Dolabımdaki eşyalar rutubetten dolayı küfleniyor. :(

Dexterella

Minik Böceğim...
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2009
3.349
6
Merhaba arkadaşlar , benimde bi sorunum var. Yatak odam çok rutubet oluyo. Havalar biraz ısınınca şu köpük gibi şeylerden kaplatıcaz .(Adını unuttum ) Benim gibi evi rutubet olupta bu köpükten yaptıran var mı ? Rutubetten dolayı dolabımdaki eşyalarım hep küf içinde kalmış. Yakında bebeğim olucak, onun eşyalrını da kendi dolabıma yerleştiricem, çünkü evim küçük ve çocuk odasını koyacak yerim yok. Bebeğimin eşyalarınında küflenmesinden korkuyorum. Bunun için bi çözüm yolu bilen var mı acaba ? bilmiyorumkismile bilmiyorumkismile :gitme:

Strafordan mı sözediyorsun canım?
Benim bildiğim kadarıyla rutubeti azaltıyor.
Bir de eskiden rutubetli yere mangal kömürü ya da tebeşir konurdu nemi içine çeksin diye.

Teşekkürler canım, tebeşiri bi deneyelim bakalım.Umarım işe yarar. Strafordan sözediyodum bu arada. boshayallersmile

evet iyi bir izolasyonla rutubeti kesebilirsiniz.straforlla yapılıyo.kardeşimin evine yapıldı bir sorun yok artık.

evin sobalı sanırım.bende de aynı dert.sureklı havalandırmayı acık tutuyorum biraz kokusu oyle gıdıyo yoksa o strafor daha berbat yapıyo hiç hava aldırmıyo cunku.sobayı yaktığın yerde bir sorun yok ama yakmadığın yere bıraz ısı yayılsın o anda koku başlıyo.ben tek care olarak gece gunduz havalandırmayı acık tutuyorum.

Elektrik sobası kullanıyorum canım, koku içinde gündüz camları hep açık bırakıyorum.Hatta duvarlar o kadar fena oldu ki , kış boyunca yatak odasını hiç kullanmadık. Camları pimapen yaptırmıştık, bunların dış taraflarında kapakları oluyomuş, camlar buğulandıkça o sular o kapaktan çıkıyomuş. ama kapakları yerinden çıkarmak lazımmış. Bizim haberimiz yoktu bundan, aylar sonra başkasına da aynısı olmuşta ordan öğrendik, eşim çıkardı kapakları, şimdi mermerin üstü su dolmuyo ama duvarlar berbattı bu yüzden. En üst kattayım bi de, apartmanın oluklarında problem mi ne varmış , ordan su bizim odaya giriyo duvardan. Yöneticinin de hiç yaptırmaya niyeti yok.Gelecek kış napıcaz hiç bilmiyorum. bilmiyorumkismile

aynı problem bende de var canım bizde yazın pimapen yaptırdık bıraz pişman oldum ama iş işten geçti.camlarımız ahşap kaplama iken biraz hava alıyodu bu kadar değildi.kalorifer olupta heryer aynı ısıda olursa bole problem olmuyor.oda ınsallah bu yaz.

doğal gaz falan yokmu bınada ev kendınızınmı merak ettim.neyse bızım buralara daha doğal gaz gelmedı garip kaldık.

valla evimizi geçen sene yaptırdık duvarlarda yerlerde strafor olmasına rağmen özellikle yatak odam kışın aşırı küfleniyor.duvarın tam önünde de gardrobum var ve haftada 1 bütün kıyafetleri kaldırıp içini dışını hatta gardrobu çekip arkasını siliyordum.tabi bu sadece bi kısmı..çocuğun beşiği çekyatların koltukların altı da cabası...yani ev rutubetliyse strafor falan kar etmiyor.nem alma makinesi ile çözümü bulduk.ama biraz pahalı allahtan babamda eskiden kalma öle bi makine varmış.istersen onların tabletleri var onlardan da alabilirsin.Allah sabır versin benneyaptımki

Ev bizim değil, ev sahibide köyüne gitmişti, ulaşamıyoruz kendisine bi türlü. Yoksa apartmanda doğalgaz var , ama tapu olmadan doğalgaz yapmıyolar.

yapı marketlerinde rutubet önleyici boyalardan faydalanabilirsiniz....önce amonyaklı bir bezle temizlemeniz gerekiyor daha sonra onunla boyuyorsunuz...küf yapmayı önler ama rutubet olan ev cok da saglıklı degıl eger ımkanınız varsa degıstırın yoksa inşaat işleri ile ugrasanlara sorarsanız onlar sizi yönlendirir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…