• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dost Kazığı

polyanna90

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
15
8
1
28
Merhabalar. Bugün basimdan gecen olayi anlatmak istiyorum. Bir arkadasim var sınıftan adi gamze. bu kızın geçen sene derslerle alakası yoktu. Bu sene sevgilisi askere gitti bunun da sosyal bir cevresi olmadigi ve ailesiyle yasadigi icin surekli ev okul yapti ve kendini derslere verdi. Buraya kadar bir sıkıntı yok ben de bunu tesvik ettim yaparsin bak gordun mu calisinca oluyor v.s. Sonra bir derste hoca proje odevi verdi ve 5 kisilikgruplar halinde yapilacakti. Ben de bu isten anlayan 2 erkek arkadasa dedim ayni grupta olalim tamam dediler geriye kalan iki kisi de arkadaslarimi onerdim eger onlari gruba almazsam satmis gibi olurum diye dusundum. Neyse onlar basta kabul etmediler merabamiz yok onlarla diye ben ikna ettim bak arka da sim da anliyor kod yazmaktan cok iyi falan diye. Simdi gelinen noktada ben dışlandim onlar yakin oldu. Benim derslerim iyi ama programlamaya bir turlu isinamadim arkadas da bunda cok iyi. Kodlari cogunlukla bu yazdi falan. Digerleri buna sen kendini astin ya v.s deyip duruyorlar. Ve her bulusmaya katilmama ragmen bir is yapmiyor olarak gozuktum oyle ki rapor ve sunu hazirlanacakti zafer dedi onu da gamze yapmasin artik diye isler bana kaldi. Halbuki 6 kere bulustuysak diger arkadaslar 2 sine falan gelmedi donusumlu olarak. Gamze bir havalandi ben yaptim havalarinda. Gercekten degisti ve simardi. Surekli sanki grubu o yonetiyormuscasina davraniyor ve konusuyor o kadar sinir oldum ki. Bakin ben gercekten onun boyle olmasina vesile oldum. Tesvik ettim, her bildigimi paylastim ne ogrendiysem ona da aktardim mukafati ne mi oldu? Bugun kulup genel kurul toplantisi vardi ve ben kulubun baskan yardimcisiyim. Gamzenin de hic boyle etkinlikmis kulupmus alakasi yok. Bana diyordu gereksiz bunlar diye. Ben de diyordum olur mu bunlar onemli ileride cvme yazacagim. Sen de etkinliklere katilsana bak bu gun bunlar var v.b cinsinden konusuyordum. Neyse aday oldum gamze de adayligini koydu . zafer de kulup baskani ona kaldi secme ici ve gamzeyi secti. Bizim kuralimiz vardi aktif rol almayan secilemeyeckti. Bu kiz bir toplantiya bile katilmadi uye bile degildi. Olay burda benim secilememem degil baska biri olsaydi boyle koymazdi. Hatta ben birinci siniflarin olmasini istiyordum ama kimse aday olmayinca ben oldum. Bunlar daha oncesinden anlasmis sanirim cunku daha once konustugumuzda bana ne adayliktan bahsetti ne birsey. Resmen bir canavar yetistirdim kendi kendime basima corap ordum. Zaferin bahanesi de ney her isi o yapiyormus. Kendisi yapmak istedigi icin de ondan. Kac kere dedim oraya gideyim yok ben giderim neden cunku illa kendiai gidip taniscak. Her katildigim etkinlikte adamlarla konusup kartvizit aldim bahsettim boyle boyle kulubumuz var gelir misiniz soylesiye ikna ettim buna gosteriyorum getirtmeye kalksak cok insan var dedi . getirt o zmaan lan sene basindan beri 2 kisi getirtti. Ne yaptiysam engel oldu bana hep ayak isleri yaptirdi. Tabi gamze de benim yakin arkadasimdi ya bunlarin hepsini biliyordu secilmeden once sey diyor zafere sen bana soylersin her etkinlikte ben sana etkilesim halinde oluruz v.s
Uzun lafin kisasi iyilik yaptim kotuluk buldum. Bir sene boyunca whatsapp grubuna yazmayan kiz simdi secildi ya etkinlik paylasiyor cok faydali olacagini dusunuyorum diye. Komik. Her seyi kendi elimle yaptigim buna ben sebep pldugum icin cok koyuyor. Yoksa secilsin etsin ama resmen kullanildim beni basamak olarak kullandi. Ben tanistirmadan once merhabasi yoktu simdi gelinen nokta... Resmen yerimde gozu varmis onceleri diyordu zaten benim notlarim kotu simdi ama gor bak seni gecicem diyordu saka olarak algiliyordum meger gozunu hirs buyumus simdi sira sinif birinciligimde galiba onu da kaptirmaya niyetim yok. Bu donem benim icin cok kotu gecti ailevi nedenlerden dolayi ve gwrcekten saldim dersleri ama toparlanicam firsatcilara gecit vermemek icin. Siz ne dusunuyorsunuz bu konu hakkinda

