• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Donörlük hakkında düşünceleriniz???

• Konu Sahibi Konu Sahibi helenic
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
H

helenic

Ziyaretçi
Merhabalar...
Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama,herkesin bu konudaki fikrini ve bilgisini,eğer varsa tecrübesini paylaşmasını istedim. Ben bu olaya son derece sıcak bakmıyorken,başka kadınlarında fikrini almak istedim.

Donör yoluyla ( başka bir kadının yumurtasını almak) hamile kalmayı ne kadar uygun buluyorsunuz?

Sonuçta doğacak olan çocuğun sadece biyolojik annesi oluyorsunuz. Eğer yumurtayı en yakın arkadaşınızdan aldıysanız,o sizin eşinizin ve o arkadaşınızın çocuğu olmuş oluyor. Ya da kardeşinizden aldıysanız, eşinizin baldızıyla çocuğunu siz doğurmuş oluyorsunuz... fisfisfis

Böyle bir gen soy ağacı çizdiğimizde,bana gerçekten tuhaf geliyor.
Benim çocuk sahibi olmam neredeyse imkansız. Ama tam tersini düşündüğümde;yani mesela diyelim ki eşimin spermi hiç yok ama benim yumurtam var..Çocuk aşkından kıvranıp ölsem de aynı durumda yine başka bir adamın spermiyle hamile kalmayı düşünmezdim.

(Düşünsenize,o çocuk belki bana ait ama eşime ait değil...Ben ve bir başka adamın çocuğu! )

Çünkü ben sevdiğim,evlendiğim adamdan çocuğum olsun istiyorum...
Herhangi bir adamla olan ve onun özelliklerini taşıyan çocuğu değil...
Ya da herhangi bir kadınla eşimin çocuğunuda değil...
İkimize ait birşey istiyorum...
Yani,bilemiyorum bu duyguyu nasıl anlatabilirim... mirmirmirmir

Amaç sadece çocuğu dünyaya getirmek değil,onu beslemek,giydirmek,sevmekte değil..
Bir insan yetiştirmek...Bir birey yetiştirmek..Yani sorumluluğu,yükümlülüğü ve onun verdiği haz oldukça fazla...

İşte böyle düşündüğümde,madem BİZİM çocuğumuz olmayacak,donörlüğe ne gerek var diye düşünüyorum.Onun yerine sevgiye ilgiye yetiştirilmeye muhtaç öyle çok çocuk var ki....! Neyse..

Dediğim gibi,özellikle bir yakınınızın yumurtasını aldığını düşününce gerçekten tuhafıma gidiyor.
Mesela ablamın yumurtasını aldım...
Ben onun genetik ve özellik olarak sadece teyzesi oluyorum...!!!! bilmiyorumkismile

Kimileri bunu "ne var yani,organ vermek gibi birşey...Ha böbreğimin birini vermişim,ha yumurtamı vermişim" diye değerlendiriyor...Bir şey diyemem tabi ki,herkesin konuya yaklaşımı,düşüncesi farklı...
Ama bu böbrek,göz,dalak vermek gibi değil ki...
Ortada bir CANLI söz konusu,bir insan,bir bebek söz konusu.... :bbo:

Neyse,uzatmama gerek yok heralde,aşağı yukarı ne demek istediğimi anladınız. Bu konuyla ilgili bayağı araştırdım. Ve sizlerinde düşüncelerini merak ediyorum.Acaba genel olarak kadınlarımızın düşüncesi nedir,çok merak ediyorum bunu.

Ve lütfen çocuğu olan,olmayan, okuyan ve bu konuyu düşünen herkesin fikirlerini,görüşlerini bekliyorum...

Herkese sevgilerrrr saygılarrrr opuyorumnanaktan

Cıksss ben istemem..
Çok istediğim halde çocuk sahibi olamıyorsam tedavilerimi olurdum yine sonuç vermezse, vardır Yaradanın bildiği deyip evlatlık alırdım..
Hiç olmazsa bir masuma ev açmış olurdum..

