• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doum deil Kaynanam mahvetti!

ayrxixlxixkk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2008
50
0
86
Elazığ
20 gün önce sezeryanla doğum yaptım.Benim ve eşimin ailesi,haerkes başımdaydı.Hastane annemlerin evine yakın olduğundan orda kalmak zorundaydım.Ve evde kaynanam,kayınbabam,annem,babam ablam görümcem yiğenim vardı.Tam bir kabustu yaşadıklarım.Doğumdan sonra ağrı çekmedim.Ama kaynanam sağolsun mahvetti beni.Yavrumu ben dahil kimseye vermedi,koklayamadım bile.Sadece emzirmek için alıyodum,zaten emmiyoduda.Ağladığı an alıyodu kucağımdan.Anneme sevdirmedi bile.Artık yavrum benim kucağıma geldiğinde çığlığı basıyodu.Kaynanama gidince susuyodu.Benim göğsümü almadı için önce kaşıkla mama verdi.Olmadı yalancı meme verdi acaba emiyomu diye.Olmadı kendi göğsünü verdi.İşin acı olanı bebeğim onun göğsünü aldı.Bi ağlama krizine girdim,saatlerce kimse susturamadı.Şekerli su verdi,zemzem içirmiş ilk doğduğunda.Hacdan gelen hurma vermiş.Ben yapma dedikçe bişey olmaz dedi verdi.Sevgili kocamda babalık sendromuna girdi.bebişi annesine verip rahatlıyodu.Bi kundak yapıyodu çocuk mumya gibi öyle duruyodu.Ben açıyodum o sarıyodu. 6. gün yavrum aniden morarmaya başladı nefesi kesildi.Zorla kendine getirdik.3 kez aynı şey oldu.Israrımızla yoğun bakıma alındı.Gayet sağlıklı dediler.Aspire olmuş,başını yüksek tutun.Beslerken dik besleyin dediler.15. gece gündüz başını bekledik.Çok şükür bidaha olmadı.Kaynanam bu olaydan sonra bebeğimi bana bıraktı.Şimdi ben ilgileniyorum.Kimseye vermiyorum yavrumu.Bazen alıyo sevmek için,Kızım,bebeğim,yavrum,annen burda ağlama,diyo.Sinir oluyorum.Benim kızım o sana noluyo diye bağırmak geliyo içimden yapamıyorum.Ah ah daha neler var....Çok şükür hafta sonu gidiyolar.Allah sabır versin bana....

ay çok üzüldüm size lütfen kendinize ve bebeğinize iyi bakın sağlığına dikkat edin herkesede emanet etmeyin...ben babasına bile vermedim aylarca zaten premature doğmuştu...biraz tavır koyarsanız bir daha cesaret edmez öyle davranmaya

ay ne gıcık bıseymıs o ya
allah allah walla ben kaynanama hıc yuz wermıyom wersem tepeme bner ısıne baksın ende yuz wermeeeeee

bune ya kadını boğasım geldi zaten bir hamilelik doğum sendromu arkasından loğusalık psikolojisi en çok delirdiğimde kendi göğsünü vermesi oldu allahım yarabbim akıl fikir ver ....canım böylelerine eli sopalı olacan işte eşlerin hatrı değilmi gelmiş geçmiş olsun artık seninle ya ellemiyor ya ona bak sağlıkla büyüt bebişini

ay canim çok kötü bi durum allah böyle anlayişsizlarin eline düşürmesin..ufacik bebek ne anlar hurmadan zemzem suyundan..cahilligin daniskasi işte..bide senin lohusalik sendromun iyiki bunlarin arasinda çıgrından çıkmamiş..ama benim eşim olsa alirdianasinin elinde...valla ben sinir oldum okuyunca...neyse giderlerde sende rahat ederisn

okurken bile sinirimdem yumruklarımı sıkmışım...:kızgın::kızgın::oklava: Allah ne sabır vermiş sana canım ya....sen de biraz tavır bıraksan böyle olmayacak ve günlerce kendini yiyip bitirmek zorunda kalmayacaktın....tamam,torunudur sevmesin demiyorum ama bu kadar da olmaz....sinir oldum,siniiiiiiirrrr...:oklava::oklava:

Hayret birşey ya okurken şiştim valla kaynana yapılmaması gereken her şeyi yapmış, el kadar çocuğa hurma vermiş ya işin çok zor valla ... Allah kolaylık versin

hayretler içinde okudum resmen yaa:1shok::1shok::1shok::1shok:

küçücükçoçuğa zemzem suyu ve hurma:uhm:

hey allahım aklıma mukayet ol daha neler duyucas .

gerçekten çok üzüldüm canım asla bebeğini bırakma ona ve o içinden gelenide sölemekte

geç kalma

Ben de bu kadarına yuhhhh diyorum kimse kusurabakmasın..