Bu olay yeni oldu: bugun projemizi sunduk ve gruptaki diger arkadas bana dedi ki sunumu basta sen sun kodlama kisminda gamzeyi donanimda zaferi cagirirsin falan tamam dedik. Sira bize geldi ciktim tahtaya birinin bilgisayardan sunumlari degistirmesi gerekiyor onlar da projenin basinda konusuyorlar ben de dedim arkadaslar biriniz bilgisayari degistirsin dedim arkadas dedi ki gamzeye sunumlari degistirir misin bu bir bagirdi butun kodlari ben yazdim simdi oturup sunum mu degistirecegim diye hocalar sok oldu gozleri portlemis sekilde birbirlerine baktilar. Gercek yuzunu gostermis oldu herkese. Neyse boyle devam etsin kendi kendini batirir zaten.

Son düzenleme:
Offf bu ne ya.Kızı tanıştırmışsın zeki demekki ki işi kıvırmış.Sen ön ayak oldun diye ömür boyu sana minnet mi edecekti?Kendin diyosun kodları o yazdı diye bu zahmet raporu da sen hazırla madem.

Benim oyum gamzeye inşallah 1.de olur:rapci:
Tek is kod yazmak degildi yalniz parcalari tedarik edip birlestirmek neyi yapacagimizi bulmak nelerin gerekli oldugunu arastirmak v.s yaptim ben. Kodu yazmadim cunku bu donemki o dersin cok kotu gecti bir kere bile calisamadim. Fakat grup 5 kisiden olusuyor ve hic is yapmayanlar var...

Gamzeyle zafer sevgili olmuş olmasınlar..
Sende bunları kafana takıp dersleri boşverme,
Aksine hırs yap ez geç :KK5:
Evet bende oyle dusunuyorum . ilk basta cok uzuldum ama hayirlisi boyleymis. Benim icin hayirli olmayan kisilarin gercek yuzunu erken gordugume sevindim. Ve iyi yonden bakarsam benim vesile olmamla bir kisinin okul hayati degisti

Tek is kod yazmak degildi yalniz parcalari tedarik edip birlestirmek neyi yapacagimizi bulmak nelerin gerekli oldugunu arastirmak v.s yaptim ben. Kodu yazmadim cunku bu donemki o dersin cok kotu gecti bir kere bile calisamadim. Fakat grup 5 kisiden olusuyor ve hic is yapmayanlar var...
Neyse ne.Yılan falan değil kız kurma kendini.Yapabiliyor hosuna gitmiş demek ki napsın sen ön ayak oldun diye yapamıyot taklidi mi yapsın?Sen kendi dersine hayatına bak kızın bişey yaptığı yok.Kendi dostlugunu sorgula onunkinden önce

Evet bende oyle dusunuyorum . ilk basta cok uzuldum ama hayirlisi boyleymis. Benim icin hayirli olmayan kisilarin gercek yuzunu erken gordugume sevindim. Ve iyi yonden bakarsam benim vesile olmamla bir kisinin okul hayati degisti
Yani en kötü biraz mesafe koyarsın.
Tabi abartmadan yoksa yine kıskanc olan sen olursun.

