• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dolandırıldık dikkatli olun

Senakizmazz2

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Mart 2018
20
45
3
Arkadaşlar eşimle gecen ay ev bakmaya başlamıştık radyoda sık sık reklamları cıkan bir inşaat firmasına gittik esenyurt ta bu firma.biz normalde kocaelinde oturuyoruz istanbulda annemler var.istanuldan bi ev alalım dedik .esenyurttan bize bir sürü ev gösterdiler kac metrekare diyoruz 90 diyor ama ev doksan etmiyorkesinlikle eşim bu tür hesaplamaları iyi yapar.en fazla burası 50 DEDİ adam iddia ediyor hala.eşim ertes gün geldi ölçtük tam 50 metrekare cıktı .başka yere götürdüler daha büyük diye 120 metrekare dediler o kadar küçük ki ev burası 120 etmez dedik eşim metreyle ölçtü 85 metrekare dedik belki onların ölçümü farkıdır falan bizi resmen ikna ettiler , ağızları hiç durmuyor herseye bi lafları var şaşırdık .bi ev beğendik neyse tapuya gideceğiz , ölçüm falan yaptırcaz eve ekspertiz eşim tanıdığı geldi baktı adam DEDİ kandırılıyorsunuz bu ev 120 değil 82 metrekare .bu fiyat bu eve verilmex bizde işin yabancısıyız.tapuya gideceğimiz gün vazgeçtik .
Bunlar kapora almaya çalışıyorlar hala vazgeçince çirkin yüzlerini gösterdiler.normalde kapıda karşılayan güzel kızlar geliyor hemen cay kahve ikram ediyorlar.kocaman bir emlakcı içerisinde br sürü kız ikna etmeye calışıyor gelenleri .bir payronları var bilmiyoruz sahibi mi.kibar konuluyordu vazgeçince birden uslup değişti üste çıktılar .içeride 5-6 tane takım elbiseli mafya kılıklı birbirine benzeyen adamlar cıktı.biri elini silahına attı.ne oluyor demeye kalmadan kapıya doğru tutarak insanların içinde sürdüler, hakaret ve şiddet cabası.inaanlsr mafya olmuş radyoda tv de gördüğünüz herseye inanmayın aman .
Ağızları bozuk mafya bozuntuları bizim bi tanıdığımız savcı hemen şikayetçi olduk gereken neyse başlattık.daha öncede dolandırılan bikac kişiyle tanıştık . O semtten bi emlakçı vasıtasıyla .aynı şeyleri yapmışlar onlarada .bir an çnce işi aceleye getirip ev aldırmaya çalışıyorlar sürekli arayıp gelin cok güzel bü ev var diyorlar bir gidiyorsunuz mahalle arasında berbat bi ev.yeni diyorlar yeni cıkmıyor.yalan üstüne yalan .
Allah belalarını versin böyle dolandırıcıların , bu ara reklamları dönüyor yine aman kanmayın.

Gecmis olsun...Ilk gosterdikleri evde zaten yalanlari ortaya cikmis daha sonrasinda keske muhattap olmasaydiniz hic,biz vazgectik deyip irtibati koparsaymisiniz,neyse ama ucuz atlamissiniz.

Ben adini cok merak ettim. :)
Dunyada kotu insan cok. Neyse ki ucuz atlatmissiniz. Bir daha karsilastirmasin allah oyle insallarla.

Birlik inşaat gayrimenkul adı yazmayı unutmuşum.Esenyurt devlet hastanesine cok yakın.Oradan bi kac kişiyle konultuk birine De senet imzalatmışlar tehdit ediyorlarmış maaşına el koyarız diye , bi yaşlı teyze ile amca da zor kurtulmuş en izbe yerdeki evlere cok Fiat verip satmaya çalışmışlar kaporayı vermemişler, küfür hakaret etmişler .kapora kalsın kızım bunar adamın canına zarar verir Allah korusun diyorlar.

Birlik inşaat gayrimenkul adı yazmayı unutmuşum.Esenyurt devlet hastanesine cok yakın.Oradan bi kac kişiyle konultuk birine De senet imzalatmışlar tehdit ediyorlarmış maaşına el koyarız diye , bi yaşlı teyze ile amca da zor kurtulmuş en izbe yerdeki evlere cok Fiat verip satmaya çalışmışlar kaporayı vermemişler, küfür hakaret etmişler .kapora kalsın kızım bunar adamın canına zarar verir Allah korusun diyorlar.

Kusura bakmayın ama hiç inandırıcı gelmedi anlattıklarınız...

