Domates?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.153
1.774
333
İstanbul
Merhaba kızlar :1:
Geçen hafta Eminönünden domates tohumu aldım ve bugun toprağımıda alınca artık domatesimi yetiştirmek istiyorum. Ama nasıl yapılır nerden başlanır bilmiyorum kimisi hemen toprağı saksıya yerleştirdikten sonra tohumları atıp üstünü tekrar toprakla kapamamı söylüyor kimisi önceden tohumları çimlendir ıslat bir tülbentle falan diyor ne yapsam bilemedim hazır okulda kapandı kendimi bu tür işlere adamak istiyorum yardım edebilecek olan var mı :18:

Son düzenleme:
Baya bi gec kalinmis sanki bunlar mart ayinda fln yapiliyor..
Ananemin bahceli evi var her sene yogurt kaplarinda ilk once fidalari buyutuyo asaga yukari bir karis olana kadar ondan sonra bahceye ekiyo..
Tulbent fln kullanmiyo sanirim yogurt kaplarinin icinde toprak var cunku bildiginiz..

Keşke tohum yerine fide alıp dikseydiniz.
Tohum ne ara yeşerecek büyüyecek de meyve verecek.
Fide olsa bakmasıda sonuç almasında daha keyifli olurdu.
Özellikle biber fidesi çok verimli oluyor...

Baya bi gec kalinmis sanki bunlar mart ayinda fln yapiliyor..
Ananemin bahceli evi var her sene yogurt kaplarinda ilk once fidalari buyutuyo asaga yukari bir karis olana kadar ondan sonra bahceye ekiyo..
Tulbent fln kullanmiyo sanirim yogurt kaplarinin icinde toprak var cunku bildiginiz..

Nisan sonu Mayıs gibi yapılıyormuş sanıırım ama tam final dönemlerine gelince okulla birlikte pek fırsatım olmadı :17:
Direk saksıda olmuyor mu acaba ya önceden maydonoz yetiştirmişliğim var ama hiç öyle bir şey yapmamıştım kafam karıştı biraz :51:
Teşekkür ederim cevabınız için :)

Keşke tohum yerine fide alıp dikseydiniz.
Tohum ne ara yeşerecek büyüyecek de meyve verecek.
Fide olsa bakmasıda sonuç almasında daha keyifli olurdu.
Özellikle biber fidesi çok verimli oluyor...

Dediğim gibi çok bilgim olmadığı için direk gidip tohum aldım ne bileyim keşke fide alsaymışım :50:

Dediğim gibi çok bilgim olmadığı için direk gidip tohum aldım ne bileyim keşke fide alsaymışım :50:

Bence fide alın..
Havalar çok ısındı o tohumlar çimlenmeyebilir bile.
Sizin de hevesiniz kursağınızda kalır..
Özellikle biber fidesi alıp dikerseniz sizi çok tatmin eder. Kahvaltıda kendi biberinizi yersiniz.
Balkonunuz iyi güneş almıyorsa domatesiniz kızarmayabilir.

Nisan sonu Mayıs gibi yapılıyormuş sanıırım ama tam final dönemlerine gelince okulla birlikte pek fırsatım olmadı :17:
Direk saksıda olmuyor mu acaba ya önceden maydonoz yetiştirmişliğim var ama hiç öyle bir şey yapmamıştım kafam karıştı biraz :51:
Teşekkür ederim cevabınız için :)

Valla simdi nispet yapiyomus gibi olacakta :)))
Bahce oldugu icin saksida hic denemedik ama az bucuk biliyorum yani...
Baya buyuyolar domatesler ananem bir sure sonra yanlarina topraga sopalar batirip domatesleri o sopalara bagliyo kirilmasinlar yamulmasinlar diye...
Baya baya buyuk boy saksi lazim yani..
Birde yetistirmek istediginiz kac domates kökü bilmiyorum ama bir kökten domatese doyamazsiniz anlami kalmaz baya saksi lazim yani:/
Ama sunuda soyliyim organik domates kadar tatli birsey yok kokusu tadi ohhh artik olsalarda yesekkk :))

Bence fide alın..
Havalar çok ısındı o tohumlar çimlenmeyebilir bile.
Sizin de hevesiniz kursağınızda kalır..
Özellikle biber fidesi alıp dikerseniz sizi çok tatmin eder. Kahvaltıda kendi biberinizi yersiniz.
Balkonunuz iyi güneş almıyorsa domatesiniz kızarmayabilir.