Neyse ne.Yılan falan değil kız kurma kendini.Yapabiliyor hosuna gitmiş demek ki napsın sen ön ayak oldun diye yapamıyot taklidi mi yapsın?Sen kendi dersine hayatına bak kızın bişey yaptığı yok.Kendi dostlugunu sorgula onunkinden önce
Gamze senmisin kız ? :KK48:

Baya dolmussun arkadaşım, içini her detaya kadar dokmussun masallah :) Geçmiş olsun her insanın başına gelir bu tarz şeyler, bana bayaaa tanıdık geldi anlattıkların..Ben anlattıklarına hayatın ta kendisi diyorum.. Arkadaşın ortam ariyormus, bulunca her türlü fırsatı değerlendirmiş. Sende ondan böyle bir performans beklemediğin için baya iclenmissin..Karşılık beklemeden yapmak lazim, çok kafana takma diyecem ama içinden konuşmaya devam edeceksin.. Ummadığın taş baş yararmis bu oluyor herhalde.

Tek sorun onun secilmesi olsaydi keske. Insalarin gercek yuzleri guc elde ettiklerinde ortaya cikiyor. Surekli beni kucumseyen tavirlarda ve konusmalarda bulundu. Ben dost olarak elimden geleni yaptim kendimden cok onu dusundugum icin suan bu noktadayim. Neyse uzatmiyorum zaten boyle olmasi gerekiyormus.. Bana iyi bir ders oldu sadece

Ah o gamzeden bendede var hemde okul hayatim boyunca var oldular. Lisede arkadas grubum vardi 4 kisilik. Sinif a yeni gelen bir kiz tek basina oturuyordu acidim gittim onunla tanistim. Arkadaslarimla tanistirdim iyilik ettim . Bi baktim onlar can ciger kuzu sarmasi olmuslar. Ben grubun disinda kaldim. Simdi üniversitedeyiz ayni kisilikler var. Arkadas ben anlamiyorum çıkar icin arkadaslik kuran insanlar hep mi bana denk gelir? Burda gamzeyi hakli bulanlari takma yasamayan bilmez. Benim icin Birinci sensin canim ♡

Baya dolmussun arkadaşım, içini her detaya kadar dokmussun masallah :) Geçmiş olsun her insanın başına gelir bu tarz şeyler, bana bayaaa tanıdık geldi anlattıkların..Ben anlattıklarına hayatın ta kendisi diyorum.. Arkadaşın ortam ariyormus, bulunca her türlü fırsatı değerlendirmiş. Sende ondan böyle bir performans beklemediğin için baya iclenmissin..Karşılık beklemeden yapmak lazim, çok kafana takma diyecem ama içinden konuşmaya devam edeceksin.. Ummadığın taş baş yararmis bu oluyor herhalde.
Evet aynen... Ben onun iyi olmasini istedim ama o benim ustume basarak iyi oldu. Dert edindigim nokta bu sadece...

Ah o gamzeden bendede var hemde okul hayatim boyunca var oldular. Lisede arkadas grubum vardi 4 kisilik. Sinif a yeni gelen bir kiz tek basina oturuyordu acidim gittim onunla tanistim. Arkadaslarimla tanistirdim iyilik ettim . Bi baktim onlar can ciger kuzu sarmasi olmuslar. Ben grubun disinda kaldim. Simdi üniversitedeyiz ayni kisilikler var. Arkadas ben anlamiyorum çıkar icin arkadaslik kuran insanlar hep mi bana denk gelir? Burda gamzeyi hakli bulanlari takma yasamayan bilmez. Benim icin Birinci sensin canim ♡
Çok teşekkürler... Gercekten sınıf ortamından arkadas olmuyor hep bir cikar iliskisi oluyor. En yakin gordugum boyle yaptiysa digerleri malum zaten... Insanoglu nankör gercekten. Ama duse kalka ogrenicem insanlari ve hayati

bu kkda her derdi olana yüklenmekten zevk alanlar var galiba canları sıkılıyor, canı sıkılmış insanın canını daha çok sıkmakla eğleniyorlar...

