E
EU1
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU1
yaaa ne maharetli kızlarsınız yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım sağol tarif için araka domates acaba yumurta domates gibi bişeymiki? eğer bahçede ateşte yapacaksan hazır ateş yanmışken tencerenin içine iki üç kavanozda şeftali kompostosu yap canım. kışın çok güzel oluyor tavsiye ederim.Merhaba.Kışlık menemenlik tarifi buldum.İlgilenenler olabilir.
Malzemeler: (7 adet 250 kavanoz kavanoz çıkıyor)
1 kilo araka domates
yarım kilo ince körepe yeşil biber
Yapılışı
Domates iyice yıkanır ve kabukları soyularak yemeklik bir kaba doğranır. Yeşil biberde doğranır.
Kabın içindeki doğranmış olan 1 kilo domatese 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilip karıştırılır.
Kavanozlara istediğiniz miktar domates ve biber doldurularak (tepede 1 cm boşluk kalacak) kapağı sıkıca kapatılır.
Hazırlanan kavanozlar düdüklü tencerede 35 dakika süreyle kısık ateşte, düdüğü açık vaziyette kaynatılır.Kaynama süresi düdüğünden ses gelmeye başladıktan itibaren hesaplanır.
Tencereden çıkarınca kapaklarının üzerine çevirip dizin. 1 gün kadar bu vaziyette beklesin. Ertesi gün düzelttiğinizde kapaklarından bir sızıntı olmuyorsa kapaklar tutmuş demektir.Yemek Tarifleri bölümüne ekleyecektim ama bilemedim hangisine eklenir.Bende denemek istiyorum bunu ama düdüklüde değilde bahçede büyük bir tencerede yapıcam. inşaallah.
Kızlar yapabiliyorsanız, biberleri kavurun ve ardından somatesleri dökün ve kaynatın, sonrada sıcakken kavanozlara doldurun ve ters çevirin bir gece beklesin ve dolaba koyun, kaynatamaya bile gerek yok.
canım patlıcanı ocakta közledim kabuklarını soydum doğradım. kaynamakta olan domates kırmızı dolmalık biber karışımının içine attım biraz da öyle kaynadı. sevenler bir iki diş sarımsak ve acı da kullanabilir.Patlıcanı nasıl yapıyorsun canım?
Kızlar yapabiliyorsanız, biberleri kavurun ve ardından somatesleri dökün ve kaynatın, sonrada sıcakken kavanozlara doldurun ve ters çevirin bir gece beklesin ve dolaba koyun, kaynatamaya bile gerek yok.
Annemle kabuklarını soyuyoruz sonrada kaynatıyoruz sonrada kavanozlara koyup buzdolabına koyuyorz hatta soydugumuz kabuklarlada biber salçası yapıyoruz ki en güzel ve lezzetliside o oluyor.