dostinex kullanmak gebeliğe zarar verir mi ?

tasmeclisi

Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2018
311
291
kızlar merhaba konularımdan bilenler bilirler 5 ay önce kürtaj oldum kalbi durduğu için bebeğimin ve eşim sonrasında çocuk istemiyordu, iknada edemiyordum çok tartışmalar yaşadık ve psikolojik olarak çok yıprandım bu süreçte. bu ay adetim sadece 1 gün sürdüğü için doktora gittim ve prolaktinim yüksek çıktı göğsümden de sıvı geliyor. doktor ilaç verdi ismi dostinex. Çocuk istemeyen eşim gebeliği engelleyen bir rahatsızlıkmış ya hiç olmazsa diye korktu. ilaca başladım ben tabi ama bu süreçte korunmayı düşünmüyoruz. ilacı kullandığım süre içinde hamilelik yaşarsam sorun olur mu? gebeyken bu ilacı kullanan var mı. ah bu erkekler istemem istemem derken hastalık başlayınca kararı değişti. gerek var mıydı sanki beni bu kadar üzmeye:KK43: şimdi gebelik olacak mı olmayacak mı o bile muamma.

Son düzenleme:
Kızlar bu konuda bilgi sahibi olan yok mu? Bana yardımcı olabilir misiniz?
Cnm dostınex kaclı aldın kı ben bırgun kullanmıstım ıcınde ıkıtane falan vardı bıde sut hotmonun yuksekse gebe kalman zor ama ımkansız degıl tabıkı etkıleyebılır ılacı bıtırmen daha ıyı olur bencr

Cnm dostınex kaclı aldın kı ben bırgun kullanmıstım ıcınde ıkıtane falan vardı bıde sut hotmonun yuksekse gebe kalman zor ama ımkansız degıl tabıkı etkıleyebılır ılacı bıtırmen daha ıyı olur bencr
8 li canım haftada 2 tane iç dedi değerim 33 çıktı gebelikte tehlikesi olurmu acaba bebeğe olaki hamile kalırsam. İlacın içinde hamilelikte kullanılmamalıdır yazıyor ama doktor sorun olmaz dedi benzer durumu yaşayan var mı diye aormak istedim.

gönlüme su serptin canım ilk gebeliğim sonlandırıldı zaten toparlanmam çok uzun sürdü.
allah gönlüne göre verir inşallah canım benim 100 lerdeydi prolaktinim o yüzden gönlünü ferah tut stres yapma ilacını düzenli kullan sonrasında rabbim nasip eder inşallah sağlıklı sıhhatli bir evlat

gönlüme su serptin canım ilk gebeliğim sonlandırıldı zaten toparlanmam çok uzun sürdü.
Bende kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldim. Ayrıca yüreğine bi suda benden gelsin prolaktinim yüksekken hamile kalmıştım=) zor dediler ilk aydan oldu. Etkiler belki ama olmayacak diye birşey değil. Çok geçmiş olsun bu arada rabbim hayırlısıyla sağlıcakla tekrar nasip etsin.

Bende kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldim. Ayrıca yüreğine bi suda benden gelsin prolaktinim yüksekken hamile kalmıştım=) zor dediler ilk aydan oldu. Etkiler belki ama olmayacak diye birşey değil. Çok geçmiş olsun bu arada rabbim hayırlısıyla sağlıcakla tekrar nasip etsin.
Bende korkuyorum ilk küretajdan sonra çok acı çektim eşim istemediği için sıkıntılarım hergün üstüne katladı ve hala devam ediyor. Psikolojik olarak çok yıprandım.artık acı çekmek istemiyorum evliliğime çok yansıdı bu durum çünkü

Bende korkuyorum ilk küretajdan sonra çok acı çektim eşim istemediği için sıkıntılarım hergün üstüne katladı ve hala devam ediyor. Psikolojik olarak çok yıprandım.artık acı çekmek istemiyorum evliliğime çok yansıdı bu durum çünkü
Korkmakta haklısın bende de korku var ama ben martta kuretaj oldum mesela hala bebek istemiyorum ki doktorum hemen hamile kalabilirsin istersen böyle birşey yaşama ihtimalin %1 2.bebekte demesine rağmen.. ara vermek iyi oldu benim için.

Ben çok istedim o kadar çok istedimki eşimle aram bile bozuldu resmen ayrılma noktasına geldik. Şu an o yaralar ikimiz içinde zor zamanlar geçirmemize yol açıyor.
Korkmakta haklısın bende de korku var ama ben martta kuretaj oldum mesela hala bebek istemiyorum ki doktorum hemen hamile kalabilirsin istersen böyle birşey yaşama ihtimalin %1 2.bebekte demesine rağmen.. ara vermek iyi oldu benim için.

Benim de prolaktin(süt hormonu) seviyesi 32 idi hamilelik dusundugumde doktora gitmiştim test sonucu boyle bir sey varmis onu öğrendim.1 sise dostinex verdi icinde zaten 2 tane oluyor onu da bölerek 4 defada pazartesi- persembe kullanarak bitirdim .2.ayında hamile kaldim şu an 21.haftamdayim.Stres cok etkiliyormuş süt hormonunu.Rabbim hakkinda hayırlısıni versin inşallah

Benim de prolaktin(süt hormonu) seviyesi 32 idi hamilelik dusundugumde doktora gitmiştim test sonucu boyle bir sey varmis onu öğrendim.1 sise dostinex verdi icinde zaten 2 tane oluyor onu da bölerek 4 defada pazartesi- persembe kullanarak bitirdim .2.ayında hamile kaldim şu an 21.haftamdayim.Stres cok etkiliyormuş süt hormonunu.Rabbim hakkinda hayırlısıni versin inşallah
teşekkür ederim canım yazdıklarınız içimi çok ferahlatıyor, sanırım son zamanlarda çok stresli olduğum için yükseldi :) Rabbim sağlıklı sorunsuz bir doğum nasip etsin inşallah size de :KK200:

kızlar başka tecrübesi olan yok mu?
Canim benimde prolaktin 35 cikti doktor haftada iki kullanicaksin dedi.ama icerigini okudugumda ilacin birakyiktan sora bile 1 aykorunun diyo.birde benim bir arkadasin 70lerdeydi baska bir doktor haftada iki yarim kullanacaksin demis 2 ay icinde hamile kaldi.benim daha dusukken bana tum al dedi.sen kullandinmi yan etkileri oldumu onu soracaktim

Ilacin yan etkileri cok arac bile kullanmayin yaziyo herhangi bir yan etki yaptimi size
Canım ben her sabah arabamla gidip geliyorum ve doktor banada haftada 2 kez kullan dedi 4. Dozu aldıktan sonra ciddi bi baş dönmesi ve sanki ayaklarım yerden kesiliyormuş gibi bi his yaptı. Araç kullanmaya cesaret edemedim yaklaşık 1 hafta eşim bıraktı işe. 5. Dozda bıraktım tahlilim normale dönmüştü. Birde cinsel istekte artış yapıyor gerçekten

X