Domuz Gribi hakknda ...

Domuz Gribi A(H1N1) Hakkında Dünya Sağlık Örgütü Tarafından Yapılan Pandemi Evre 6 Duyurusu Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) H1N1 grip salgınında evre 6’ya geçildiğini açıklamıştır. Evre 6, kıtalararası bir salgını ifade etmektedir (DSÖ bölgelerine göre en az iki bölgede salgın olması).
Dünya Sağlık Örgütü daha önceki salgınlarla mukayese edildiğinde salgını yayılım özellikleri ve hastalık şiddeti açısından orta düzey olarak nitelemektedir. Seyahat kısıtlaması ve sınırların kapatılması gibi önlemler önermemektedir

Ankara’da Pandemik grip nedeniyle tedavisi devam eden ve altta yatan kronik hastalığı olan 65 yaşında bir bayan vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiştir. Bu vefatla beraber Pandemik gripten kaybedilen vatandaşlarımızın sayısı 9 olmuştur.

2 yaşından küçük çocuklar, kronik hastalığı olanlar, gebeler ve 65 yaş üstündekilerin grip belirtileri ortaya çıktığında mutlaka bir hekime müracaat etmeleri gerekmektedir.

Bunların dışındaki kişilerde grip belirtileri ortaya çıktığında evlerinde istirahat etmeleri, ancak genel durumda kötüleşme, solunum güçlüğü, göğüs ağrısı, nefes darlığı, bilinç bulanıklığı, 3 günden fazla süren ateş, ciddi ve sürekli kusma şikâyetlerinden biri olan vakaların beklemeden doktora müracaatları büyük önem taşımaktadır( ALINTIDIR)

Böyle bır tabloda dehsete dusuyorum.daha kışın basındayız ama ölumler arttı.nasıl bır olaydır anlamıs degılım.hala ası icin kesın bır sey söylenmıyor.sanırım bende bu asıyı yaptırmıycam.allah hepımızı korusun.

arkadaslar domuz grıbı kus grıbı ve ılerded ebasımıza gelecek buyuk ve tehlıkelı salgınların nedenı gdo lu bıtkıleryanı genetıgı defısmıs tohumdan (ısraılın dunyaya sattıgı bır pazardır bu )kısır tohumlardan kaynaklanıyor
artık uyanın herkes susuyor unlu unsuz tum yazarlarda buna dahıl
normalde domatesın cekırdegını ekın seneye domates cıkar ama ısraıl daha fazla kar elde etmek ıcın bıtkılerın genetıgıyle oynayarak cekırdeklerını kısırlastırdı
boylece bagısıklıgımızı desteklemeyen gıdalar tuketıyoruz
bagısıklık calısmassa hastalık kacınılmazdır
bagısıklıgınız calısıyorsa hıcbır hastalık sızı yenemez

107000.jpg

Aşıyla ilgili hayati uyarı geldi!

Sağlık Bakanlığı, domuz gribi aşısıyla ilgili çok önemli bir açıklama yaptı. İşte aşı olacaklara çok önemli hayati uyarı;

Domuz Gribi aşısı yaptıracaklara, aşılar uygulanmadan önce bazı bilgilendirme formları dağıtılıyor. Bu formlarda aşı yaptıracak kişilere aşının yan etkileriyle ilgili Sağlık Bakanlığı’nın uyarıları da bulunuyor.

Türkiye'de, İtalya'da üretilen "fosetria" adlı H1N1 aşısı uygulanmaya başlandı. Aşı olacaklara hastanelerde bilgilendirme formları da dağıtılıyor. Formlarda aşının kimlere yapılmayacağına ilişkin uyarılar var.

KİMLER AŞI OLMAMALI

*Yumurtaya karşı allerjisi olanlar,
*Önceki grip aşılarına allerji gösterenler,
*Çevresel sinir sistemi bozukluğundan kaynaklanan gbs sendromu geçirmiş kişiler ile
*Kauçuğun hammaddesi olan latex'e allerjisi olanların,
*38 derece ve üstü ateşi olanlar da aşı yapılmayacak gruplar arasında yer alıyor.

AŞININ YAN ETKİLERİ

Bilgilendirme formunda aşının yan etkilerine ilişkin uyarılar da var.

*Aşı uygulanan yerde kızarıklık,
*Hassasiyet ve şişlik oluşacak,
*Baş, kas ve eklem ağrısı yaşanabilecek. A
*teş, mide bulantısı, terleme, üşüme ve titreme ile lenf bezlerinde şişlik de yan etkiler arasında.

