ben bayılıyorum bu corbaya salca ile de yapılabılıyor ama ben sadece domates ile yapıyorum kısın ise yazdan rende domates yapıp sıcakken kavanozlara dolduruyorum boylece her daim taze domates rendem olmuş oluyor bazı yemeklerde kullanıyorum ...bu çorbanın üzerinede kızartılmış ekmek we kaşar rendesi eklıyorum ama fotgrafta yok dayanamadılar yemek için yemekten sonra kalan bır kasenın fotosunu cekebıldım .....
domatesler rendelensin
ekmekler kızartma makınasında kızartılsın we küp küp dogransın yada bayat ekmekler kup kup dograndıktan sonra fırınlansın ...
kaşar peynırı rendelensin
6 yemek kaşıgı kadr domates rendesi daha fazlasıda olur ortalama 250 gr falan
2- 2.5 yemek kaşıgı un
tuz
bulyon
su
kızartılmış küp küp dogranmış ekmek
kaşar peynırı rendesi
bır yemek kasıgı kadar sıvıyagı tencereye koyuyoruz
üzerine domates rendesini koyup kavuruyoruz
bıraz koyulaşınca 2 yemek kaşıgı un koyup kavuruyoruz
yavaş yavaş suyunu ılave edıyoruz koyuluguna göre suyunu ayarlarsınız
bır yemek kaşıgı da kutuda olan tavuk suyu tozundan koyuyorum tablet bulyon da olur ama azcık :)((hatta bazen sarımsaklı çeşnıde eklıyorum oylede hoş oluyor ama azcık koyuyorum ))
istege göre bıraz tuzda koyuyoruz ben koyuyorum daha dogrusu ama bazen bulyon kullananlar koymuyorlar
koyulugu kıvamını alınca we kaynamaya başlayınca servise hazır oluyor topak kalırsa blendırdan geçirebilirsiniz ...afıyet olsun ....
domatesler rendelensin
ekmekler kızartma makınasında kızartılsın we küp küp dogransın yada bayat ekmekler kup kup dograndıktan sonra fırınlansın ...
kaşar peynırı rendelensin
6 yemek kaşıgı kadr domates rendesi daha fazlasıda olur ortalama 250 gr falan
2- 2.5 yemek kaşıgı un
tuz
bulyon
su
kızartılmış küp küp dogranmış ekmek
kaşar peynırı rendesi
bır yemek kasıgı kadar sıvıyagı tencereye koyuyoruz
üzerine domates rendesini koyup kavuruyoruz
bıraz koyulaşınca 2 yemek kaşıgı un koyup kavuruyoruz
yavaş yavaş suyunu ılave edıyoruz koyuluguna göre suyunu ayarlarsınız
bır yemek kaşıgı da kutuda olan tavuk suyu tozundan koyuyorum tablet bulyon da olur ama azcık :)((hatta bazen sarımsaklı çeşnıde eklıyorum oylede hoş oluyor ama azcık koyuyorum ))
istege göre bıraz tuzda koyuyoruz ben koyuyorum daha dogrusu ama bazen bulyon kullananlar koymuyorlar
koyulugu kıvamını alınca we kaynamaya başlayınca servise hazır oluyor topak kalırsa blendırdan geçirebilirsiniz ...afıyet olsun ....