evet haklisiniz ozellikle fertilite konusunda tip gelisti nasilsa diye doganin kanunlariyla pek oynanmasindan yana degilim. bu dunyada herseyin bir amaci vardir. sizin yumurtaniz yoksa bu bosuna degildir. Allah sirf siz uzulun diye vermedi bunu size. bunda bir hayir olmali. ve bunu dusnup buna odaklanip hayra cevirmeye kalkmali insanlar problemlerini. Evlat edinme bunun en guzel ornegi. ben bir de suna deginmek istiyorum; aslinda cok masumca birsey, ben de takip etmekten zevk aliyorum ama burda bu hamilelik ve dogum olaylari anlatildikca ben bile bekar biri olarak eriyip bitiyorum. cocugunun olmayacagini bilenler ya da infertilite problemi olanlar cocuk istegini iyice saplantiya donusturuyorlardir bunlari gordukce. yani ben boyle olmasindan korkuyorum. sanki insanin tevekkul etme ve kaderine razi olma durumundan uzaklastiriyor gibi. bilmiyorum. bu durumu yasayanlar daha iyi aydinlaticaktir.

ama ben de Allah korusun infertil olsam ya da esim, donor olayina sicak bakmazdim. ozellikle anne icin yumurta baskasindan olduktan sonra sirf hamile kalmak icin cocuk yapmis gibi oluyorsun. oyle olana kadar gider kimsesiz bir bebegi evlat edinirim. hele ki tanidigim birinden olmasi benim icin hic kabul edilemez. annelik bu ya yillar gectikce yumurtasini veren kisi cocukla ilgili hak idda eder ya da cocuga durumu anlatirsa vs??? insanlarin ne olacagi belli olmaz. boyle omurluk kararlar beni cok korkutur. ben yapamazdim.

tr de başkasının spermi başkasının yumurtası vs.. yasal değil zaten
ben böyle bişey yapmam, o çocuğu benim doğurmam bişey ifade etmez, benim çocuğum olmaz, benim genlerimi taşımıyor çünkü, genetik çok önemli
:hulya:

Son düzenleme:
bebeginin olmasını isteyipde olamayan insanlar evlatlık alsınlar..diger butun yollar bana gorede sacma onemli olan kendi cocugunun olmasıysa bile asla o cocuk kendinin olmazki baskasının cocugu olucak gene dogurmaklada anne olunmadıgına gore en guseli bir suru yeni dogmus bebekler var bırakılan yetimhanelerde oyle bir cocuk almak daha mantıklı dogmus tek basına kalmıs bir cocugunun hayatını mutlu bir sekilde yasamasıı saglarsınız

yok bende almam 2.5 yıldır tedavi oluyorum bebeğim olsun diye aklımın ucuna bile gelmedi böyle birşey zaten eşimdede bendede bi sorun yok bende yumurtluyorum yumurtlayan başka yumurtayı napıyımnaniknanik
evlatlık almayıda düşünmüyorum olursa olur olmazsa da ölüm yok ya ucunda bir çok kadın var anne olamayan eminimki bunun sabrı öteki dünyada kat kat karşımıza çıkar allah sağlıklı evlatlar nasip etsin inş.

yok bende almam 2.5 yıldır tedavi oluyorum bebeğim olsun diye aklımın ucuna bile gelmedi böyle birşey zaten eşimdede bendede bi sorun yok bende yumurtluyorum yumurtlayan başka yumurtayı napıyımnaniknanik
evlatlık almayıda düşünmüyorum olursa olur olmazsa da ölüm yok ya ucunda bir çok kadın var anne olamayan eminimki bunun sabrı öteki dünyada kat kat karşımıza çıkar allah sağlıklı evlatlar nasip etsin inş.

inş. en kısa zamanda olumlu sonuçlar alırsınız hihoyyyt

çocuğum yok ama böyle bir durumda kalsam( inşallah böyle bişey olmaz) kesinlikle böyle bir yöntemi aklıma getirmezdim...başkasının çocuğunu bile alabilirim ama doğurmak!!!!Allah korusun

olumlu bakan hiçmi yok..fikirlerini çok merak ediyorummmm

sonucta baska cagre yoksa yapilabilinir baska bir kadinin yumurtasida olsa sonucta kendiniz dogurucaksiniz

Bana son derece yanlış geliyor...
Asla sıcak bakamam böyle birşeye....

