Dolikasefali?

evhamlianneee

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2023
3
0
30
Merhaba aranıza yeni katıldım
21 haftalık hamileyim. Bu hafta ayrıntılı ultrason haftamız diye doktorumuza gittik muayenemizi yaptı. Ultrasonla muayene ederken organlarında bir sıkıntı olmadığını söyledi. Sonra da sadece kafa şekli biraz yassı dedi. Tabi biz yassı derken diye sorunca yüzü diğer çocuklara göre uzun olacak falan dedi. Beyin gelisiminde bir sıkıntı olmadığını ifade etti ama tabi ben orda koptum ortamdan derdim yüzünün uzun falan olması falan değil beyin gelisiminde bir sıkıntı var mı diye üzülme başladım. Eşim bir kaç soru sordu. Biz buna dolikasefali diye biliriz falan dedi. Neyse bizi ordan ayrıntılı ultrasona yolladı ordaki doktora sorduk böyle bir şey dedi doktor falan diye perinataloji uzmanı da evet yassı biraz ama kafatası bozukluklari kategorisine koyabileceğimiz bir şekilde değil dedi. Beyin odacıklarinda sıkıntı olmadığını herhangi bir sıvı birikimi yok dedi. Ama benim içim hala rahat değil internet arastirdigimda çok farklı şeyler çıkıyor karşıma zeka geriliği gibi şeyler yazmışlar çok üzgünüm
Bu durumu yaşayanlar varsa veya bir bilgi olan varsa yazabilirse çok sevinirim

Not: kafa şeklinin fotoğrafını da ekleyeceğim

Eklentiler

• 16967586016895845990590226932770.jpg
    92 KB · Görüntüleme: 65
Sadece fiziksel görüntü olarak hafif yassiliktan bahsedilmiş bence aklına kötü bir şey getirme

canım öncelikli inşallah sağlıklı kucağına alabilirsin. Konuya gelince çok haklısın panik ve evham yapmaya ama doktoruna güven çünkü onlar en doğrusunu söylerler. Allah korusun başka sorun görse anlatırlar riske almazlar. İnternete bakınca herşey çok kötü yazıyor eminol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…