- 9 Aralık 2023
- 870
- 1.015
- 34
- Konu Sahibi nehirgibi99
Arkadaslar dondurulmuş embriyo transferi olacağım. Doktor 3 protokol var dedi. Doğal siklus, yarı doğal siklus ve ilaçlı siklus. İlaçlı olan en popüleri ama yavaş yavaş popülaritesi azalıyor. Çünkü gebelik tansiyonu riski varmış. Uzun süre ilaç kullanımı gerektiriyor daha yorucu. Ama hala çok kullanıyoruz özellikle şehir dışından gelenlere bunu yapıyoruz dedi. Çünkü bunda her gün muayeneye gelinmesi gerekmiyormuş. Doğal ve yarı doğal olan siklusta her gün ya da gün aşırı doktora gidilmesi gerekiyor. Sürekli git gel yorsa da ilaç kullanımı doğal siklusta hiç yok. Yarı doğal olanda da çok az. İlaç kullanmamak aslında daha konforlu. Sadece transfer gününün tespit edilmesi için bir süre her gün ultrason ve kan bakılarak doktora gidilmeli ki yumurtlama günü tespit edilebilsin. Çatlama gününden 5 gün sonra da embriyo transferi yapılıyor. Doktor bana doğal siklus önerdi. Ben de forumda araştırdım genelde şehir içi de olsa çoğu kişi ilaçlı olanı uygulamış. Doğal siklus deneyenler tecrübelerini aktarabilirler mi acaba? Bu konudaki fikirlerinizi ya da kendi doktorunuzun düşüncelerini merak ediyorum