Domuz gribine rağmen bayramlaşacak mısınız ?

mermaid_34

Guru
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2009
120
3
40
arkadaşlar biliyorsunuz dünyada bir domuz gribi salgınıdır gidiyor ve biz hamişler de risk grubundayız.bu riske rağmen insanlarla tokalaşıp bayramlaşacak mısınız ?:uhm:

bayramlaşmaya gidince insanların öpmeyeceğini sanmıyorum.. eminimki herkes öpecek.. ama keşke dikkat etseler..

Allah belalarini versin bu virusu cikaranlarin ya. neden boyle bir hastalik dunya gundeminen pat diye oturdu. yenmemesi gerek bir hayvani oyle çok tukettiler pazarladilar ki. en sonunda boyle bir sey oldu. Rabbim onun etini bosuna haram kilmamis. belkide hepsi provakasyondan ibaret

canim bu bayram bizim, bayramimizi mahvetmelerine izin vermicem. Dikkatli olacaz ardik.
Bol vitamin alarak ve Rabbimize sigincaz ins.

kızlar geçen bir doktor tv de bişeyler anlattı sık sık el yıkamak ( ki bunu herkes biliyor)
sıcak içecekler tüketmek ( ıhlamur çayı bitki çayları boğazdan geçerken ısısıyla virüsleri etkisiz hale
getirirmiş) akşam ve sabah tuzlu suyla gargara yapıp burnuda bu suyla temizlemek tabi antibakteriyel jellerde kullanmak koruma açısından faydalıymış bayramda bunlarla idare edicez artık bişey olacaksada zaten olur gerisi Rabbimizin takdiri

ben kimseyi öpmeyi düşünmüyorum.malum sağlığımız daha önemli önce bebeğimin sonra benim.

zaten oyle her gorustugumuzde vıcık vıcık opusmeyı sevmıyorum kım cıkarmıs bu adetı ya geldım opucem gıdıyorum opucem bu nedır üfffffffff
ama bayram farklı tabıkı...
gercı bu bayram mesafelı durmayı dusunuyorum herkese kımsecıkler kusura bakmasın can tasıyorum sadece kendımden degıl ondanda sorumluyum o yuzden bu bayram benı mazur gorsunler. zaten artık grıbım bulasmasın falan ayaklarına kımseyı opmuyorum...

Tokalaşmanın dışında aynı ortamda bulunmak dahi domuz gribine yakalanma riskini artırıyor. O yüzden ben evde olmayı ve dinlenmeyi planlıyorum zaten artık son haftalara girdik.

evet malesef ister istemez öpüscezz...bizim milletimiz bi garip zaten simdi ben öpmesem tavir alirlar sanki biz hastamiyiz diye....artik allaha emanetiz bu öpme adetini cikarndan nefret ediyorum...

Elime selpak alacağım ,hasta numarası yapacağım,ya da doğrudan söyleyeceğim.Özetle öpüşmeyeceğim kimseyle . :dilcikar:

ben de evdeyim bu bayramda.eşim nöbetçi zaten full bayramda.ben de yalnızım evde :) aileler de uzakta :)

Tokalaşmanın dışında aynı ortamda bulunmak dahi domuz gribine yakalanma riskini artırıyor. O yüzden ben evde olmayı ve dinlenmeyi planlıyorum zaten artık son haftalara girdik.

hehe--ama canim daha son haftalara girmis olmuyorsunki cevrende gicik insanlar varsa o gün seni cok cekistirirler eminim...benim eltimde son haftalardayim diye bi dügüne gelmemisti herkess aa neden gelmedi diye sorup durmustu:KK70:millletin agzi durmaz

ben bir eğitimci olarak zaten hergün yaklaşık 150 öğrenciyle temas halinde olduğumdan risk altındayım.bayramlaşmak isteyen birine de olmaz diyemem en güzeli sık sık el yıkamak ve iyi beslenip korunmak.

ben zaten inancım gereği beylerle tokalaşmıyorum bayanlarda da yaşlıların elini öperim mecburenn ama dikat ederim...zaten anlayışlı insanlar sen hamilesin kimseyle öpüşme diye kendileri de öpmüyor...