Söylediğinize göre siz adamların metrekare konusunda yalan söylediğini hem anlamış, hem de ölçüp emin olmuşsunuz. Daha niye evi almaya, tapuya gitmeye ya da ekspertiz getirmeye kadar geldi ki iş?

İnsan kandırıldığını anladığı anda vazgeçer.

İzmir'de çok bilinen bir emlakçı zincirinin bir şubesi ev için başvurduğumuz da bize de 105 metrekare olarak bir ev gösterdiler .Evin tüm balkonları içeri alınmış ve içerde eşya vardı bu yüzden tam anlayamadık bizde ama tapuya gidip araştırdık ve evin 75 metrekare olduğunu gördük.Sonrasinda emlak firması kaporamizi iade etti.Benim tavsiyem internetten ev alacağıniz muhiti belirleyip,evi seçmeniz ev sahibine ulasamazsaniz en son o evin emlakcisi ile temasa geçmeniz.

Kusura bakmayın ama hiç inandırıcı gelmedi anlattıklarınız...

Söylediğinize göre siz adamların metrekare konusunda yalan söylediğini hem anlamış, hem de ölçüp emin olmuşsunuz. Daha niye evi almaya, tapuya gitmeye ya da ekspertiz getirmeye kadar geldi ki iş?

İnsan kandırıldığını anladığı anda vazgeçer.
Benim ne amacım olabilir ki burada böyle birsey yazayım sabahın nurunda uyku tutmasın.kafayı mı yediniz hanımefendi inanmıyırsanız aratın internette bir sürü şikayet var haklarında görün
bize dediler ki tapuda metrekare böyke cıkar burda böyle yok deprem sigortasında daga az cıkar dediler,kullanılan alan yazar evin etrafıyla beraber alınmaz ölçü yok kolonlardsn şöyle olur siz bilmezsiniz diye diye inandırdılar.gidin sorun başka yere de diyorlar birde. biz ilk kez ev alıyoruz.nereden bileceğiz bilmiyoruz tabi.sizin ölçtürünüz le bir olmaz dediler .bu gibi durumlarda bilmediğimiz için zaten bi tanıdığa evi gösterdik..insanın basireti baplanıyor biz aldandık başkası aldanmasın diye yazdık.ha inanmıyorsanız inşallah başınıza gelir inanırsınız ne diyim

Bu metrekare hesapları karışık
Bazısı kattaki merdiven asansör boşluğunu falanda hesaba katıyor
Hatta son zamanlarda büyük sitelerdeki sosyal yaşam alanları da daireye brüt metrekare hesabı yapılırken kullanılır olmuş
Net metrekare söyleyen hiç duymadım

İzmir'de çok bilinen bir emlakçı zincirinin bir şubesi ev için başvurduğumuz da bize de 105 metrekare olarak bir ev gösterdiler .Evin tüm balkonları içeri alınmış ve içerde eşya vardı bu yüzden tam anlayamadık bizde ama tapuya gidip araştırdık ve evin 75 metrekare olduğunu gördük.Sonrasinda emlak firması kaporamizi iade etti.Benim tavsiyem internetten ev alacağıniz muhiti belirleyip,evi seçmeniz ev sahibine ulasamazsaniz en son o evin emlakcisi ile temasa geçmeniz.
Tapuda daha küçük cıkar diye uyardılar zaten bizide kendilerini akıllı sanıp. Kaporayı vermek ne kelime bunlar birde üste cıkmaya calıştılar.ev sahibine ulaşmak kesinlikle en doğrusu .oradayken birilerine de hacizli evi vermeye calışmışlar onu halletmeye çalışıyorlardı. Baya kişiyi dolandırırlar daha.ben uyarımı yaptım hala gelip yok inandırıcı gelmedi yok böyle olmadı diyen cahiller var.işim gücün yok buraya gelip masaldan konu acacağım sanki Allah şu insanlara akıl versin de cücük beyinli insanlardan korusun birde şu şamatada bunlarla uğrasmak zor.tesekkür ederim size buarada

Gecmis olsun da pazardan elma mi aliyosunuz siz de bu kadar acele ve emin olmadan ekspertize kadar gitmis olay.Bir ev almak icin 1 bucuk -2 ay gezdik.Evi alirken emin olmak icin 3 hafta ev ve insaat sirketi arasi mekik dokuduk.Ben sizde de hata buldum.Gecmis olsun.

