Donörlük hakkında düşünceleriniz???

• Konu Sahibi Konu Sahibi helenic
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

vereliniortak
Sizin mantığınız paralelinde zaten dinimiz açısından da halen tartışmalı...
Katılıyorum dediklerinize...
Ayrıca bu kardeş olayı hiç aklıma gelmemişti...CADIARZU

yanlıs yazmıssın canım biyolojik annesi donör olan oluyor...biraz dikkat

kıbrıs dünya tüp bebek merkezi çok ciddi testler yapıp o sekilde donasyon alıyor...ama arkadasın dediği gibi bir coğu da öylesine mavi gözlü diye yumurtalıklarını aldıkları oluyrmus doğru..
bu yöntemle bebek sahibi olmayı düşünen arkadaslar DÜNYA TÜP BEBEK MERKEZı-GıRNE koordinatörü alkan volkan ile görüşebilir.

Son düzenleme:
Ben sizin yerinizde olsaydım diye başlamak istemiyorum. Ama benim başıma böyle birşey gelseydi en son olarak evlatlık almayı düşünürdüm.

Hiç tanımadığım birinin yumurtası ile hamile kalmaktansa önce kız kardeşlerimden birinin yumurtsı ile hamile kalmayı tercih ederdim. Bunun sebebi, ilerde bebeğimle ilgili bir sağlık sorunu olduğunda donörü aramaktansa onun çocuğundan kendi bebeğime bir ilik nakli vs ile uğraşmak çok zor olacağından kendi canımdan kanımdan genlerimden olan kızkardeşimin yumurtaları ile hamile kalmayı isterdim.

Dünyaya getiren mı anne babadır yoksa bakıp büyüten mi? diye de sormak lazım.
Kendinizi düşünün kardeşinizin çocuğunu-yeğeninizi ne kadar seviyorsunuz. Şahsen ben hamileyken --acaba kendi çocuğumu büyük yeğenimi sevdiğim kadar severmiyim herhalde daha çok severim ve çok güzel bir duygu olsa gerek diye bebeğimin doğumunu dört gözle bekledim.
Ben yeğenlerimi, kızımı ne kadar seviyorsam onlarıda en az evladım kadar seviyorum. ınanın arada pek fark yok. Teyze anne yarısıdır diye boşuna demiyorlar herhalde.

Düşünsenize evlatlık aldığınızı onuda çok seversiniz ama kendi kardeşinizin yumurtası ile kendi kanınızla kendi canınızla beslediğiniz bebeği karnınızda hissedeceksiniz gidip ultrasonda onu göreceksiniz, kıpırtısını hissedeceksiniz karnınızın büyüdüğünü göreceksiniz doğum sancısını yaşayacaksınız, doğduğunu göreceksiniz,
ilk kokusunu,
ilk ağlamasını duyacaksınız
ilk dokunuşunu hissedeceksiniz
kadife gibi tenine ilk siz dokunacaksınız ve o ilk gün o bebeğin gerçekten sizin olduğunu hissedeceksiniz,

Eğer gerçekten annelik safhalarını adım adım yaşamak istiyorsanız neden donör yoluyla hamile kalmayasınız ki?

Hem bebeğiniz sevdiğiniz eşinizden de bir parça olacak. Eşinizi gerçekten seviyorsanız bu bile yeter. Sonuçta eşiniz gidip başka bir kadınla cinsel bir birliktelik yaşayıp o kadını hamile bırakıp, başka bir kadından olan bebeğini getirip sizin kucağınıza koymayacak ki,

Hem Doktor, donörün yani başkasının yumurtası rahminize konulma aşamasından 1 gece önce galiba eşinizle birlikte olmanızı istiyor ve ertesi gün yumurta naklini yapıyor. Siz de sanki kendi bebeğinize hamile kalmış gibi hissediyorsunuz.

ılim çin de olsa gidip bulun, denmiş. Bazıları --kesinlikle böyle birşey yapmam Allah bir nedeni var ki sizi bebek sahibi yapmak istememiş gibi birşeyler yazmış. O zaman tüp bebek yapmakta, aşılama ile hamile kalmakta yanlış. Çaresiz dert yoktur. Bu dünya da herşey insanlar için. Benim böyle bir sorunum olsaydı adım adım izleyeceğim yol şöyle olurdu?

Önce kendi kardeşimden isterdim böyle bir şeyi, kabul etmezse ki mutlaka kabul eder kardeşlik böyle birşeydir. Hem ne güzel 1 bebeği anne gibi seven 2 kadın olacak ne varki bunda. Hani bu dünyadan göçüp gitsem evladıma benden sonra anne gibi bakacak koruyacak bir insan olacak yani kızkardeşim.

Hadi kızkardeşim kabul etmedi diyelim. Başka bir donör bulurdum bebeğimin eşimden olması için, bebeğimi kendi kanımla canımla beslemek sırf onu kucağımda hissetmeden önce içimde hissetmek için.

Hadi donör bulamadım, yetiştirme yurtlarında anne sevgisi bekleyen çocuklar var, oradan bir bebek alırdım. Ama işte bundan biraz korkarım neden derseniz.
ilerde bu çocuğu dünyaya getiren anne ortaya çıkarsa, evlatlık aldığım çocuğa bir gün evlatlık olduğunu söylediğimizde büyük tepiler verirse ve onu sırf bu sebepten kaybedersem. Kucağımda ellerimde bomboş kalmaz mı? Anne babasının ortaya çıkma ihtimalini hep içimde hisseder o günün gelmesinden korkar dururdum.

Eşimi seviyorsam zaten dünyaya getireceğim bebeğimin çok sevdiğim eşimden olmasını isterim ve ilk tercihim kızkardeşimden bana nakledilecek olan küçücük bir yumurtdan olması olur.

Kız kardeşiniz sizin canınızdan kanınızdan sizin genlerinizi taşıyan kişi değil mi?
Ya da hiç tanımadığınız ortaya çıkma ihtimali çok düşük olan birinin yumurtası ile hamile kalmak ve eşimin spermleri ile oluşan bir bebek kendi canımla kanımla içimde büyüttüğüm bir bebek benim bebeğim sayılmaz mı?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…