Torun sevgisi ise bir yere kadar..Kız annelerinin de torunu sonuçta ama onlar nedense böyle davranmıyor..Kendi kızının çocuğu olsa emin mi bu şekilde davranamaz..

Kendi göğsünü vermek ne alaka? Doymamış mı kendi çocuklarını emzirmeye içinde mi kalmış? Hurma verilir mi yenidoğana..?

Ne demek sadece emzirmek için bana veriyordu sonra hemen alıyordu..

Saçma sapan şeyler..
sorsan iyiliğine yapıyorum ama iyilikten anlamaz bunlar derler.
Sen de susmuşsun ya sana da pess..Bazı insanların sabrına da hayranım yanii..

Doğum sonrası anne zaten çok hassas oluyor ben de öyleydim, doğum sonrası sendrom diye birşey var..

Bir de üstüne bu tarz davranışlar.
Dayan canım gidiyorlarmış yakında..

ne bu bee ben doğurcam elime alamıcam ohh ne güsel yaaa,izin belgesi alsaydın bebeği kucağına alırken dikkat et bebişine de kendine de canım Allah yardımcın olsun..

ay okumasaydım keşke sinirim tawan yaptı..ona neoluyomuş öyle ya..kendi göğsünü wermeler,ağlayınca annen burda demeler filan...e güzelim sen de koysan ya tawrını,kendini yiyip bitirceğine..şu en güzel günlerini kendine zehir ediceğine..Allah bağışlasın yawrunu da...acısını göstermesin inşallah..

Allahım yarabbim, ben okurken sinir oldum, sen bunları yaşarken nasıl oldun tahmin edemiyorum..
Allah sana sabır versin, lohusa halinle nasıl dayandın, helal olsun sana..
Gitsin de kurtul bir an önce..:kızgın:

ne sinir bi durum ve ne kadar yanlış
neden sustunuzki,kendi anneniz neden sesini çıkartmadı
engel olmalıydınız.
bence sesiz kalmayın kimseyide karıştırmayın düzeninize
şekerli su çok sakıncalı nasıl izin verdiniz
bebeğin ciğerli kurur Allah korusun ya
ay bide kendi göğsünü denemezmi
iy sabretmişsiniz
ben susamazdım acıkçası

ayrıca
peygamber efendimiz yeni doğan bebeğin damağına hurmanın sürülmesini tavsiye etmiş ...

tabiki hurmanın tamamı yedirilicek yada biberon dolusu zemzem verilecek anlamında değil.

sen kendin bolbol hurma ye anne sütünü çok arttırıyo.ve çok şifalı

Son düzenleme:
anammm.
sizin kaynana bebeği kendi doğurdu sanıyor. aynen böyle valla...
vay canına.....

Gerçekten bazı kayınvalidelerde bu oluyormuş..
Kendi doğurmuş gibi sahiplenme durumu, belki de hormonaldır, doğumla birlikte onlarda da annelik içgüdüleri mi başlıyordur nedir?kaydirigubbakcemile3

Tabii ki torunu, yardım edecek, tecrübelerini kullanacak ama göğsünü vermek, annenin ''yapma'' dediği şeyi ısrarla ve inadına yapar gibi yapmak, haddini aşmaya girer ki buna kimsenin hakkı yok..

valla şoklardayım yok artık diyorum ama yaaa..
elbette torun sevgisi tamam ama cidden hastalık sizinkinin durumu canım yaa..
heleki en olmaması gereken dönmede sizi strese sokmuş..
valla ne deseniz haklısınız,ben bu kadara tahammül edemezdim cidden..
neyseki şimdi sorun yok gibi,ama olursada mutlaka tavrınızı koyun artık derim ben,bu kadarda olmazki canım..

Back
X