Dosya masrafı ??

Siz sadece hakem heyetine başvumu yaptınız yoksa tüketici haklarına mahkemeye mi verdiniz.
1200 tl gibi bir rakamdan fazlaysa mahkemeye veriliyor zaten. gerçi sınır değişti son zamanlarda ama eğer mahkemeye verdiyseniz dava açtıktan birkaçgün sonra e devlette çıkıyor.
Eğer sadece hakem heyetine başvuru yaptıysanız ki, onda avukata falan ihtiyaç yok. e devlette görünür mü bilmiyorum
Benim sendikamın avukatı kendisi toplu olarak başvuru yapılmıştı vekalet ücreti dışında başka bir ücret ödenmedi. Eşimle birlikte vekaleti verdik benim 7 eşimin 4 dosyası varmış ev kredisi dahil.avukat bize dosyaların bağlı olduğumuz ilçenin hakem heyetinde olduğunu söyledi her aradığımızda da aynı şeyleri tekrarlayıp duruyor.vekalet ücretini iade edeceğini bilsem gidip alacağım dosyayı ama bugün yarın diye bekletiyor.hakem heyetine gidip kendimiz sorsak bilgi vermezler mi acaba benden çok sonra verenler aldı. Onlar aldıkça sinirleniyorum.1 dosyanın bile cevabı gelmedi sendikaya veren kişileri bulsam onlara soracağım ama tanımıyorum kimseyi

Bizimki mahkemeyi açtıktan 8-9 ay sonra duruşma oldu. mahkemede lehimize karar verildi. Ama kesin karar için tekrar kendi aralarında kararlaştıracaklarmış. 3 ay kadar e devlette karar aşamasında olarak gözüküyordu, sonra karara çıktı olarak değişti. o süreden 1,5 ay kadar sonrada para hesabımıza yattı. Biz avukat falan tutmadık kendimiz gittik duruşmaya, Hakim, kesin karar adresinize gelecek ondan sonra takip edebilirsiniz demişti. eve hiç bir şey gelmedi. tesadüf bankaya para yatınca haberim oldu benim.
Biz ziraatten çekmiştik krediyi 1600tl dosya masrafını kitlemişlerdi:KK11:
Artık ziraat dosya masrafı için bankaya başvuru yapana, direk iade ediyormuş parayı. Mahkemelerle falan uğraştırmıyormuş. Burdan bunuda duyurayım dedim :)
akbak la ilgili bilginiz varmı bide garanti

Benim sendikamın avukatı kendisi toplu olarak başvuru yapılmıştı vekalet ücreti dışında başka bir ücret ödenmedi. Eşimle birlikte vekaleti verdik benim 7 eşimin 4 dosyası varmış ev kredisi dahil.avukat bize dosyaların bağlı olduğumuz ilçenin hakem heyetinde olduğunu söyledi her aradığımızda da aynı şeyleri tekrarlayıp duruyor.vekalet ücretini iade edeceğini bilsem gidip alacağım dosyayı ama bugün yarın diye bekletiyor.hakem heyetine gidip kendimiz sorsak bilgi vermezler mi acaba benden çok sonra verenler aldı. Onlar aldıkça sinirleniyorum.1 dosyanın bile cevabı gelmedi sendikaya veren kişileri bulsam onlara soracağım ama tanımıyorum kimseyi

hangı tuketıcı hakem heyetındeyse oraya sorup sonucu oğrenebılırsınız....avukatınız haklı olabılır benım babamında hala sonucu cıkmadı 1 sene olcak nerdeyse

hangı tuketıcı hakem heyetındeyse oraya sorup sonucu oğrenebılırsınız....avukatınız haklı olabılır benım babamında hala sonucu cıkmadı 1 sene olcak nerdeyse
Aynı ilçe hakem heyetine verenler nasıl aldılar anlamadım sıralama diye birşey yok mu acaba kafalarına göre mi bakıyorlar bu dosyalara 10 bine yakın alacağımız var az olsa istemiyorum tamam kalsın diyeceğim ama az da değil yani

şubat ayından itibaren bankalara başvurarak da dosya masraflarının geri verileceğine dair haber çıkmıştı.bankalar bütün davaları kaybettikleri için avukat vs.masrafından kurtulmak için böyle bi uygulamaya gitmişler bu şekilde başvuru yapan varmı acaba

Aynı ilçe hakem heyetine verenler nasıl aldılar anlamadım sıralama diye birşey yok mu acaba kafalarına göre mi bakıyorlar bu dosyalara 10 bine yakın alacağımız var az olsa istemiyorum tamam kalsın diyeceğim ama az da değil yani
Bana gelen kağıdı yazıyorum ,
... Değeri 2.200 tl nin Altında olan ürünle ilgili ihtilaf olması nedeniyle verilen kararı bağlamaktadır.taraflar tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde tüketici mahkemesine itiraz edebilirler . Karar yerine getirilmediği takdirde icra müdürlüğüne başvurarak İlamlı taksim başlatılması gerekmektedir ..
Benim bundan alacağım 1300 tl. Ben 1 yıla yakın bekledim.sıraya koyuyolarmış.

