademe düşerek 403 liraya düştüğü bir ülkede insanlar zenginleşiyor diyemezsiniz, bankalar tüketicilere kredi imkanı sağladığı için herşeyi krediyle alıyorsunuz. Maaşı al krediye ver, maaşı al kredi kartıyla bilmem kaç taksitle aldığın eşyanın parasını öde. Nakit, sıcak canlı para var mı cebinizde?
Bu bilgilerden tek anladığım, Türk ekonomisinin ayvayı yediği ve daha da yiyeceği
Malesef Med krizi sıcak para ve borçlarla bastırıyoruzdış borçta aldı başını gidiyor zaten:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?