her konuda aynı isimler, benim konularımda da yapmıştılar.. neyse.

bak canım bu hayat böyle, iyilikten maraz doğar, bir daha kimseye böyle bir şey yapma.

hayat iyi olana gülmüyor malesef, sen iyilikle yaparsın taşırsın sırtında ilk seni aşağı çeker o insan. o yüzden o çekmeden sen çek onu.

önce yakın samimi ol kızla sonra aklını karıştır biraz nası moral verdiysen öyle moralini de bozabilirsin ;)

benim yaptığım gibi uzaklaşıp da meydanı boş bırakma.

bir de yaşın küçük bu kuralı öğren bak ben 10 sene sonra öğrendim pişmanım.

Tek sorun onun secilmesi olsaydi keske. Insalarin gercek yuzleri guc elde ettiklerinde ortaya cikiyor. Surekli beni kucumseyen tavirlarda ve konusmalarda bulundu. Ben dost olarak elimden geleni yaptim kendimden cok onu dusundugum icin suan bu noktadayim. Neyse uzatmiyorum zaten boyle olmasi gerekiyormus.. Bana iyi bir ders oldu sadece
Küçümseyen tavır dersen iş değişir.Ama bu anlattığın şekilde bi arkadaşına yardımcı olmuş ama senden başarılı olmasını hazmedememiş gibi duruyosun.Destek olduğun hiç kimse senin altında kalmak zorunda değil senin yardımınla başarılı olduysa gurur duymalısın sadece birinciligi elimden alacak yaygarası yapmak yerine.

Hahha keşke gamze kadar zeki olsaydım valla kız bi dönemde toplamış okulu baksana:rapci:Zeki kızları severim,kıskançları sevmem canım gamze:KK68:
Siz degamzegillerden oldugunuz icin icin cene dokemeyecegim daha fazla. Sadakat ve sevgi önemli seyler. Bos oldugunuz zamanlarda anlamlarini arastirin lutfen.

bu kkda her derdi olana yüklenmekten zevk alanlar var galiba canları sıkılıyor, canı sıkılmış insanın canını daha çok sıkmakla eğleniyorlar...

her konuda aynı isimler, benim konularımda da yapmıştılar.. neyse.

bak canım bu hayat böyle, iyilikten maraz doğar, bir daha kimseye böyle bir şey yapma.

hayat iyi olana gülmüyor malesef, sen iyilikle yaparsın taşırsın sırtında ilk seni aşağı çeker o insan. o yüzden o çekmeden sen çek onu.

önce yakın samimi ol kızla sonra aklını karıştır biraz nası moral verdiysen öyle moralini de bozabilirsin :KK66:

benim yaptığım gibi uzaklaşıp da meydanı boş bırakma.

bir de yaşın küçük bu kuralı öğren bak ben 10 sene sonra öğrendim pişmanım.
Eee nolcak bunu yapınca iyilik meleği mi?Bi iyilik yapmış alt tarafı fesat sokmayın insanın aklına yahu

Eee nolcak bunu yapınca iyilik meleği mi?Bi iyilik yapmış alt tarafı fesat sokmayın insanın aklına yahu

hayatta kullanılıp basamak yapılmak iyilik yapıp denize atmaktan farklı şeylerdir. iyilik yaptığın insan sana minnettar olur, seni aşağı çekmeye çalışıyorsa o iyiliği de yakmasını bilmeli insan.

belli ki başınıza hiç gelmemiş, ondan böyle "sadece iyilik" diyerek bakabiliyorsunuz.

hayat böyle bir taraf kullanır, bir taraf kullanılır, arkadaş gözünü erken açsın ;)

Back