• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Dopler akım kaybı nedeniyle erken doğum yapanlar yardım!!

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
minyatür presesnsesimiz her şeyi atlatacaktır annesi. allah yardımcın olsun ilnarcım

Amin gönülcüm güzel dileklerin için. Dönüşümlü bakıyorlar diye biliyorum. Prof. Dr. Nazan hanım bölüm başkanı. Uzman doktorlar var, Meral ve Nazan Hanım (Bu bölüm başkanı nazan hanım değil ) . Onlardan bilgi alıyoruz. Ayşe Engin hoca da lgileniyor. Ayla hocayı da görmüştüm orada. Çok iyiler hepsi. Allah hepsinden razı olsun. Herzaman göremiyorum. Beslenmesi ise mide sondasıyla infüzyon yöntemiyle oluyor canım. bana önerilein olursa seve seve dinlemek isterim.. Her türlü bilgiyi öğrenmek istiyorum kızıma faydası olacak..

il_nar eve geldiği zaman prematüre bebekler sürekli uyurlar beslenme sırasında yorulup uyuyacaktır ama sen sütünü veya mamasını bitirtmeye çalış, havalar soğdu deyip banyosunu aksatma prematüre bebekler ne kadar sık yıkanırsa o kadar büyüme gösterirler, birde hastaneden çıkınca fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezine çağracaklar ve fizik hareketleri gösterecek bunları hiç aksatmadan yapmanı tavsiye ederim ( bi kasılma bi terslik görürsen rehabilitasyon merkezine götürmeni tavsiye ederim) benim ikizlerimden akın bebeğimde ayak kaslarında spastise oluştu 22 aylık ve yürüyemiyor sıkı bir fizik uyguluyoruz geçen hafta botoks oldu çok şükür şimdi adım atarken ayaklarında çaprazlama kalmadı. hastaneden çıkıncada hastaneye gelip gitmeler hiç eksik olmayacak bi müddet dr en iyisini söyleyeceğine en kötüsünden başlıyorlar sakın canını sıkma erken doğum yapan annelerin sütü daha besleyici ve daha vitaminli olurmuş ayla hoca bana demiştiki uzaya bile çıkmışlar ANNE SÜTÜNE EŞ DEĞER BİRŞEY ARAMIŞLAR BULAMAMIŞLAR demişti bol bol süt sağ ve tarih atıp difrizde beklet hastaneden çıkınca belli bi süre bebek uyurken onu beklemek zorunda olacaksınız ve düzenli uyku ve yorgunluk olacağı için sütte azalma oluyor benim 4 ay anne sütü verdim ama 4 cü aydan sonra azalmaya başlamıştı bunada şükür diyorumm. inşallah en kısa zamanda bebeğin sağlıklı sıhhatli eve döner kilosu ne kadar olmuş biliyormusun..

Merhaba arkadaşlar..

Doktorla görüşmemizi yapıp geldim. Öyle büyük bir heyecanla gittim ki anlatamam. Kalbim yerinden fırlayacaktı doktorun odasına girdiğimde. Malum göz muaynesinin sonucunu ögrenecektim.. Allahıma binlerce şükürler olsun ki, maşallahı vardı kızımın ve yapılan duaları Allah kabul etti, gözündeki kanama-lekelenme de siliklik görülmüş. Çok şükür.. Ama 2 hafta sonra tekrar muayene edeceklermiş. O zaman hersey netleşecek inşallah.. Dualara devam arkadaslar.. Beni 2 hafta daha bekliyor şimdi, merak ve dualarla gecireceğim. Allahım ıdilimin güzel kızımın gözünde-sağlığında birsey cıkmasın da, lazere gerek kalmasın.. Güzel gözlü yavrum dünyayı , güzellikleri görsün hep.. Amiinnn...

Dualarınuzla herzaman yanımızda olup ıdilime ve bana güç verdiniz.. Çok ama Çook teşekkür ediyorum herbirinize ayrı ayrı...

Gönülcüm, tavsiyelerini tutucam canım.. ıdilim için ne gerekirse yapıcam.. O sağlığına kavussun da, bizler ailesi olarak herseyi yaparız.. Akın bebişimize de Sağlık ve acil şifalar diliyorum canım..

Allah herkesin yavrusunu ailesine bağışlasın.. Amiinnnnn

Dualarınuzla herzaman yanımızda olup İdilime ve bana güç verdiniz.. Çok ama Çook teşekkür ediyorum herbirinize ayrı ayrı...

Gönülcüm, tavsiyelerini tutucam canım.. İdilim için ne gerekirse yapıcam.. O sağlığına kavussun da, bizler ailesi olarak herseyi yaparız.. Akın bebişimize de Sağlık ve acil şifalar diliyorum canım..

Allah herkesin yavrusunu ailesine bağışlasın.. Amiinnnnn

Canım şimdilik haberlerin güzel olduğuna çok sevindim. İnşallah hep böyle güzel haberler alırsın. Kontrollerin arası açıldığına göre İdil'in gözleri iyiye gidiyor demektir. Allah diğer sağlık sorunlarını da bir an önce yenmesi için ona; bu sıkıntılı günlere dayanabilmen için de sana güç versin...

Merhaba arkadaşlar..

