Çorbalar Domates orbas resimli

tramissu

göbiş değl artık bebiş :)
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2008
1.956
4
116
38
Diğer
ben bayılıyorum bu corbaya salca ile de yapılabılıyor ama ben sadece domates ile yapıyorum kısın ise yazdan rende domates yapıp sıcakken kavanozlara dolduruyorum boylece her daim taze domates rendem olmuş oluyor bazı yemeklerde kullanıyorum ...bu çorbanın üzerinede kızartılmış ekmek we kaşar rendesi eklıyorum ama fotgrafta yok dayanamadılar yemek için yemekten sonra kalan bır kasenın fotosunu cekebıldım .....

domatesler rendelensin
ekmekler kızartma makınasında kızartılsın we küp küp dogransın yada bayat ekmekler kup kup dograndıktan sonra fırınlansın ...
kaşar peynırı rendelensin

6 yemek kaşıgı kadr domates rendesi daha fazlasıda olur ortalama 250 gr falan
2- 2.5 yemek kaşıgı un
tuz
bulyon
su
kızartılmış küp küp dogranmış ekmek
kaşar peynırı rendesi

bır yemek kasıgı kadar sıvıyagı tencereye koyuyoruz
üzerine domates rendesini koyup kavuruyoruz
bıraz koyulaşınca 2 yemek kaşıgı un koyup kavuruyoruz
yavaş yavaş suyunu ılave edıyoruz koyuluguna göre suyunu ayarlarsınız
bır yemek kaşıgı da kutuda olan tavuk suyu tozundan koyuyorum tablet bulyon da olur ama azcık :)((hatta bazen sarımsaklı çeşnıde eklıyorum oylede hoş oluyor ama azcık koyuyorum ))
istege göre bıraz tuzda koyuyoruz ben koyuyorum daha dogrusu ama bazen bulyon kullananlar koymuyorlar
koyulugu kıvamını alınca we kaynamaya başlayınca servise hazır oluyor topak kalırsa blendırdan geçirebilirsiniz ...afıyet olsun ....

Elıne emegıne saglık
Domates corbası manyagı olan bı evın mensubu olarak bende yapıyorum sık sık
Eger acelem varsa un yerıne krema koyuyorum
Oncelerı mutfakda acemıyken hep kremayla yapardım
Daha sonraları ununu az koyup kucuk bıde patates rendelıyerek yapmaya basladım
Taa kı ne zaman artık un kattıgım cormalarda topaklanma sorunum kalmadı
Artık sadece unla yapıyorum
Bak sımdı gece gece canımı ıstettın alıyorum resımdekı kaseyiiii

ellerine sağlık canım
Çorba benim için bambaşka bişey yaz kış eksik etmem çok seviyorum çookk

Kokusu bana kadar geldi eminim çok lezzetli olmuştur cokacimcoook

kremayla hiç denemedım ben ya ama iyi fikir walla denemekta fayda war canım
ama net yazsana sunu sen domateslerle kremayı kavuruyormusun bıraz yanı nasıl yapıyorsun patatesde süper fıkır aslında cunku benım eşim patates delısı we ne sekılde olursa yer ıyı fıkır oldu benım için canım cok saol
bu sogudu ama sen iste canım ya ben sana yapıp bı tencere getıreyım :)))

ellerine sağlık canım
Çorba benim için bambaşka bişey yaz kış eksik etmem çok seviyorum çookk

Kokusu bana kadar geldi eminim çok lezzetli olmuştur cokacimcoook
afıyet olsun canım .....

selam ben de yeni üyeyim. bu çorbayı hiç tutturamzdım ben de. ama artık ustasıyım. ben kremalı daha cok seviyorum. corba pişmeye yakın kremayı koyuyorum.

selam ben de yeni üyeyim. bu çorbayı hiç tutturamzdım ben de. ama artık ustasıyım. ben kremalı daha cok seviyorum. corba pişmeye yakın kremayı koyuyorum.
kremayı cogu yemekte kullanırım ama bu corbada denemedım sizlerin deneyımlerınden yola cıkarak denemeye karar verdım emınımde cok guzel olur.....

akşama ne yapayım derken offf valla allah razı olsunn bizim evde pek yapmadığım bi çorba inşallah lezzetli yaparımm teşekkürler canım

krema derken krem şantiden bahsetmiyorsunuz değil mi ne deyip satılıyo marketlere ben henüz mutfak hayatına atıldım da cahilim ayıplmayınnn:ecrin_bebek:

akşama ne yapayım derken offf valla allah razı olsunn bizim evde pek yapmadığım bi çorba inşallah lezzetli yaparımm teşekkürler canım
afıyet olsun canım inşallah begenmişsindir ....
bende sık sık yaparım bu çorbayı çok lezzetli oluyorr
evet canım acil zamanlaarda ugraşsız olan bı corba ve cokda guzel...
offf offff çok güzel görünüyor hiç becer emem bu çorbayı :kedi: eline sağlık
aaa neden kı canım bunu dene sen bakalım nasıl olucak emınımkı guzel yaparsın canım bı kac kez kotu yapmadan olmaz zaten tam mutfak kadını oyle oyle ınsan alısıyor canım
Ellerine sağlık...

mm nefis bayılırım
afıyet olsun.....
krema derken krem şantiden bahsetmiyorsunuz değil mi ne deyip satılıyo marketlere ben henüz mutfak hayatına atıldım da cahilim ayıplmayınnn:ecrin_bebek:
yok canım naptın sen ya krem şanti değil kucukl meyvasuyu kutularında 200 ml lik krema çiğ krema yazıyor üzerinde marketlerde ondan kullanılıyor yemeklere canım dene melisin bence ......
ben bu çorbaya biraz süt ekliyorum çoçuklar için..... deneyin çok lezzettli oluyor

evet canım haklısın annem yapardı oyle bıze hatta kardeşim tarhana çorbasına bıle süt ekler bazen cok guzel oluyor.......

benimde severek yaptığım ve içtiğim çorbadır servis ederken üstüne kaşar rendelenirse harika oluyo denemenizi tavsiye ederim :lepi:

Arkadaşlar bırakın artık bulyon kullanmayı. çorbaya lezzet katacağım diye sağlığınıza zarar veriyorsunuz. Lezzeti doğal yoldan sütten kremadan katmaya çalışın

elinize sağlık, çok güzel görünüyor domates çorbasını çok seviyorum ve artık hazır çorbalardan kurtulmak istiyorum. umarım yapabilirim

18 yaşındayım ilk defa bir mutfak deneyimim oluyor.
Annem de yok evde.Sen kalk satanistkesenpsikopatkedi sıvı yağı ateşte biraz beklet sonra domates rendesini bocala o yağ bir sıçrasın eline yüzüne
ucuz atlattım
ama başardım güzel oldu ufak bir problem oldu sadece o da un biraz topak yaptı top top kaldı blenderla geçtim ama gitmedi unu çok kavurmadan su ekledim ondan mı acaba:44:
tarif için teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…