- 3 Mayıs 2023
- 811
- 365
- 31
Hahah neden bu kadar gerildiniz kullanıcı ismimi söyleyeyim de vergi dairesine haber verin isterseniz ☺Komisyon dediğiniz şey dolap uygulamasın kendi kazancı, vergi falan değil. Ayrıca vergiyi size söylemek zorunda değil dolap. Eğer yasalar gereği vergi mükellefi olmanız gerekiyorsa siz bileceksiniz bunu, dolap uygulaması değil. Vergi derken sanki sadece kazancın belli bir oranından bahsediyor gibi anlıyorsunuz ama öyle değil. Hani az vergi alan ülkelere vergi cenneti ülkeler denir, Türkiye vergi cehennemi ülkesidir. Açıkçası 100 tllik işlem yaptıysanız bence gidin bi muhasebeci ile görüşün. Bazı vergi mükellefi işletmeler sizin kadar yüksek miktarlı işlem yapmıyorlar.
Vergi dairesi geriye yönelik inceleme yapıp öyle ceza çıkartır, yanı 2027, 2028 yılında bir ceza ile karşılaşabilirsiniz.
Şöyle düşünün , bir giyim mağazası açılacak,
Bunlar sadece devlete ödeneceklerin bir kısmı, daha tabela vergisi, çeşitli izinler için gereken ücretler yok.
- Her ay ödenmesi gereken KDV beyannamesi için 308,30 TL damga vergisi,
- 3 ayda bir ödenmesi gereken muhtasar beyanname için 308,30 TL damga vergisi,
- 3 ayda bir ödenmesi gereken geçici gelir beyannamesi için 308,30 TL damga vergisi,
- Yıllık olarak ödenmesi gereken gelir vergisi beyannamesi için 467,20 TL damga vergisi ödemiyor.
- Kazancınızın %20 di zaten KDV
- Vergi dilimine göre %15 den başlayıp %40 a ulaşan gelir vergisi.
- Bu arada tatbiki Bağkur açılışınız yapılıyor ve en az 6. 900 tl aylık ödeme.
Ama siz dolap uygulamasından hiç bir vergi türü ödemeden, vergi mükellefi olmadan 100 bin tllik işlem yapacaksınız. ( bu eşyaların kullanılmış olmasının, etiketinin olmamasının da bir önemi yok, önemli olan tek şey para) vergi dairesi sizin peşinize düşmesinde kimin peşine düşsün?
Çıkarsa öderiz hanımefendi ben aynı zamanda trendyolda da satış yapıyorum ve yazdığınız vergilerden haberim var dolapta varsa da dikkat etmemişimdir denk gelmedim anlamında söyledim