- Konu Sahibi agresifkiz
-
Baya bi gec kalinmis sanki bunlar mart ayinda fln yapiliyor..
Ananemin bahceli evi var her sene yogurt kaplarinda ilk once fidalari buyutuyo asaga yukari bir karis olana kadar ondan sonra bahceye ekiyo..
Tulbent fln kullanmiyo sanirim yogurt kaplarinin icinde toprak var cunku bildiginiz..
Keşke tohum yerine fide alıp dikseydiniz.
Tohum ne ara yeşerecek büyüyecek de meyve verecek.
Fide olsa bakmasıda sonuç almasında daha keyifli olurdu.
Özellikle biber fidesi çok verimli oluyor...
Dediğim gibi çok bilgim olmadığı için direk gidip tohum aldım ne bileyim keşke fide alsaymışım
Nisan sonu Mayıs gibi yapılıyormuş sanıırım ama tam final dönemlerine gelince okulla birlikte pek fırsatım olmadı
Direk saksıda olmuyor mu acaba ya önceden maydonoz yetiştirmişliğim var ama hiç öyle bir şey yapmamıştım kafam karıştı biraz
Teşekkür ederim cevabınız için :)
Bence fide alın..
Havalar çok ısındı o tohumlar çimlenmeyebilir bile.
Sizin de hevesiniz kursağınızda kalır..
Özellikle biber fidesi alıp dikerseniz sizi çok tatmin eder. Kahvaltıda kendi biberinizi yersiniz.
Balkonunuz iyi güneş almıyorsa domatesiniz kızarmayabilir.
Valla simdi nispet yapiyomus gibi olacakta :)))
Bahce oldugu icin saksida hic denemedik ama az bucuk biliyorum yani...
Baya buyuyolar domatesler ananem bir sure sonra yanlarina topraga sopalar batirip domatesleri o sopalara bagliyo kirilmasinlar yamulmasinlar diye...
Baya baya buyuk boy saksi lazim yani..
Birde yetistirmek istediginiz kac domates kökü bilmiyorum ama bir kökten domatese doyamazsiniz anlami kalmaz baya saksi lazim yani:/
Ama sunuda soyliyim organik domates kadar tatli birsey yok kokusu tadi ohhh artik olsalarda yesekkk :))
Merhaba kızlar
Geçen hafta Eminönünden domates tohumu aldım ve bugun toprağımıda alınca artık domatesimi yetiştirmek istiyorum. Ama nasıl yapılır nerden başlanır bilmiyorum kimisi hemen toprağı saksıya yerleştirdikten sonra tohumları atıp üstünü tekrar toprakla kapamamı söylüyor kimisi önceden tohumları çimlendir ıslat bir tülbentle falan diyor ne yapsam bilemedim hazır okulda kapandı kendimi bu tür işlere adamak istiyorum yardım edebilecek olan var mı :18:
Ah bir bahçem olsa keşke
Şimdi ne yapsam bilemedim vallahi elimde iki saksım toprağım ve tohumum kaldım
Kesinlikle organik gibisi yok eski bir komşumuzdan biliyorum, off off
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?