merhaba kislar basina gelmeyen bilmez anlamaz diyorum her ne kadar bekleriz olmaz evlatlik aliriz desenizde bence öyle degil allah dert vermisse dermanida arayip bulucaksin..bunu basina gelen anlar ve bilir benim cocugum baska yöntemle beklemekle olmuycakti ve doktor doktor gezdim 18 ay boyunca cevrede bana denilen laflar olsun kirici itici sözler olsun yüregimi ykiyordu sokaga bakmak istemiyordum cami acip birinin cocugu anne diye bagirip görüp duycam diye disari ciksam birinin bebegini sevsme bana sen bizimkni sevcegni kendin yap derlerid esimin ailesi olsun laf vururlardi seninle evlenenler ikinciyi gtryor derlerdi ve bende okadar cok cocuk seven biriyimki anlatamam hic tanimadigim birinin cocugunu severdim icimde cocuk sevgisi coktu esimde benm gibydi istiyorduk olmyuordu sorun bendeydi tabi drlar olmaz dedi cok beklediler bütün tedvailer snc göstermedi ve en son care olarak yumurta nakli yani donörü önerdiler bizde cok düsündük tasindik olurmu olmazmi diye ama mecburduk snra niye olmsain dedim baska kaidnlar baska erkeklerin spermyle hamile kaliyor onlarin cocugu olmuyormu tabiki oluyor.
bende dedim benim kanimla benim canimla beselnicek ben tasiycam 9ay karnimda ben dogurcma ben emzircme ben büyütücem ve dgru karar verdik bu islem ciin hic kafamizi yormadna kibrisa gittik islemi yaptik geldik cok sükür yüce rabbime dermani bulduk ve suan ikizlere hamileyim.
bence yanlis düsünmeyin kislar olmazsa bile evlatlik aliriz diye tamam onlarda yavru onlarda sicka yuvaya hasret ama hic bisey evladin yerini tutmaz asla.
ben cok mutluyum böyle olmasindna esidme aynne öyle hicde yanlis bisey degil rabbim det vermisse dermanida vermis ararsan tabi hangi haslatik olursa olsun nasil caresini ariyorsna iylesmek ciin buda öyle basina gelen bilri bilmeyne bilmeeezz.
yaptrcak olursa hic cekinmedne bence düsünmedne yaptrsin derim..
anmne olmak her kadinin hakki her kadin cocuk dogurmak ister tabiki bizlerde normal yollardna olsun istemezmiyiz tabiki isterz ama napalim olmazs amecbur bu yollara basvuruyoruz.
allahim isteyne herkese böyle seyi mecbur etmisse yardmcisi olsun insallah herkes evlat sahibi olur amin.

ayrica buray aböyle konu acmsaydin keske canim kimi arkadaslar cok tepki verip seni üzebiliyorlar cnkü basina gelmeyne anlamaz bu yola mecbur kalininca yapiyorsun ama baskalari tarafndna gülünüyor ve yanlis görülüyor bend eböyle bir konu acmistim ama konumu kapatrdim.
kimi arkadaslar belkdie baslarina geldigi icin vey agelebilcegi icin destk oluyorlar ama tepki veren daha cok oluyor olsunlar benm hic umrumda olmaid valah kendi kararmi verdim kmse benmle olmadi ogün sadece fikir edinmek icin acmistim aam sükür yüce rabbime banad nasip etti anneligi.sormak istedigin bisey olursa ckeinme özeldne yaz bana canisi tamam.

Öncelikle hamilelik için tebrik ediyorum,hayırlı olsun!
Açıkcası ben donörlüğü düşünmüyorum,ama tabi ilerde ne olur ne getirir bilinmez...Büyük konuşmamak lazım.

Siz anladığım kadarıyla çevreden çok baskı görmüşsünüz,o baskı yüzünden de ister istemez çocuk sahibi olamamak sizi derinden fazlasıyla etkilemiş. Gerçekten içim acıyarak okudum yazdıklarınızı, kırıcı itici konuştular demişsiniz...
Halen bu böcek zihniyetliler var ne yazık ki,Allah sabır,güç versin... Neyse ki bir yol bulup isteğinize kavuşmuşsunuz,hayırlı olsun.

Donörlük olayında katılmadığım görüşüm ise şu: Evet,siz taşıyorsunuz,siz doğruyorsunuz,siz besliyorsunuz,nüfusta annesi olarak görünüyorsunuz belki ama; genetik olarak o sizin değil...Eşinizin ve bir başka kadının çocuğu.
Aslında bir yerde sizin canınızda olmuyor,çünkü sizin hiçbir özelliğinizi taşımıyor. Siz sadece onu taşıyan ve doğuran oluyorsunuz. Tabiki o karnınızdayken onunla o kurduğunuz bağın hazzı farklıdır,ama demeye çalıştığım size ait olan birşey değil.

