- Konu Sahibi butterfly999
Merhabalar aranıza yeni katıldım ve yasım 24 1 yıllık evliyim çocuk hayaliyle yanıp tutuşan sürekli anne olmayı hayal ederek büyümüş biri olarak evlendiğim gibi cocuğum olsun istedim fakat 7. Ayımızda bende bulunan minnacik (2cm)endometriyozis(çikolata kisti) ve esimdeki sperm sayısı azlığı ve hareket bozukluğundan dolayı (sayı 7000 civariydi) aşılamanın bizde işe yaramayacağını direk tüp bebek tedavisine başlamamız gerektiği öğrendik.esimde bende gercekten cocuk istediğimiz ve doktorumuz icin alanının en iyisi denildiği icin hiç kimseye sormadan başladık tedaviye iğneler hormonlar testler herkes süper cok gencin kesin hamilelik diyorlardı .yumurta toplama işleminde 21 yumurta toplandı 17si iyi durumdaydı 14 ü döllendi 9 U 5. Güne ulaştı son kontrolüme transfer hayaliyle gitmiştim,fakat doktorum yumurtaliklarin hormondan dolayı fazlasıyla büyüdüğünü ve eğer bu durumda transfer yapilirsa cok zor hamilelik geçireceğimi yasımın cok genc olup bunu kaldıramayacağımı söyledi.fakat beni 2 doktor muayene ediyiordu benim kendi doktorum bunları söylerken ondan önce beni muayene eden doktor herseyin süper olduğunu embriyoların harika olduğunu 2 tane koyabileceklerini söylemişti.bunun üstüne benim doktorum dondurma karari almamızın en iyisi olacağını bize anlattı kendisi Prof.ve merkezin yöneticiliğini yaptıgı icin onun kararını dinleyereken en iyi 7 embriyom donduruldu.ben tabi cok üzüldüm çünkü kim dogru söylüyor bilemedim ilk tedavimiz hiç birşeyi bilmiyorum yıkıldım cok üzüldüm.velhasil bugun2 ay gecti ve dondurulmuslarimdan 2si çözünecek ve 15 gün sonra transfer olacak.ilk denemede şans çok az diyorlar dondurulmuşlarin tutma ihtimali daha az diyorlar kafam cok karışık aranızda bu süreçlerden geçenler var Allah hepimizi yavrularımıza kavuştursun inşallah ben bunları paylaşıp hem icimi dökmek hem sizden fikir almak deneyim paylaşmak istedim cok tesekkur ediyorum şimdiden.