- 22 Kasım 2019
- 554
- 730
- 32
Arkadaşlar merhaba. Daha önce böyle birşey başına gelen var mı varsa nasıl bir yol izlediniz bilmek istiyorum. 2020 yılında tüp bebek tedavisine başladık. 5 adet 3. Gün embriyosu oldu. Birisi taze transfer edilip diğer dört tanesi donduruldu. Negatif sonuçlanınca iki ay sonra iki adet dondurulmuş transfer edildi, bir tanesi tutundu ve bir oğlum oldu çok şükür. Bu sene ocak ayında kalan iki embriyomuzdan birini transfer ettirmek istedik. Transferden önce embriyolog yanıma geldi iki embriyomun çözdürüldüğünü ikisininde gayet iyi durumda olduğunu söyledi. Ben tek embriyo transfer edilmesi istediğimi söyledim o da doktor bey gelince karar verirsiniz ona dedi ve gitti. Doktor geldi ardından embriyolog geldi ve bana dediklerinin aynılarını doktora aöyledi doktor bey bana sordu nasıl yapalım diye bende 2 buçuk yaşında oğlum olduğunu ve şimdi tek embriyo istediğimi söyledim bunun üzerine doktorda embriyologa en kalitelisini getirelim diğerinin takibini yapalım dedi ve olay orada kapandı. Transferim negatif sonuçlanmıştı ve bizde kalan son embriyomuz iiçn bugün tekrar gittik. Bir güzel muayenr parası verdik üzerine daha muayene olmadan kanlarımk istediler onlar için ekstra ücret ödedik. Sonra doktora gidince dosyama bakmak akıllarına geldi ve embriyonuz yok sizin dediler. Biz şok olduk nasıl yok diye. Bize ilk taze transferimden sonra kalan dört embriyoyu ikişerli olarak dondurduklarını biri çözdürülünce diğerinin transfer olmaması halinde bozulup 'çöp' olacağını söylediler. Ve size yemin edebilirim bunu bize dört yıldır ilk defa söylediler ne daha öncesinde ne transfer zamanında bundan haberimiz yoktu. Olsaydı eğer iki tanesininde transfer edilmesini isterdim neden embriyom çöp olsun ki o kadar emek o kadar para var. Maddi manevi yıpranmışlık var. Keşke ikisini transfer ettirseydiniz siz tek istediniz diye üste çıkıyorlar ama ben nereden bilebilirm ikisini bir dondurup birini transefer edince diğerinin çöp olacağını. Bilgilendirmr yapmadılar ki bu konuda. Sil baştan oldu herşey. Böyle birşey yaşayan var mı acaba. Bulunduğumuz yerde tek özel tüp bebek merkeziydi. Şimdi dosyamızı artık otadan alıp devlete geçmeyi düşünüyoruz. Bir de dava mı açsak ne yapsak bilemedik