Bu arada,ben üniversiteyi kıbrısta okudum. Sinirinizi bozmuş olmayım ama,ordaki bir takım öğrencilerden testsiz sadece boyu uzun gözü mavi diye yumurtasını satın alan tüp bebek merkezleri olduğunu duymuştum.
Yani çokta özel seçmiyorlar dedikleri gibi o yumurtaları,söz konusu para kazanmak sonuçta. Ama tabiki hakkıyla yapan yerlerde vardır o da yadsınamaz tabi.
Hatta geçen haziran ayı sanıyorum,hükümet bu konuyla ilgili tüp bebek merkezlerini kapatacağını söylemişti. Tabi ben halen kapanmadı diye biliyorum, sadece sanıyorum yaş sınırlaması geldi 50 üstü gibi birşey olmak lazım.
Açıkcası başka kadının yumurtasıyla hamile kalmaya tamam desem bile,sırf bu yüzden yine istemezdim!

Dediğim gibi,bu benim görüşüm...
Yaptırcak olan insanlarında çok ciddi araştırmalar yapıp böyle birşeye kalkışmasını öneriyorum.

ıkizlerinizle size sağlık,mutluluk diliyorum :)))

Son düzenleyen: Moderatör:
merahaba helenic benim de doğuştan rahmim yok bekarım kimse bu şekilde kabul etmedii sırf bi çocuk yüzünden ewlenmeden ne acılar ne ayrılıklar yaşadım ağlıyamıyorum gözyaşlarım bile kalmadı doktor sadece taşıyıcı anne yoluyla bbebeğin olur dedi iyide çocuğum olmaycak deediğimde kabul etmiyolar bunu nasııl kabul etsinler ama dönörluktansa bu bana daha mantıklıı geliyolar hiç olmasa genetik olarak bizim çocuğumuz olacak yumurtalıklarım war ve doktor istersen başkasınada verebilirsin hem çok hemde sağlıklı demişti düşünüyorum şimdide başkasının yumurtasından bi çocuğum olsaydı eşim bakıp içinden kim bilir neler geçirecekti annesi merak edecek bana sorular soracaktı buda zoruma giderdi heralde eğer gerçekten sewen çıkarsa bigün hiçsanmıyorum ama yinede ewlatlık almaktan yana olurdum

o kadar zor bir durum,o kadar çelişkili bir durumki ne diyeceğimi
,ne düşüneceğimi bilemiyorum...
evet anne olabilmek hepimizin hakkı,bende çok savaşlar verdim ve halada veriyorum ama bu yol yani başka yumurta yada sperm aklımı çok kurcalıyor...
donörler malesef bu işi ticarete dökmüşler,sadece bir kişiye vermiyorlar...
ve düşünüki hiç bilmediğimiz yerlerde bir sürü kardeş...
evet karnında hissetmek,9 ay boyunca o muhteşem anlara sahip olmak çok güzel amaa??????
büyük konuşmıyayım,hayatın ne getiriceğini bilemeyiz ama şu an için amalarım var benim malesef...
evlatlık düşüncesi daha mantıklı yani

merahaba helenic benim de doğuştan rahmim yok bekarım kimse bu şekilde kabul etmedii sırf bi çocuk yüzünden ewlenmeden ne acılar ne ayrılıklar yaşadım ağlıyamıyorum gözyaşlarım bile kalmadı doktor sadece taşıyıcı anne yoluyla bbebeğin olur dedi iyide çocuğum olmaycak deediğimde kabul etmiyolar bunu nasııl kabul etsinler ama dönörluktansa bu bana daha mantıklıı geliyolar hiç olmasa genetik olarak bizim çocuğumuz olacak yumurtalıklarım war ve doktor istersen başkasınada verebilirsin hem çok hemde sağlıklı demişti düşünüyorum şimdide başkasının yumurtasından bi çocuğum olsaydı eşim bakıp içinden kim bilir neler geçirecekti annesi merak edecek bana sorular soracaktı buda zoruma giderdi heralde eğer gerçekten sewen çıkarsa bigün hiçsanmıyorum ama yinede ewlatlık almaktan yana olurdum

:sinifsinif:
Canım benim,çok üzüldüm ama işte herşeyin hayırlısı...kısmet olayları çoğu şey.
Ama anladığım kadarıyla sizde yumurta var...Bu konuda şanslısınız çünkü taşıyıcı anneyle yine çocuk sahibi olabiliyorsunuz.Böyle bir rahatsızlık sizin ilişkilerinizi bu kadar olumsuz zedelemesi üzücü olmuş. Zorluda olsa bir yolu var sonuçta.
Bende sizin gibi düşünüyorum,eşim ister istemez annesini merak edebilirdi belki, sırf bunun düşüncesi bile ağırıma gidiyor benimde..eşim ve bir başka kadına ait olan bebeği taşımak bile üzücü olurdu galiba benim için.
Yok,yapamam ben bunu asla... :umursamaz:

Back