• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dolgu çok acıyor mu ?

merhaba kızlar,
Hamileyken dişim kırılmıştı ve baktım ki çürümüş.Dolgu yaptırmam gerekiyormuş ama hayatımda hiç dişçiye gitmedim.Çok acıyor mu?
Hayır kesinlikle acımıyor zaten iğne yapıyor onuda hissetmiyorsun bir süre sonra uyuşuyor güzelce temizleyip sinirleri alıp dolgu yapılıyor o ağrı o acıda geçiyor.

Hamileyim. İlk 3 ay cehemmem azabı yaşadım resmen. Sonrasında bir dişçi bulduk. Önce kanal tedavisi sonra geçici dolgu yapıldı. Acımadı sadece ilk ipne vururken hafif bir ağrı oldu. Ama o kadar şiddetli ağrılar yaşadım ki dişçi vız geldi yani.
İlk geçici dolgu yapıldığında basınç oluşmuş, nadir oluşurmuş. Hamile halimle gecenin bir yarısı dişçime zor yetiştik. Nasıl ağlıyorum öleceğim sandım. Sonrasında kanal tedavimi kontrol etti, bütün sinirler ölmüş sorun yok dolgu basınç yapmış dedi. Başka hafif bir dolgu yaptı. Bir hafta o durdu. Sonrasında gerçek dolgum yapıldı. Hiç ağrım kalmadı şükür.

İyi ve anlayışlı bir diş hekimi korkularınızı unutturur. Yirmilik dişlerimi çektirmekten korkuyordum. O kadar hızlı ve kolay oldu ki, neden bu kadar bekleyip kendime eziyet etmişim dedim. Dolgu işlemi ise zaten daha basit. Birşey hissetmiyorsunuz. İğne de damağınıza batan bir çekirdek kabuğundan daha az can acıtır, emin olun. Yeter ki iyi bir hekime denk gelin.

2 uyuşturucu iğne yedim yetmedi 3. yu de vurdu Doktor. Temizlenirken dis mahvetti beni. En kötüsü iğnenin uyuşması geçince tam 1 gün ağrı çektim. Allah kolaylık versin.

3 gün önce dolgu Cuma başka dişe kanal tedavisi yapılacak sonrada yirmilik dişim çekilecek korkuyormuyum? hayır çünkü acı yok. Uyuşma geçene kadar sert şeyler yeme yalnız.

Diş konusunda üstün başarı ödüllü bir ablanız olarak diyorum ki: "Sorun dolgu değil, sorun bana gore iğne aşaması." En önemlisi ise doktor. Diş işleminde en kolayı dolgudur, korkmayın. Geçmişler olsun.

Ignede birazcik aci duyarsiniz sonra hic birsey hissetmezsiniz. Ilk dolgunuzsa masallah benim agzim dolgu dolu:KK43:

Ben de iğneden önce bir şey sürmüşlerdi iğneyi de hissetmedim ki bahsettiğim kanal tedavisiydi. Dolgu da hiçbir şey yok.

Benim de dişçi fobim var buna rağmen 20 lik diş ameliyatı ve bir dolgum var, dolgu çocukluktan kalma onu hatırlamıyorum
Şimdi bir iki işlem daha gerekli dolgu kanal vs:KK17:cok korkuyorum ve o koltukta aşırı gerilim yaşıyorum:olamaz:

Ben birkaç kere uyuşturulmadan dolgu yaptırmıştım onda bile bir şey hissetmedim. Dolgu çok ufak bir işlem hiç korkmanıza gerek yok :KK36:

Back