Satis yapıyor musunuz? Ben biraz cekindim artikAa ilk defa duydum ,takipte kalayım bakalım.
Merhaba 2022 yılında satış yapan birkac kişiye mesela daha yeni ağustosta falan vergi cezası cikarilmis. O kişiler de 3-4 parça kucuk üründen fazla satış yapmadıklarını göstermişler. Bende bundan korktum birkaç sene sonra benimkini de görüp ceza keserlerse diye. Şikayetvar uygulamasından dolap vergi cezası yazarak sikayetleri gorebilirsiniz. Ben biraz endiselendimDaha önce duymamıştım bunadamı el attılar ,yoksa daha önce böyle bir şey var mıydı??
Daha önce duymamıştım bunadamı el attılar ,yoksa daha önce böyle bir şey var mıydı??
Merhaba dolap uzerinden kullandigim, kullanamadigim birçok kitabımı, makyaj esyami vs sattım ve 2023 yazından bu yana 6 binlik bir kazancım olmuştur. Ogrenci oldugum için böyle kazanc saglayacagimi düşünmüştüm.
Sikayet sitesinde yıllık satisi belli bir miktari aşmayan kisilere de yuksek meblağda vergi cezası kesildiğini gördüm. Hatta sadece 2. El ürün alan kişiye de.
Satis yapmadan önce dolap uygulamasına zaten e devletimi girmistim mecburi olarak. Benim basima da boyle bir şey gelir diye korkuyorum. Ama elimde kalan kitaplarimi da cope atmak yerine harçlığım ciksin diye satmak istiyorum. Dolap uygulaması senelik olarak 200 bini gecilmedigi taktirde vergi borcu çıkmayacağını söylüyor ama ben yine de çok endiselendim yorumlari da okuyunca. Bu konuda net bir bilgisi olan yardimci olabilecek biri var mı?
Tesekkur ederim bilgilendirmeniz için. Yani ben geçen yazdan bu yana 6 binlik satis yapmisimdir orda kazanc gorunuyor ya. Tek seferde değil de ayrı ayrı kitap vs satislarindan toplam gelir bu. O zaman bir sorun cikmaz insallahBen pandemi zamanında satış yaptım dolap'ta, hem satış yaptım hem kendim alışveriş yaptım. Bu dolap uygulamasında satış yapanlara vergi cezası söylentisi o zamanda vardı. Ama ben hiç ceza yemedim, ceza yiyene demk gelmedim.
Banka hesabında dikkat çekici, yüklü ödemeler yoksa sorun olmaz. Çünkü sen satıi yaptığında ödemeyi dolap uygulaması sana gönderiyor. Satın alınan her bir ürün için bir satış sözleşmesi var. Satış sözleşmesi olduğu için sorun olmaz.
Yok o kadari bulamam zaten ama baska bir yerde de 15 bin dediler senelik. Doğru bilgi değil dimi bu söyledikleri?Gelir İdaresi Başkanlığı, faturasız bir şekilde yıllık 200.000 TL’ye kadar olan kazançlarına dair vergi talep etmiyor
yani herhangi bir vergi çıkmaz
Valla vergi dairelerine güven olmaz bakanlıkta hop bir yazı geliyor tek tek kontrol ediyorlar yazı yolluyorlar siz arada e devletinize bakın vergi yazısı gelmiş mi diye. Normalde ilk oran aşılmadığı zaman vergi yok deniliyor ama sosyal medyada filan tebliğ geldi diyenler var tam muamma yıllardır yapan kişiye gelmiyor 2 3 kere yapana geldi diyorlar garip bir sistem alırken vergi satarken vergiYok o kadari bulamam zaten ama baska bir yerde de 15 bin dediler senelik. Doğru bilgi değil dimi bu söyledikleri?
250 bin tllik satış yapmış ama digeri de 129 bın bunlar yüksek tutarlar gratis indiriminden alıp indirimsiz fıyatıyla satan insanlar bile var orada ondan çıkmıştır bende yaptım çünkü pandemi deMesela buralarda bircok kisi bu durumdan yakiniyor eğer söyledikleri gercek ise gercekten çok korkunç, birkac tl gelir elde edecegim diye yuksek meblağda vergi cezası kesilirse aileme bir hesap veremem. Ustelik uygulama e devlet girisi falan istiyordu yapmistim daDolap Vergi Cezası
Dolap için yazılan 'Dolap Vergi Cezası' şikayetini ve yorumlarını okumak ya da Dolap hakkında şikayet yazmak için tıklayın!www.sikayetvar.com
Canim korkma fenomenler de satis yapıyor onlara gelmiştir ceza bir çantayı 2 bin bir kıyafeti 5 bine satanlar var onlara gelmiştir sizinkikucuk meglag bişey cikmazMerhaba 2022 yılında satış yapan birkac kişiye mesela daha yeni ağustosta falan vergi cezası cikarilmis. O kişiler de 3-4 parça kucuk üründen fazla satış yapmadıklarını göstermişler. Bende bundan korktum birkaç sene sonra benimkini de görüp ceza keserlerse diye. Şikayetvar uygulamasından dolap vergi cezası yazarak sikayetleri gorebilirsiniz. Ben biraz endiselendim
Merhaba dolap uzerinden kullandigim, kullanamadigim birçok kitabımı, makyaj esyami vs sattım ve 2023 yazından bu yana 6 binlik bir kazancım olmuştur. Ogrenci oldugum için böyle kazanc saglayacagimi düşünmüştüm.
Sikayet sitesinde yıllık satisi belli bir miktari aşmayan kisilere de yuksek meblağda vergi cezası kesildiğini gördüm. Hatta sadece 2. El ürün alan kişiye de.
Satis yapmadan önce dolap uygulamasına zaten e devletimi girmistim mecburi olarak. Benim basima da boyle bir şey gelir diye korkuyorum. Ama elimde kalan kitaplarimi da cope atmak yerine harçlığım ciksin diye satmak istiyorum. Dolap uygulaması senelik olarak 200 bini gecilmedigi taktirde vergi borcu çıkmayacağını söylüyor ama ben yine de çok endiselendim yorumlari da okuyunca. Bu konuda net bir bilgisi olan yardimci olabilecek biri var mı?