Cok dogru anlamissinz tesekkur ederim... Bebgim uyanikti yazamadim tam turkce olarak... Bide boyle deneyecegim ilginiz ve cevabiniz icin tesekkur ederim bebek bensiz susmuyor diye gece ayni yatmiyoruz bide o gelincede bebekle ilgilendgm icin daha zor kolik bi bebek sanirsam ki aksamlari cok agliyor devamli hoplatiyorum oda yanimdan ayriliyor...
canim bebegin kolik degildir aglayarak dogum travmasini uzerinden atmaya calisiyordur sadece..ki geceleri genelde cogu bebek cok aglar
Karnin tok altinin temiz oldugundan ve bir agrisinin hastaliginin olmadigindan eminsen birak aglasin kollarinda kuzucuk..Dogru bilinen en buyuk yanlislardan biri bebeklerin aglama ihtiyaclarini bastirmak,oyalamak dikkatlerini dagitmak hoplatmak ziplatmaktir.
Onlarda bizim gibi streslerini bosaltacak yer ariyorlar,ama zavallilarin yapabildikleri tek sey aglamak..Sefkatle kollarina al bebegini,aglasin..o aglarken bu aglamanin onu rahatlatacagini anlat..bugun kollarinda aglayan bebegin yarin buyudugunde ne sIkintisi olursa cekinmeden omzunda aglayacaktir,gizlisi saklisi olmayacaktir senden.
Biliyorum cok ama cok zor bebegin aglamasina dayanmak ama birikmis stresini atamadigi icin surekli huzursuz olur minik..Alteha Solter diye bir pedagog var dunyaca taninan,bu kadinin siddetle onerdigi sey bu..eger imkanin varsa Bilincli Bebek kitabini al oku..
Bunun disinda Guvenli Baglanmayla ilgili arastirma yapmani tavsiye ederim..Bir cok pedagogun kitabi var ama ben Adem Gunes Guvenli Baglanma ve Cocukluk Sirri kitaplarini okudum,cok bilinclendirici kitaplar.
Gece ayni yerde yatmamayi suan icin kafana takma..Bugunler gecicek,sen suanda krizi yonetmelisin sadece.
Bebegini uyuttuktan sonra esinin yanina sokul.sor gunu nasil gecmis,op kokla sonra bebegin aglayinca artik yanina gecer bebeginle uyursun..
Yasin kucuk,keske esin sagduyulu olsa da uzmese suan seni ve bebegini ama ne yazik ki her erkekte o empati yok..
Neden cocuk yaptin,bosan falan filan diyenleri suan icin duyma..Evladin saglikla dunyaya gelmis,gencecik anne olmussun,yillarca tedavi gorup evlat hasretiyle tutusan ne kadar cok insan var..oyuzden evliliginin sarsilmasinda bebegini ana unsur olarak gorme..en mukemmel evliligi bile silkeler bebek..
Evliligini kurtarmak istiyorsan yasi senden buyuk ama ne yazik ki senin kadar bilincli olmayan esinin bilinclendirmen gerekir,bu da sozle olmaz davranisla olur..olgun davranmaya calis,sakinligini korumaya calis ve en onemlisi yavruna ve kendine iyi bak.