Tapuda daha küçük cıkar diye uyardılar zaten bizide kendilerini akıllı sanıp. Kaporayı vermek ne kelime bunlar birde üste cıkmaya calıştılar.ev sahibine ulaşmak kesinlikle en doğrusu .oradayken birilerine de hacizli evi vermeye calışmışlar onu halletmeye çalışıyorlardı. Baya kişiyi dolandırırlar daha.ben uyarımı yaptım hala gelip yok inandırıcı gelmedi yok böyle olmadı diyen cahiller var.işim gücün yok buraya gelip masaldan konu acacağım sanki Allah şu insanlara akıl versin de cücük beyinli insanlardan korusun birde şu şamatada bunlarla uğrasmak zor.tesekkür ederim size buarada

Üsluppp Üsluuppp Üslupp .....

Hata sizde madem dolandırıldığınızı anladınız neden ısrarla bu kişilerden ev almaya çalışıyorsunuz.
Yaklaşık olarak 2 yıl önce bende esenyurttan bır gayrimenkulcü den ev aldım .
Dedğiniz gibi bana 100m2 dedi,ler ama 85 m2 oldugu apaçık bellıydı .
Benım için problem olmadıgı için . Gittim tapuya evi aldım .

Ben artık peşin param bile olsa konut kredisi kullanmaya karar verdim.Ekspertiz tüm dosya ve tapu bilgilerine ulaşıyor bir aksaklık varsa zaten krediyi vermiyor.Daha geçen gün yaşadığım şehirde bir ev beğendik .Normalde daha yüksek fiyatlı olması gereken bir ev ama herhalde sıkıştılar temelden almış şimdi oturulmadan satıyor dedik.Meger binanın iskanı iptal edilmiş.Luks bir sitede de arkadaşım 3+1 1100 metrekare eve talip oldu,tapuda ev 2+1 80 metrekare diye geciyor?Nasıl oluyor anlamadim.Ozellikle dubleks ,fourleks evlerde görüyorum bunu.

Öncelikle geçmiş olsun. Sizin başınıza gelen başkasının başına gelmesin demiş ne ince düşünmüşsünüz. Aynı inceliği size inanmayan, sizinle aynı fikirde olmayan üyelerede gösterin lütfen. Sanal bir ortam kimse inanmak zorunda değil birbirine. hakaret içerikli cevaplara gerek yok değil mi?

Benim ne amacım olabilir ki burada böyle birsey yazayım sabahın nurunda uyku tutmasın.kafayı mı yediniz hanımefendi inanmıyırsanız aratın internette bir sürü şikayet var haklarında görün
bize dediler ki tapuda metrekare böyke cıkar burda böyle yok deprem sigortasında daga az cıkar dediler,kullanılan alan yazar evin etrafıyla beraber alınmaz ölçü yok kolonlardsn şöyle olur siz bilmezsiniz diye diye inandırdılar.gidin sorun başka yere de diyorlar birde. biz ilk kez ev alıyoruz.nereden bileceğiz bilmiyoruz tabi.sizin ölçtürünüz le bir olmaz dediler .bu gibi durumlarda bilmediğimiz için zaten bi tanıdığa evi gösterdik..insanın basireti baplanıyor biz aldandık başkası aldanmasın diye yazdık.ha inanmıyorsanız inşallah başınıza gelir inanırsınız ne diyim
Sabah sabah beddua niye ? Kimse inanmak zorunda değil ..

Piyasanın içinde olduğumuz için az çok kimin ne olduğunu biliyoruz .daha doğrusu eşimden öğreniyorum :) radyo reklamından ev alınmaz , önce bunu bi öğrenelim . Bir sürü emlak sitesi ve güvenilir emlakci var , araştırıp ,biriyle iletişime geçsen daha iyi olurdu . Sonradan görmüşsün şikayetleri .. önceden bakman gerekirdi .biraz bile bile lades olmuş ..

Ben artık peşin param bile olsa konut kredisi kullanmaya karar verdim.Ekspertiz tüm dosya ve tapu bilgilerine ulaşıyor bir aksaklık varsa zaten krediyi vermiyor.Daha geçen gün yaşadığım şehirde bir ev beğendik .Normalde daha yüksek fiyatlı olması gereken bir ev ama herhalde sıkıştılar temelden almış şimdi oturulmadan satıyor dedik.Meger binanın iskanı iptal edilmiş.Luks bir sitede de arkadaşım 3+1 1100 metrekare eve talip oldu,tapuda ev 2+1 80 metrekare diye geciyor?Nasıl oluyor anlamadim.Ozellikle dubleks ,fourleks evlerde görüyorum bunu.
Vergi kaçırmak için metrekareyi düşük gösteriyorlar ..

hiç duymadım birlik inşaat.
siz sanırım emlakçı tarafından dolandırılmaya çalışıldınız zira inşaat firması olsa kendi yaptığı evleri gösterir eşyalı eski evleri değil.

Back