• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Domino etkisi gibi hissediyorum

çok ilginc bir kafa yapiniz var. neden sizi cikarmayi zinhar düşünmesinler ki?
ben cok is degistirdim, her işte işini iyi yapan / digerlerinden daha cok konuya hakim olan / müdürden bile eski olan vs insanlar "beni cikartmayi dusunemezler , beni kaybedemezler" modunda oluyordu. hepsi de bir sebepten çıktı, yerlerine yenisi doldu - birkac aya adlari anilmaz oldu.
hatta bir isimde sigortalarimiz o kisinin üstündeydi, sirket arabalarinin ruhsatlari onun uzerine, vergileri o odeyip sirketten parasini alirdi. bu kadar önemli biriydi, patronun da göz bebegiydi, evine girer çıkar- cocuklarini okula yazdirirdi vs. bir kere patrona diklendi - iki hafta icinde sirketle tüm bagi kesildi gitti, yerine de yenisi geldi - kimse adını anmaz oldu.
ayni sekilde ben de cok is degistirdim, hatta son isimde bir konuda dezavantaji olan cocuklarla calisiyordum - hepsiyle güzel bag kurmustum. projem bitti diye cikacakken "cocuklar da bana alisti, nasil olacak" falan diye üzülmüştüm. sonra benim işimi yapan yeni kiz bazi seyleri sormak icin beni arardi vs bir ahbaplik kurduk - gordum ki bensiz de her sey gayet güzel devam ediyormuş:)
ayni kurumda 15 temmuz sonrasi yonetimde cakili kadro - on senedir o ise emek vermis demirbaslar apar topar görevden alinmis mesela. gayet de sonra gelen kurmuş düzenini
bu isler böyledir yani. "nasil beni cikarmayi düşünürler, yeniler dururken nasil akillarina ben gelirim" falan. bunlar cok yanlis dusunceler. orasi bir şirket. calis - parani al - cok duygusal bag kurma. kendileri de birini cikartacaklarsa en az sevdiklerini degil sirket icin en yeri doldurulabilir kimse - ekonomik olarak en iyi kim olacaksa onu düşünürler tabii ki.
neren kişisel aliyorsunuz ki?
belli ki donanimli birisiniz. hemen cok acil is aramaya baslayin. ihbar sureniz boyunca is gorusmelerine gitme hakkiniz var - is arama hakki- günün istediginiz saatinde. bunlari kullanin - hatta bazen erken cikin bazen gec gelin bu haklari kullanip. kendinizi sıkmadan çalışın. ve sakın istifa etmeyin mutlaka tazminatinizi alın,issizlik maaşı basvurusu yapin. insallah sizin izin en hayirlisi olur
Aslında bu hayal kırıklığı iş yerine karşı oluşturduğumuz duygusal bağlılıktan kaynaklanıyor ben de olaylı bir şekilde işimden oldum sanki sevgilimden ayrılmışsım gibi kötü bir duygusal tranva oldu ben de şu şekil düşünüyoruz bak kaç sene kaç ay emek vermişiz kolay kolay silemezler ama iş yeri öyle olmuyormuş bana da acı bir tecrübe oldu bundan sonrası için profesyonel olacağım iş yeri elemanı ile duygusal bir bağ kurmuyor olaya işim oldu mu bitti mi bana faydası var mı yok mu olarak bakıyormuş meğer

Evet patronun eşi dediklerinde çok saçmalamış yalnız görüştüğünüz için ve boşanmış olduğunuz için büyük bir ihtimalle sizi tehlikeli buluyor. Kendi egosunu da sizi hırpalayarak tatmin etmiş oldu. Yalnız Maddi manevi bir şirkete bağlanmayı çok anlamıyorum size şöyle söyleyeyim 7 seneden beridir bir şirkette çalışıyordum çalışma ortamını da çok seviyordum çalışma arkadaşlarımı da yalnız hiçbir zaman o kadar kendimi hırpalamadım terfi alayım maaşım yükselsin ve orada beni atamazlar beni çıkartamazlar diyen herkes bir bir çıktı. Şu an siz anladığım kadarıyla işinize tutunmuşsunuz sadece o yüzden işten çıkarılma fikri de Siz de duygusal çöküntüye neden olmuş olabilir.

Klasik özel sektör iyisin güzelsin çok memnunuz akabinde hemen işten çıkarma planları... YILDIK.
Bir kere huzurunuz kaçmış bir kere bence kafanızda orayla bağınızı bitip sizi işten çıkarmalarını beklemeniz böylece haklarınızı da almış olursunuz

Back
X