Doktorla görüşmemizi yapıp geldim. Öyle büyük bir heyecanla gittim ki anlatamam. Kalbim yerinden fırlayacaktı doktorun odasına girdiğimde. Malum göz muaynesinin sonucunu ögrenecektim.. Allahıma binlerce şükürler olsun ki, maşallahı vardı kızımın ve yapılan duaları Allah kabul etti, gözündeki kanama-lekelenme de siliklik görülmüş. Çok şükür.. Ama 2 hafta sonra tekrar muayene edeceklermiş. O zaman hersey netleşecek inşallah.. Dualara devam arkadaslar.. Beni 2 hafta daha bekliyor şimdi, merak ve dualarla gecireceğim. Allahım İdilimin güzel kızımın gözünde-sağlığında birsey cıkmasın da, lazere gerek kalmasın.. Güzel gözlü yavrum dünyayı , güzellikleri görsün hep.. Amiinnn...

minyatür prensesimizin annesi o minyatür olabilir am ane kadar uzun süredir direnip bu hayata meydan okuyor o göz problemininde üstesinden gelicek hiç merak etme

Canı yürekten amiiinnn diyorum mehtapcım, çok sağol..

ınşallah ebrizm, inşallah canım üstesimnden gelir benim güzel kızım da, beril ve derin ablası gibi o da hayata sıkı sıkı tutunur.. Belki bir gün onlarla bir araya bile gelebilir, farklı şehirlerde olsak da...

ilnar canım çok sevindim..
bizim bebeklerimiz küçük olabilir ama onlar aslında çokkkkkkkkkkk büyük
ve güçlüler........
gerçekten çok sevindim..merak etme 2 hafta sonra daha güzel haber alacaksın canım..

ilnar cım inanılmaz sevindim bugünkü habere..ıdil bebek her şeyi atlatıcak annesi hepimiz duacıyz ona ama biraz yavaş ilerliycek o yüzden sende sakın kendini bırakıp çok üzme ıdil eve gelicek geçte olsa gelicek canım arkadaşım.......

cok sukur ilnarcim, hic uzme kendini belliki tedbir amacli ondan iki hafta sonra bakilcak; Masallah kizimiza, Insallah artik hep guzel haberler getireceksin, sadece buna inan.

ilnarcım sevndim habere inşlalhhh iki haftaya kadar daha da güzel şeyler olur minil İdilimiz dualarımzda annesi

ilnarcım çok sevindimm sende inşallh biraz rahatlamışındır kızımız dahada iyi olacak Allahın izni ile.

Arkadaşlar üzüntümüze ve sevincimize ortak oldunuz. Herbirinize ayrı ayrı çok ama çok teşekkürler. Haftasonu kızımı göremedim. ınanılmaz özledim onu. Bugünkü doktor görüşmemiz sonrasında inşallah yanına alırlarda özlem gideririz. Gelişmeleren haberdar ederim..

Arkadaşlar üzüntümüze ve sevincimize ortak oldunuz. Herbirinize ayrı ayrı çok ama çok teşekkürler. Haftasonu kızımı göremedim. İnanılmaz özledim onu. Bugünkü doktor görüşmemiz sonrasında inşallah yanına alırlarda özlem gideririz. Gelişmeleren haberdar ederim..

canım brenim nasıl bir sabırsızlık bilebiliyorum inşallah minyatür prenses annesine gülümser şimdi her şeye değer beklemelere sıkıntılara

Arkadaşlar dün ıdil im beni çok korkuttu. Kucagıma verdi hemsiresi, ama nefes almasına yardımcı olan hava hortumunu vermedi, mamasını almaya gitti. O arada bizim ufaklık ağladı, ciğerleri yetmediğinden nefessiz kaldı ve morardı, hemen hemsireyi cagırdım.Glen hemsire hemen hava hortumu tuttu. Öyle korktumki anlatamam.. Minicik bedeni nefessizliğe birkaç dakikalığına da olsa dayanamadı.. Canım yavrum, biran önce ciğerleri gelişse de kurtulsa artık su hortumlardan ve kendi kendine nefes alıp verebilse..

idil herkesi ama önce cici annesini çok yakında kucaklıcakkk ben ona inanıyoruuummmm...opuyorumnanaktan

canim ya nasil korktun kimbilir ama bak sabirla guzel gunler geliyor, bu arada ilk kez mi kucagina almistin ilnarcim? Rabbim cok buyuk yakinda hicbir makina destegi olmadan prenses kizin kollarinda olucak Insallah. bayram yerine donucek burasi Insallah mutluluktan aglayacagiz o zaman. dularimizdasiniz ilnarcim.

Özlemcim, hem nasıl bir korku anlatamam. Kelimelerle tarif etmek imkansız. Birden morarmaya bvasladı minik prensesim.. ıniallah canım dediğin gibi olurda biran önce solunum desteği almadan kedi cigerleri yeterli gelir de nefes alıp-verebilir. En kısa zamanda başından sonuna kadar yanımızda olan herkese de sevinç gözyası döktürtebilriz umarım..

Özlemcim, hem nasıl bir korku anlatamam. Kelimelerle tarif etmek imkansız. Birden morarmaya bvasladı minik prensesim.. İniallah canım dediğin gibi olurda biran önce solunum desteği almadan kedi cigerleri yeterli gelir de nefes alıp-verebilir. En kısa zamanda başından sonuna kadar yanımızda olan herkese de sevinç gözyası döktürtebilriz umarım..

canım benim Allah kimseye tasıyamayacagı yuku vermezmis sabır ve dua cok onemli benim kızım 15 gun kaldı kuvezde enfeksiyon riski vardı ilk gittigim gun hersye hazırlıklı olun dedi dr. O bir hafta simdi iyi olması 1 saat sonra da iyi olacagını gostermez dendi agldım ama dedim ya Allahımın bildigi var cok sukur cıkmadı enfeksiyon evimizdeyiz. bak ne guzel kucagına vermisler yakında hortuma gerek kalmadan alıcaksın onu kucagına gece gunduz hep onunla olacaksın cok cadı oluyorlar hem anne kokusunu aldıktan sonra hızla iyilesiyorlar. Bunu anne oluca anladım programında cerrahpasanın yenidogan dr u soledi dualarım seninle umarım pespese guzel haberler alırsın

Back