Dondurulamayan embriyo

Sinemseren

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2024
67
9
34
Her iki tarafın kusursuz olmasına Hiç embriyosu dondurulamayan varmı başarısız sonuç alan varmı?

İkimizde sağlıklıyız yaşatamadık dendi tavmergen özel hastane 3.gün embriyosu konuldu bugün negatif aldık kalitesi ve yapısondan bilgimiz yok sadece telefonda yaşamadılar dendi sanırım ölü hücre verdiler bana öyle düşünüyorum her iki taraf saglıklı başarısız ilk deneme açıklama yok

Her iki tarafta saglikli denmesine bakmayin siz. Illa ki yolunda gitmeyen seyler oluyor. Mesela esinize sperm dna testi yapildi mi? Spermiyogramdan bahsetmiyorum.

Baska bir konuda test yaptirmaya geldik yazmissiniz kafam karisti biraz. Embriyonuz 3.gune geldi ve dondurulamadi mi yoksa 3.gun embriyosu transferi oldunuz ve gebelik gerceklesmedi mi?

Baska bir konuda test yaptirmaya geldik yazmissiniz kafam karisti biraz. Embriyonuz 3.gune geldi ve dondurulamadi mi yoksa 3.gun embriyosu transferi oldunuz ve gebelik gerceklesmedi mi?
5 yumurta alındı 1 yumurta transfer edildi 3.gün embriyosu bugün 3+12 test günüydü negatif geldi kalan 4 yumurta dondurlmak üzere laboratuvardaydı 5.gün olumsuz dediler 1 embriyo da bende yaşamadı

Her iki tarafın kusursuz olmasına Hiç embriyosu dondurulamayan varmı başarısız sonuç alan varmı?
Merhaba, problem yok demişsiniz fakat 5 yumurta toplandığını söylemişsiniz. Problem yoksa 5’ten fazla yumurta toplanması gerekiyor. Yumurta rezerviniz düşük ve yumurtalar kalitesiz olabilir. Doktorunuz ne dedi?

Simdi anladim. 3 kere 5.gun iyi kalitede embriyo transferi olup negatif sonuc alan biri olarak hayliyle arastirma yaptim bu konuda. Soyle ki, embriyonuz ne kadar iyi kalitede olursa olsun genetik olarak mukemmel olmayabiliyor ve bu yaygin bir durum. Sizin saglikli cift olmaniz bu durumu etkileyen bir durum degil malesef. Size transfer edilen embriyo cok %80 genetik olarak hasarli bir embriyoydu. Ama bu doktorunuzun bir sucu degil. Embriyonun genetik olarak tespitini ancak ozel testlerle yapiyorlar. O test sonucuna gore saglikli ve sagliksiz embriyolar transfer ediliyor. 3 negatif sonuctan sonra halen 11 adet 5.gun dondurulmus embriyomuz olmasina ragmen biz tekrar yumurta toplattik. 8 adet 5.gun embriyosundan biyopsi alindi ve teste gitti. Embriyolar biyopsi sonrasi donduruldu.Bu testin sonucu 15-20 gune cikiyor. Cok uzattim kafaniz karismasin kisacasi "embriyonuz tutunmadiysa %80 sagliksiz bir embriyodur. Bu sagliksiz embriyo tutunsa bile ilk 2 ay düşük olmasi cok buyuk ihtimaldir. Dusuk olmayip dogmayi basarirsa da sagliksiz bir bebek dunyaya gelecektir." O yuzden tutmamadi diye uzulmeyin bazen tutmamasi daha hayirlidir. Akliniza takilan baska bir sey varsa sorabilirsiniz.

Merhaba, problem yok demişsiniz fakat 5 yumurta toplandığını söylemişsiniz. Problem yoksa 5’ten fazla yumurta toplanması gerekiyor. Yumurta rezerviniz düşük ve yumurtalar kalitesiz olabilir. Doktorunuz ne dedi?
İlk muayene de yumurtamın çok iyi olduğunu söyledi fakat daha fazla hiç bilgi vermedi spermlerin kalite durumunuda bilmiyoruz

Bizim embriyo lar niye dondurulamadı kalitesi falan bunlarla ilgili hiç bilgimiz yok

Bişey sorcam bu özel embriyologlar kalitenin ne olduğu hakkında hastalara bilgi veriyorlarmı bazı yorumlarda a kalite b bilmem kaç yazıyor bize verilmedi yasak dediler

Bizim embriyo lar niye dondurulamadı kalitesi falan bunlarla ilgili hiç bilgimiz yok
Muhtemelen doktorunuz embriyolarinizin 5.gune ulasamayacagini anladi ve birini 3.gun transfer edip sansini denemek istedi. Rahim embriyolar icin laboratuvar ortamindan cok daha mukemmel bir ortam. O yuzden embriyonun rahimde gelisiminin daha iyi olacagini dusunmus olabilir ama o da yeterli olmamis demek ki.

Mıhtemelen öyle

Merhaba aynı durumu bizde yaşamıştık hemde benim toplanan yumurta sayım 19 du hiç biri 5.güne yaşamamıştı bizimde sizin gibi 3.gün embriyosu transferi oldum diğerleri zaten ölmüştü laboratuvarda. Bize embriyolog ilk 3 gün yumurta kalitesiyle ilgili,sonraki günler sperm kalitesiyle ilgili demişti. Tüm yumurtalarımız döllenip 3. Güne kadar yaşadığı için sperme yoğunlaştık bizde Anlarada Kaan aydosa gittik. Sperm dna hasar testi istedi normal çıktı sonra ROS testi istedi onun sonucu yüksek çıktı ilaçlar yazdı şimdi eşim onları kullanıyor tekrar test verdi yarın sonuç için yazıcaz doktora.

Bişey sorcam bu özel embriyologlar kalitenin ne olduğu hakkında hastalara bilgi veriyorlarmı bazı yorumlarda a kalite b bilmem kaç yazıyor bize verilmedi yasak dediler
Neden yasak olsun ki? Yasak olsaydi veren doktorlar neden riske girip bu bilgiyi paylassinlar. Bir cok hastaya bu bilgi veriliyor. Size kalitesi ve gelisimi dusuk bir embriyo transfer ettiler ve bu bilgiyi sizinle paylasmak istemiyorlar bence sorun cikarmayin diye. Bir sonraki tup bebek denemenize baska bir yerde baslayin bence.

Tabi bu konuda bilgi veriyorlar ama genetik olarak hasarlı olabiliyor yine de. En yüksek 6AA kalitede embriyo bile genetik olarak sıkıntılı ise tutunmaz. Tutunsa bile düşük olur. O da olmazsa Allah korusun sağlıksız bir bebek doğar.

Lütfen aynı hayal kırıklığını yaşamamak için yumurta kalitenizi arttıracak takviyeler kullanın doktorunuza danışıp, eşiniz de sperm dna hasar oranına ve Sperm ROS değerine baktırsın mutlaka. Bide size tavsiyem bende İzmirde yaşıyorum biz Ege üniversitesi genetik bölümünden randevu aldık eşimle gittik ve bu durumu anlattık bizden detaylı genetik tahlil istediler eğer sorun çıkarsa PGT li tüp bebek yapmanız gerekir yani diğer yorumda ki hanımefendinin yazdığı gibi embriyolardan biyopsi alınıp gönderilerek dediler.Yaşadığınız hayal kırıklığını çok iyi anlıyorum bende yaşadım çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…