Cnm annem akbanktan hemen iade aldı. Hesabına yattı.
Benimkinde gelişme yok.arıyorum aktarma vs bekle bekle..hala aynı
peki tam prosedür nasıl bizim akbankta baya kredilerimiz vardı esim baya cekti hani giseyemi gidip demis yoksa nasıl yapmıs tam yazarmısın

peki tam prosedür nasıl bizim akbankta baya kredilerimiz vardı esim baya cekti hani giseyemi gidip demis yoksa nasıl yapmıs tam yazarmısın
Önce Kaymakamlıkta tüketici hakları heyetine gitcen. Ama önce bankana git baştan sona hesap özetini al. Orda hemen işaretliyorlar . Form doldurup sıra gelmesini bekliyosun, Akbank da hemen yatırıyo

Arkadaşlar ben de aynı konuda icra takibi başlatıyorum.Size bilgi vereyim.Tüketici hakem heyetinden aldıgınız karar kanunen ilam yani mahkeme kararı niteligindedir.Ancak cogu banka özellikle de özel bankalar bu kararı icraya koydurmadıgınız sürece size ödeme yapmaz.Aslında sizin elinizdeki karar bankaya da teblig edilir.Ancak banka şöyle düsünüyor:Benden 10 kisi kredi cektiyse ve dosya masrafı ödediyse bunların 5'i tüketici hakem heyetine basvurur ve bir karar alır.Bu 5'inden de belki biri kararı avukata götürüp icraya koydurur.Son raddeye kadar bekleyeyim.Ödeme yapmayayım.İşte bu mantık oldugu icin müvekkillerim bana kararı getirir ben icraya koyar tahsil ederim.Bunun icin de müvekkilden vekalet ücreti almam.Bu sekilde bircok dosyam oldugu icin bankadan aldıgım karsı vekalet ücretiyle bu isi yürütürüm.Müvekkilin yapması gereken tek sey onun adına hareket edip kararı icraya koymam icin bana noterden vekalet vermesidir.İcra takibi acarken gereken harcı da ben öderim.Müvekkilin cebinden cıkan tek miktar 75 tl lik vekalet verme ücretidir.Bu ücret her noterde aynıdır.Alacagınız bu miktara nazaran yüksekse kararı icraya koydurmanızı tavsiye ederim.Bankanın ödemesini beklerseniz zaman kaybeder belki de parayı hic tahsil edemeyebilirsiniz.Elinizdeki karar ilam sayıldıgı icin Türkiye'deki herhangi bir icra müdürlüğünde takip baslatıyoruz.Yetki sorunu olmuyor icra müdürlüğü icin.Yardım almak isteyen olursa özelden bana ulasabilirsiniz.

Alacagınız dosya masrafının tutarı 3000 tlnin altındaysa tüketici hakem heyetine üstündeyse mahkemeye basvurmak gerekiyor.Kücük ve is yogunlugu fazla olmayan sehirlerde mahkeme süreci 2-3 ayda tamamlanıyor aldıgınız mahkeme kararı yine tek basına ise yaramıyor,icraya koydurup uygulatmak yani parayı tahsil etmek gerekiyor.Tüketici hakem heyetlerinden ise 9-10 aydan önce karar cıkmasını beklemek gercekci degil.Cok yogunlar bu nedenle 1 yıldan fazla bile sürebilir.Benim müvekkillerim adına yaptıgım basvurular ortalama 10-11 ayda karara baglanıyor.Aldıgımız kararı icraya koydugumuzda 2-3 hafta icinde parayı tahsil ediyoruz.
Kısacası elinizde hakem heyeti ya da mahkeme kararı varsa en gec 1 ay icinde paranızı tahsil edebiliriz.Yoksa hakem heyeti kararlarında ortalama 1 yıl,mahkeme kararlarında ortalama 3 ay sonra paranıza kavusuyorsunuz icraya koydurursanız.

Yukarıda da belirttigim gibi ücretsiz bir sekilde dosya masraflarınızı ve son 10 yıla ait kredi kardı aidatlarınızı bankalardan geri alabiliyoruz.