çok fazla gezmem bu bayram annemlere giderim sadece çünkü tam geçiş dönemi..

bebeğim için titizlenmem lazım..

bayramın ilk günü 27 kasım ve o gün annemin ölüm yıldönümü :KK43: bayramlaşmak gelmiyor içimden kimseyle o gün...
domuz gribi için de bayram boyunca ziyaretlere gitmeyi düşünmüyorum,kayınvalidemlere durumu uygun bir dille anlatırsam çok görmezler,kendilerine tabi ki gitmeyi düşünüyorum,kendi babamı da ziyaret edeceğim.Lakin maalesef diğer aile üyelerini ziyaret edemeyeceğim...mazur görsünler canım.karnım burnumda gezemem öyle herkesi,üstelik bir de bu domuz gribi durumu sözkonusuyken...
ben burdan yazıyorum ama henüz eşimle bu konuyu konuşmuş değilim,o ne der bilemem.aslında beni onaylayacağını düşünüyorum.Hem zaten onun da canına minnet,evinde uzanıp dinlenmek daha çok işine gelir....

Kendi ailem olsa aman kızım der sakınırlar ama kendi ailen olmayınca bakmıyorlar can mı taşıyosun , grip salgını mı var .. Öpmek istemezsen burnu büyük diyip yapıştırıyorlar sıfatı..Azcık aklı başında olan büyüklüğü bi kenara bırakır el bile öptürmez hamileye şu zamanda ama nerdeeeee...
Bana kalsa şu bayram tatile gidicem kimseye eyvallah demeden ama benim eşim kopamaz anneciğinden bayram bayram..

Kendi ailem olsa aman kızım der sakınırlar ama kendi ailen olmayınca bakmıyorlar can mı taşıyosun , grip salgını mı var .. Öpmek istemezsen burnu büyük diyip yapıştırıyorlar sıfatı..Azcık aklı başında olan büyüklüğü bi kenara bırakır el bile öptürmez hamileye şu zamanda ama nerdeeeee...
Bana kalsa şu bayram tatile gidicem kimseye eyvallah demeden ama benim eşim kopamaz anneciğinden bayram bayram..

:lepi: :lepi: :lepi: AL BENDEN DE O KADAR AttaQue... Erkek tarafı herşeye bi yapıştırma buluyor değil mi?hiç seni düşünen yok,hasta mıdır,iyi midir değil mdir? hiiiççç...

neyin var diye sormazlar,kendilerini niye arayıp sormuyoruz diye laf ederler...ohooooooo..1 ayı geçkindir aramıyorum kayınvalidemleri,bakalım onlar arayacak mı diye..nerdeeeeee....aramadıkları gibi bi de sitem var oğullarına :neden aramıyorsunuz diye..
ben hamileyim sonuçta ara da bir sor kızım iyimisin bi ihtiyacın var mı diye...

Elden insana yar olmuyor beee...ne varsa insanın kendi anasında babasında var....

:lepi: :lepi: :lepi: AL BENDEN DE O KADAR AttaQue... Erkek tarafı herşeye bi yapıştırma buluyor değil mi?hiç seni düşünen yok,hasta mıdır,iyi midir değil mdir? hiiiççç...

neyin var diye sormazlar,kendilerini niye arayıp sormuyoruz diye laf ederler...ohooooooo..1 ayı geçkindir aramıyorum kayınvalidemleri,bakalım onlar arayacak mı diye..nerdeeeeee....aramadıkları gibi bi de sitem var oğullarına :neden aramıyorsunuz diye..
ben hamileyim sonuçta ara da bir sor kızım iyimisin bi ihtiyacın var mı diye...

Elden insana yar olmuyor beee...ne varsa insanın kendi anasında babasında var....

O kadar canım..
Ama insan bu kadarda belli etmez değil mi , gelinlerinin kendilerinin nezdinde dış kapının dış mandalı olduğunu.. Daha konuşulcak çok konu , söylenecek çok söz varda biz söylenir söylenir kendimizi sinir ettiğimizle kalırız , onlar popolarını kaşırlar :eek:klava:

Esim beni bayramda Çorluya babaannesine goturmek istiyo koy yeri çok kalablik oluyo gitsek yok ben olmuyorum diyemem gibi geliyor kalkıp hastalansan oda ayrindert ne yapicami bilmiyorum adım pipirikliye çıktı zaten ne yapsam esime gitmiyelim desem yanlış anlar gibi geliyo gecen sene çalışıyorum gidememiştim bu gecen bayramda ben küçüktüm korktum gitmeye bilmyorum hatır gönül ısı olmalimi olmamalimi

Ayrıca yanımızda ki esinde opmemesk gerek hafta sonu kayannaya gittik opusmyelim dedim girdim arkamdan esim Şapur supur öptü bu hamilelik bana agresiflik kattı box macı yapabilirsin o an koca kafalı esimle ,eslerimiz bayramlascaksa ne olacak peki ? Aman dert ayrıca gargara yapmak bı b.k a yaramiyous benim dr hocası bu domuz gribi komitesinde el yıkamasak tamamda jellrin bil önleyici oldunu dusunmuyolarmis tuzlu gargrada öyle

X