Formda, çok nadiren görülebilecek korkutucu yan etkilere dair uyarılara da yer veriliyor. Ciddi allerjik reaksiyonlar, beyin dokusu, sinir, böbrek ve damar iltihabı, bilinç kaybı ve istemli kaslarda şiddetli ritmik kasılmalar, yüz felci ve solunum sistemi rahatsızlıkları bunlar arasında sayılıyor.

Bilgilendirme formunda bu ağır yan etkilerin, yıllardır kullanılan mevsimsel grip aşılarında zaman zaman görüldüğü hatırlatılıyor. Domuz gribi aşılarında bu tür belirlenmiş yan etkilere şu ana kadar rastlanmadığı, sadece görülebileceği varsayımından yola çıkılarak bu uyarıların yapıldığı vurgulanıyor.

Gündeme bomba gibi düşen sözler

Domuz gribi aşısıyla ilgili kuşkular bu açıklama ile ayyuka çıkacak. Başbakan Erdoğan, aşıyla bomba gibi bir açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün domuz gribi aşısı olacaklarını söyledi. Ama Başbakan Erdoğan'ın böyle bir niyeti yoktu.

Erdoğan, partisinin grup toplantısı sonrasında gazetecilerin, "Siz domuz gribi aşısı olmayı düşünüyor musunuz?" yönündeki sorusuna, "Ben aşı olmayı
düşünmüyorum" yanıtını verdi.
KAMPANYA YAPILMASI YANLIŞ

Başbakan Erdoğan, parti grubunda da Domuz Gribi ile ilgili şu sözleri söyledi;

"Sağlık bakanımla aynı düşünmüyorum... Vatandaşım kendi isteğine bağlı olarak böyle bir yolu tercih ederse eyvallah. Ama etmiyorsa illa yaptırmalısınız diye bir kampanyanın sürdürülmesi yanlıştır. Cebren bu iş olmaz."

Başbakan Erdoğan'ın "aşı olmayacağım" açıklaması ve hemen öncesinde domuz gribi aşısı kampanyasına olumsuz baktığını açıklaması kafaları fena halde karıştırdı... Kamuoyunda aşıya karşı olan şüpheler daha da arttı...

Recep Akdağ başbakan Erdoğan ile Cumhurbaşkanı'nın da aşı olacağını açıklamıştı. BU YAZI BENİ DEHSETE DÜDÜRDÜ ARKADASLAR YORUMU SIZE BIRAKIYORUM.

basimizdakiler asi olmuyor zaten bunu biliyorduk..kobay biziz.onlar kendilerini kurtarir..kötükedihüso

:dance:
arkada$lar ben isvicrede oturuyorum a$i henüz burda cikmadi önümüzdeki günlerde cikicak .bizim ülke icin ne cabukta ürettiler alel acele $u a$iyi yaa anlamiyorum..burda da istege bagli yapilicak.bende öncelikli isvicreliler bir yapilsin bakicam ona göre bizde düsünürüz sonra.hem benim i$yerimde 3 kisi oldu coktan hicte birsey olmadi adamlara 1 hafta evde kaldilar kimse ölmedi, calisiyolar hemide domuz gibi :))

Ya çok korkuyorum ben.
Bir de böyle söyleniyor evde dinlenmek iyi gelir bol sıvı tüketin filan.
Böyle kolay atlatılabilecek bir gripse ölenler neden öldü...
Ben Allah korusun bu illetten bulaşsa bana benim haberim olmasa.
İşe gidip gelsem nolcakk..

Yaaa ben çok pimpiriklenmeye başladım.

Dün gece aniden karnım ağrıdı istiğfar ettim sabaha kadar..
Ateşim yok grip değilim.. Ama korkutuyolar işte..