Öyle mi diyorsunuz :44:
Çok güneş alıyor balkonum.
Bilemedim şimdi tohumlarımla toprağımıda hazırlamıştım balkona ne güzel :14:

Valla simdi nispet yapiyomus gibi olacakta :)))
Bahce oldugu icin saksida hic denemedik ama az bucuk biliyorum yani...
Baya buyuyolar domatesler ananem bir sure sonra yanlarina topraga sopalar batirip domatesleri o sopalara bagliyo kirilmasinlar yamulmasinlar diye...
Baya baya buyuk boy saksi lazim yani..
Birde yetistirmek istediginiz kac domates kökü bilmiyorum ama bir kökten domatese doyamazsiniz anlami kalmaz baya saksi lazim yani:/
Ama sunuda soyliyim organik domates kadar tatli birsey yok kokusu tadi ohhh artik olsalarda yesekkk :))

Ah bir bahçem olsa keşke :16:
Şimdi ne yapsam bilemedim vallahi elimde iki saksım toprağım ve tohumum kaldım :25:
Kesinlikle organik gibisi yok eski bir komşumuzdan biliyorum, off off :50:

fide alsaydın keşke ben fide aldım artık bu hafta sonu olgunlaşanları yemeyi düşünüyoruz :)

Bence fide alın, bu saatten sonra tohumdan yetiştirmeniz çok zor.
Biz Martın sonunda aldık tohum, fide oldular daha yeni tomurcukları açmaya başladı.
Fide için geç değil :)
Ama biber ile alakalı bir yorum yapmış bir arkadaş, katılıyorum.
Biber daha çok oluyor ve daha çabuk oluyor.
Ben biber yetiştirmediğimize pişmanım. Biber ekenlerin çoğunun meyveleri oldu büyümeye bile başladı :)

Merhaba kızlar :1:
Geçen hafta Eminönünden domates tohumu aldım ve bugun toprağımıda alınca artık domatesimi yetiştirmek istiyorum. Ama nasıl yapılır nerden başlanır bilmiyorum kimisi hemen toprağı saksıya yerleştirdikten sonra tohumları atıp üstünü tekrar toprakla kapamamı söylüyor kimisi önceden tohumları çimlendir ıslat bir tülbentle falan diyor ne yapsam bilemedim hazır okulda kapandı kendimi bu tür işlere adamak istiyorum yardım edebilecek olan var mı :18:

Onceden tohum içinde ya da pamukta cimlendirirseniz olayı hizlandirmis olursunuz. Cimlendikten sonra dikkatlice alıp köküne vs zarar vermeden toprağa birakip ustlerini kapatın (çok kalin sermeyin topragi çıkış yapabilsin.
Cimlendirmekle ugrasamam derseniz yine tohumu direkt toprağa ekebilrsiniz yine derin olmayacak genelde usulü düz toprağa isaret parmaginizla actiginiz çok derin olmayan minik cukurlara ekmektir.
Cok sık ekmeyin köküne yer kalsın gelissin.
Normalde bu işlem bahar basinda yapılır ama bahçe degil saksı olacağı icin sorun değil o kadar.
Bitki topraktan ciktiktan sonra da minik odunlar dikin kenarlarına destek amaçlı biraz sabır gosterirseniz minik domateslerinizi görme şansınız olur.
Kolay gelsin toprakla tohumla ugrasmak gibisi yoktur.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Tohum icin cok gec kaldin ama fide icin belki sansin olabilir. Bol gunes, iyi toprak ve gubren varsa bir ihtimal bu yaz domatesini gorebilirsin.Cunku fideyi diktikten en erken 1 ay sonra mahsul alabilirsin. Biz bahceye fide dikmekte gec kaldigimizdan, 1 ay once yaptigimiz dikimlerde henuz cicek olustu. Ama ilk salataligimizi yedik,biberler de yolda ;) Rokalar ise fiskirmis durumda. Iyisi mi sen fide al dene, ya da maydonoz,roka tohumunu dene bu seferlik. Kolay gelsin..:)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ah bir bahçem olsa keşke :16:
Şimdi ne yapsam bilemedim vallahi elimde iki saksım toprağım ve tohumum kaldım :25:
Kesinlikle organik gibisi yok eski bir komşumuzdan biliyorum, off off :50:

Bence bosa gitmesin deneyin..
Hem hepimiz herseyi ilk seferden yapmasini ogrenmiyoruz ki..
Bu yaz tutmasa bile denemis olursunuz seneye dahada guzel yaparsiniz..
Simdiden afiyet bal seker olsun insallah :)

Tohum için biraz geç açıkhavada şu an tohum filizlenmez hava sıcaklığı çok yükseldi bu yüzden fide al veya;

Bir kabın içine toprak doldur, iyice nemlendir üzerine tohumları yerleştirip çok hafifçe ört ve üzerine strech film ile kapa, her gün filmi açıp havalandır ve nemlendir, toprak ne ıslak ne kuru olacak nemli olması yeter.

Kabı doğrudan güneş görmeyecek nispeten serin ve loş bir yere koy filizlenirse saksılara dik ,filizlenmezse yapacak bir şey yok...

tatlım 2 ay önce fide alıp balkonda saksıya ekmiştim. yeni yeni domatesler belirdi. sen bayağı geç kalmışsın istersen fideyi dene seneye tohumları kullanırsın.

Back