Alacagınız dosya masrafının tutarı 3000 tlnin altındaysa tüketici hakem heyetine üstündeyse mahkemeye basvurmak gerekiyor.Kücük ve is yogunlugu fazla olmayan sehirlerde mahkeme süreci 2-3 ayda tamamlanıyor aldıgınız mahkeme kararı yine tek basına ise yaramıyor,icraya koydurup uygulatmak yani parayı tahsil etmek gerekiyor.Tüketici hakem heyetlerinden ise 9-10 aydan önce karar cıkmasını beklemek gercekci degil.Cok yogunlar bu nedenle 1 yıldan fazla bile sürebilir.Benim müvekkillerim adına yaptıgım basvurular ortalama 10-11 ayda karara baglanıyor.Aldıgımız kararı icraya koydugumuzda 2-3 hafta icinde parayı tahsil ediyoruz.
Kısacası elinizde hakem heyeti ya da mahkeme kararı varsa en gec 1 ay icinde paranızı tahsil edebiliriz.Yoksa hakem heyeti kararlarında ortalama 1 yıl,mahkeme kararlarında ortalama 3 ay sonra paranıza kavusuyorsunuz icraya koydurursanız.
Merhaba benim alacağım tutar 1300 tl. Onaylandı.2 ay oldu geri ödeme olmadı.bu durumda ne yapmam gerekiyo onu anlamadım ben. Annemin alacağı hemen yattı beraber başvurmuştuk

Elinizdeki tüketici hakem heyeti kararını avukat aracılıgıyla icraya koyduracaksınız.İcra takibinin baslamasından 2-3 hafta sonra dosya masrafını alacaksınız.İcra harcını biz ödüyoruz.vekalet ücreti de talep etmiyoruz.Yalnızca herhangi bir notere gidip sizi temsil edebilmemiz icin vekalet veriyorsunuz.Ben Kırıkkale'de calısıyorum.Vekalet ile heyet kararını tarafıma fakslayarak alacagınıza 2-3 hafta sonra kavusabilirsiniz.Bankalar artık icraya koymadan ödeme yapmıyor genellikle.Sebebini yukardaki mesajımda acıkladım.Özel mesaj atabilirsiniz detaylar icin.

Merhaba benim alacağım tutar 1300 tl. Onaylandı.2 ay oldu geri ödeme olmadı.bu durumda ne yapmam gerekiyo onu anlamadım ben. Annemin alacağı hemen yattı beraber başvurmuştuk
Elinizdeki tüketici hakem heyeti kararını avukat aracılıgıyla icraya koyduracaksınız.İcra takibinin baslamasından 2-3 hafta sonra dosya masrafını alacaksınız.İcra harcını biz ödüyoruz.vekalet ücreti de talep etmiyoruz.Yalnızca herhangi bir notere gidip sizi temsil edebilmemiz icin vekalet veriyorsunuz.Ben Kırıkkale'de calısıyorum.Vekalet ile heyet kararını tarafıma fakslayarak alacagınıza 2-3 hafta sonra kavusabilirsiniz.Bankalar artık icraya koymadan ödeme yapmıyor genellikle.Sebebini yukardaki mesajımda acıkladım.Özel mesaj atabilirsiniz detaylar icin.

Bana gelen kağıdı yazıyorum ,
... Değeri 2.200 tl nin Altında olan ürünle ilgili ihtilaf olması nedeniyle verilen kararı bağlamaktadır.taraflar tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde tüketici mahkemesine itiraz edebilirler . Karar yerine getirilmediği takdirde icra müdürlüğüne başvurarak İlamlı taksim başlatılması gerekmektedir ..
Benim bundan alacağım 1300 tl. Ben 1 yıla yakın bekledim.sıraya koyuyolarmış.
Avukata gidip görüştük.Bizim dosyalar ekimde tamamlanmış hakem heyetinde şu an eylül ayının dosyaları görülüyormuş 1 aya kadar sonuç alırsınız dedi tabi banka tekrar itiraz etmezse uzamaz inşallah

Avukata gidip görüştük.Bizim dosyalar ekimde tamamlanmış hakem heyetinde şu an eylül ayının dosyaları görülüyormuş 1 aya kadar sonuç alırsınız dedi tabi banka tekrar itiraz etmezse uzamaz inşallah
Inşallah uzamaz cnm. Bende bi an önce alabilirim inşallah. Bankaya gidip soracağım tel ile olacak iş değil ulaşamıyorum cünkü. Yukarıdaki avukat hn a ulaşırım olumsuz bi sonuç olursa artık.napalım :KK43:

Inşallah uzamaz cnm. Bende bi an önce alabilirim inşallah. Bankaya gidip soracağım tel ile olacak iş değil ulaşamıyorum cünkü. Yukarıdaki avukat hn a ulaşırım olumsuz bi sonuç olursa artık.napalım :KK43:
Tayinimiz çıktı gitmeden sonuçlansa keşke telefona cevap vermiyor başka türlü nasıl peşinde koşayım ben bu avukatın

X