ben yan etkilerinin bu kadar masum olduğuna gerçekten inanmıyorum.amerikalı doktorları zorunlu tutmuşlar aşı olmaları için ama doktor olmak istememiş ve dava açmış.kendi doktorları bile bunu kabul etmiyorken biz nasıl yaptırıcaz ve sağlık bakanının konusmaları hiç tatmin edici deil.eski sağlık bakanı düşücelerini çatır çatır savunurken kendisi sadece geçiştirir nitelikte cevaplar veriyor.havada asılı duruo yani suan aşı,inşallah gerçekten yanılıyorumdur ve yan etkiler böle hafif şeylerdir ve aşı olanların başına kötü bir şey gelmez.etrafımda bu aşıyı yaptıracağını söyleyen kimse yok.nişanlım sağlık sektöründe çalışıyor o bile olmayacak.gerekli önlemleri alıcaz artık.maskeyse maske jelse jel.geçen sene kuş gribi bu sene domuz gribi yazın ise yakımızı bırakmayan zehirli keneler.nasıl olduysa birden bire ortaya çıkıverdi.yani söylemek istediğim her sene baska bi felaket.bunların hepsi bi strateji gibi gelio bana.adamlar önce virüsü çıkartıyor arkasından bikaç ay sonra aşını patlatıyorlar ve olmazsanız ölürsünüz diyorlar kafam feci karışık ama kesinlikle aşı olmucam :lepi:

az önce aşı olan saglık personelindn bitlisteki bir hekim aşıdan sonra koımaya girdigi açıklandı osman durmuş tarafından starda ve bir kişide ölmüş aşı olduktan son rabizx kesinlikle aşiı olmucaz evdende dışarı gerekmedikçe çıkmıyoz kimseyle görüşmüyoz minik bebegimiz oldugu için

bende star tv de izledim canım haberin sonuna yetiştim baslıkta eski sağlık bakanı haklı çıktı yazıyordu ama tam anlayamadım bitti haber.ama musyas arkadaşımızın dediğine göre aşıdan sonra ölmüş

bende star tv de izledim canım haberin sonuna yetiştim baslıkta eski sağlık bakanı haklı çıktı yazıyordu ama tam anlayamadım bitti haber.ama musyas arkadaşımızın dediğine göre aşıdan sonra ölmüş

Yok ben aşıdan ölüm haberini şimdi gördüm....Ben domuz gribinden öldü denilen kişiler konusunda şüpheliyim...

domuz gribinden ölen insanlar zaten ilk basta zatüreden öldüğü sanılıyor.öldükten sonra çıkıyor virüz taşıdıkları.

Dün ölen 13 yaşındaki kız da ilk ömce mide kanamasından öldü demişler, sonra domuz gribi dediler...Dediğin gibi öldükten sonra teşhis konuluyo hep...Birileri bizi iyice korkutmak için için her ölüme domuz gribimi diyo ne.

Bide artık ölenlerin ismide açıklanmayacakmış oh ne güzel, düşemesin kimsede peşine sorgulamasın doğruluğunu..

ya bide şöyle bir şey 5gün hiç düşmeyen yüksek ateşiniz varsa ancak doktora gidin diyorlar.onun dısında zaten artık test fln yapmıyorlar.ya 5 gün yüksek ateşten yatan insan 5.güne çıkarmı allah aşkına.ancak komaya giriceksin ki müdahele edilsin.biz vergimizi veriyoruz bütün vatandaşlık sorumluluklarını yerine getiriyoruz ama gördüğümüz muameleye bakın.tamam her burnu akan hastaneye koşmasın ama bariz belli olanlara da baksınlar.telef edicekler insanları ya.ukrayna da son 10 günde 60dan fazla insan ölmüş.ya domuz gribi korkulduğu gibi mutasyona uğradı ya da sars diyorlar.kıyamet Alametlerinden biri salgın hastalıkmış ya sanırım sonumuz yaklaşıyor.gerçi böyle kötü şeyler düşünmemeliyiz ama insanın canı kıymetli herkes korkuyor.rabbim biran önce kurtarsın bizi bu beladan :Saruboceq:

[QUOTE=safkan;9892888]arkadaslar domuz grıbı kus grıbı ve ılerded ebasımıza gelecek buyuk ve tehlıkelı salgınların nedenı gdo lu bıtkıleryanı genetıgı defısmıs tohumdan (ısraılın dunyaya sattıgı bır pazardır bu )kısır tohumlardan kaynaklanıyor
artık uyanın herkes susuyor unlu unsuz tum yazarlarda buna dahıl
normalde domatesın cekırdegını ekın seneye domates cıkar ama ısraıl daha fazla kar elde etmek ıcın bıtkılerın genetıgıyle oynayarak cekırdeklerını kısırlastırdı
boylece bagısıklıgımızı desteklemeyen gıdalar tuketıyoruz
bagısıklık calısmassa hastalık kacınılmazdır
bagısıklıgınız calısıyorsa hıcbır hastalık sızı yenemez[/
QUOTE]

evet aynen katılıyorum. alkisalkisalkis alkisalkisalkis
malesef doğru.

X