Dolapta ve kıyafetlerde küf

momoda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2021
11
1
34
Merhaba arkadaşlar,
Biz çok nemli bir yerde yaşıyoruz. Geçen hafta şehir dışına çıktık, geldiğimizde kıyafet dolabımız hep beyazımsı küflerle dolmuş. Dolap ahşabının üstünde hep küf kümeleri var, bir de eşimin deri ceketi, benim kışlık montum falan da hep küf olmuş. Ben bu küflerden nasıl etkili bir şekilde kurtulabilirim, nasıl deterjan kullanmam gerekir? Bir de bütün kıyafetleri yüksek ısıda yıkamalıyım? Ne olur bana yol gösterin

Merhaba arkadaşlar,
Biz çok nemli bir yerde yaşıyoruz. Geçen hafta şehir dışına çıktık, geldiğimizde kıyafet dolabımız hep beyazımsı küflerle dolmuş. Dolap ahşabının üstünde hep küf kümeleri var, bir de eşimin deri ceketi, benim kışlık montum falan da hep küf olmuş. Ben bu küflerden nasıl etkili bir şekilde kurtulabilirim, nasıl deterjan kullanmam gerekir? Bir de bütün kıyafetleri yüksek ısıda yıkamalıyım? Ne olur bana yol gösterin
Çamaşırların tamamen kurumasını bekleyip koy dolaba birde çamaşır suyuyla temizle arkadaşımın başınada cok geliyordu dolap küflenmesi çamaşır suyu tamamen geçirmiyordu ama baya uzun bi süre olmuyordu havalandırmayı unutma sildikten sonra

O küf sizi hasta eder asıl kitafetlerden ziyade küfün kendisine çözüm bulun .

Dolabı çamaşır suyu ile temizleyin, iyice kurulduğuna emin olun, iki-üç gün kapakları ve pencere açık şekilde havalansın
Evden uzak kalacağınız zaman dolabın kapaklarını açık bırakın bundan sonra, mümkünse pencere de aralık kalsa süper olur
Evdeykende sık sık dolabın kapaklarını açık bırakıp havalandırın
Dolabın arkasını dolaba dayanan yeri temizleyin altını temizleyin mümkünse yerini sık sık değiştirin, duvara sıfır dayamayın dolabı dört parmak boşluk kalsın
Kıyafetleri dolaba yerleştirmeden tamamen kuru olduklarına emin olun, ütüler ütülemez dolaba koymayın ertesi gün yada bir kaç saat sonra koyun

Dolabı çamaşır suyu ile temizleyin, iyice kurulduğuna emin olun, iki-üç gün kapakları ve pencere açık şekilde havalansın
Evden uzak kalacağınız zaman dolabın kapaklarını açık bırakın bundan sonra, mümkünse pencere de aralık kalsa süper olur
Evdeykende sık sık dolabın kapaklarını açık bırakıp havalandırın
Dolabın arkasını dolaba dayanan yeri temizleyin altını temizleyin mümkünse yerini sık sık değiştirin, duvara sıfır dayamayın dolabı dört parmak boşluk kalsın
Kıyafetleri dolaba yerleştirmeden tamamen kuru olduklarına emin olun, ütüler ütülemez dolaba koymayın ertesi gün yada bir kaç saat sonra koyun
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bir de çamaşır suyunu direkt mi kullanayım yoksa suyla seyreltmem gerekiyor mu? Bir de kıyafetlerim hepsini dolaba tekrar koymadan yıkamam gerekiyor mu?

Çamaşırların tamamen kurumasını bekleyip koy dolaba birde çamaşır suyuyla temizle arkadaşımın başınada cok geliyordu dolap küflenmesi çamaşır suyu tamamen geçirmiyordu ama baya uzun bi süre olmuyordu havalandırmayı unutma sildikten sonra
Bir de bütün dolaptaki çamaşırları yıkamam gerekiyor mu? Bir de çamaşır suyunu suyla seyreltmeli miyim?

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bir de çamaşır suyunu direkt mi kullanayım yoksa suyla seyreltmem gerekiyor mu? Bir de kıyafetlerim hepsini dolaba tekrar koymadan yıkamam gerekiyor mu?
Rica ederim ne demek
Seyreltip kullanacaksınız iyice de durulayacaksınız
Evet hepsini yıkamanız gerekiyor
Çocuğunuz var mı

Çocuğum yok, onun için kimyasal kullanabilirim temizlikte. Nasıl oranda seyreltmeliyim suyla? Bir de bütün kıyafetlerin yüksek ısıda mı yıkanması gerekiyor? Çünkü yüksek ısıda yıkayınca bozulacak bazı kıyafetlerim de var :KK43: bir de çamaşırları yıkarken çamaşır deterjanına ek bir madde koymam gerekir mi? Kusura bakmayın çok soru sordum çünkü başıma ilk defa böyle birşey geldi :KK43: biraz cahilim bu konuda :KK43:

Rica ederim ne demek
Seyreltip kullanacaksınız iyice de durulayacaksınız
Evet hepsini yıkamanız gerekiyor
Çocuğunuz var mı
Çocuğum yok, onun için kimyasal kullanabilirim temizlikte. Nasıl oranda seyreltmeliyim suyla? Bir de bütün kıyafetlerin yüksek ısıda mı yıkanması gerekiyor? Çünkü yüksek ısıda yıkayınca bozulacak bazı kıyafetlerim de var :KK43: bir de çamaşırları yıkarken başka bir madde eklemeli miyim? Kusura bakmayın çok soru sordum, başıma ilk kez böyle birşey geliyor, biraz cahilim bu konuda :KK43:

Çocuğum yok, onun için kimyasal kullanabilirim temizlikte. Nasıl oranda seyreltmeliyim suyla? Bir de bütün kıyafetlerin yüksek ısıda mı yıkanması gerekiyor? Çünkü yüksek ısıda yıkayınca bozulacak bazı kıyafetlerim de var :KK43: bir de çamaşırları yıkarken başka bir madde eklemeli miyim? Kusura bakmayın çok soru sordum, başıma ilk kez böyle birşey geliyor, biraz cahilim bu konuda :KK43:
Estağfirullah olur mu öyle şey hiç mühim değil
Ben şimdi şu kadar suya bu kadar koyun diyemiyorum hep alışkanlıkla yaptığım için
Temizlik kovasına suyu doldurun bir çay bardağı çamaşır suyu katın, yok içime sinmedi derseniz çamaşır suyu spreyler var domestosun onunla yapabilirsiniz
Ama ortam küf üretmeye müsaitse bu sağlığınız için çok sıkıntılı taşının derim
Kıyafetleri kaynatmaya gerek yok uzun programda yıkayın yeter, toz deterjan kullansanız küflü kıyafetlerde daha iyi olur ekstra birşeye gerek yok, yumuşatıcı gözüne sirke koyun

Estağfirullah olur mu öyle şey hiç mühim değil
Ben şimdi şu kadar suya bu kadar koyun diyemiyorum hep alışkanlıkla yaptığım için
Temizlik kovasına suyu doldurun bir çay bardağı çamaşır suyu katın, yok içime sinmedi derseniz çamaşır suyu spreyler var domestosun onunla yapabilirsiniz
Ama ortam küf üretmeye müsaitse bu sağlığınız için çok sıkıntılı taşının derim
Kıyafetleri kaynatmaya gerek yok uzun programda yıkayın yeter, toz deterjan kullansanız küflü kıyafetlerde daha iyi olur ekstra birşeye gerek yok, yumuşatıcı gözüne sirke koyun
Çok teşekkür ederim şimdi sizin dediğiniz gibi yapıcam. Kıyafetlerin hepsini yıkıycam tekrar. Çok sağolun. Bir de sizce bu kıyafetleri kurtarabilir miyim :KK43: bir de sizce şu an durum çok mu vahim
7836DCCB-727B-4640-9690-B4267D72FD32.jpeg

Eklentiler

• 82F3D9A1-E41F-4173-B509-E9642DB6D971.jpeg
    82F3D9A1-E41F-4173-B509-E9642DB6D971.jpeg
    160,9 KB · Görüntüleme: 103
Merhaba arkadaşlar,
Gecen yil akdenizde, nemi yuksek bir sehirde kisa bir sure yasadim, ev sifir daire olmasina ragmen ayni bu şekilde dolap icleri, duvarlar kuflenip, cilleniyordu, ne kadar havalandirsakta ev rutubet kokuyordu.
Dolabi ve kuf olusan yerleri temizledikten sonra, sulandirmadan direk beyaz sirkeyle silin. Kiyafetleride once yikayip, durulama suyuna beyaz sirke ekleyin.
Evinizi surekli havalandirin. Evde Klima varsa ara ara nem alma modunda acin

aynısını yaşadım kuru temizlemeye vermiştim biz hallederiz demişlerdi temizlemişler ama lekeler tam çıkmamıştı atmak zorunda kalmıştım kuru temizlemeye verdiğim dünyanın parası da cabası... dolabı da çamaşır suyuyla silip havalandırıp iyice kuruduktan sonra küf önleyici boya yapmama rağmen yine çıkmıştı nemli bölgede ısı yalıtımı da düzgün olmayan binalarda maalesef bu oluyor o kadar tekrarladı ki hasta olduk ve taşınmak zorunda kaldık

X