Dokuz eylül üniversitesi iibf ders geçme sistemi hakkında

serapakel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2011
205
4
Arkdaşlar merhaba. 1. sınıfta okuyorum. Geçen dönem ailevi sorunlar sebebiyle not ortalamam çok düşük geldi. 0,94 kümülatifim o dönemden. Ama bu dönem çalışıyorum hatta muafiyet oldu bir dersten ondan BB alıp 1.16 yaptım kümülatifi,2. dönem büyük ihtimal 2 nin üzerinde gelecek ama GNO diye bir sey var onun 1.8 olması gerekiyormus. GNOda 1.8 i tutturamazsam ama 2. dönemim 1.8 in üstünde olsa da ben sene tekrarı mı yapmam gerekir hiçbir dersten kalmasam bile ikinci dönem. Yaz okuluna gidip 1. dönem kötü dersleri vereceğim ama DClerim de oldugu için ortalamam 1.5 i zor geçer ilk döneminki. Ne yapacağımı bilemiyorum. Üniversitemiz ders geçme sistemi ile çalışmaktadır diyor benim fakültem, bazı üniversiteler sınıf geçme sistemi ile öğrenim yapıyormuş baktım yönetmeliğe. İkisi arasındaki fark ne :KK43:. 2. dönem o kadar çalışmam boşa gidecekse hiç çalışmayım ben :KK43:. Lütfen biri aydınlatsın beni bu dönem hiçbir dersten kalmayacagım gibi görünüyor. Dönem tekrarı mı olacak ne olacak bilmiyorum şuan 4 dersten FF ile kaldım 1. dönemden. 3 dersi verirsem seneye 1 dersim kalacak ama ortalamam tutmazsa ne olacak :KK43:(

şuan 2. dönemdeyim ve kümülatifim 1.16 oldu o bb aldıgım ders ile birlikte.
1.16 olan kümülatifim 2ye mi bölünecek hesaplanırken yoksa bu direk sınıf geçerken bakılacak notum mu olacak. Daha 2-3 dersten bb ya da üstü alacağım şuan öyle görünüyor vizelerim sınıf notundan 20-30 puan üstteydi 4-5 dersten. Sadece 2 notum sınıfın 10 puan altında. Ama finallere çalışıyorum vizede yüksek gelen notlarımı bb ve üstü ile tamamlamak istiyorum. Hiç bir dersten kalmayıp,kalmamın muhtemel oldugu dersleri dc ile de olsa geçmek istiyorum. Yaz okulunda baska okuldan da olsa alacağım kaldıgım 3 dersi. kafam çok karıştı gece gece ders calısmam gerekirken not hesaplıyorum nolur yardım edin kafayı yiyeceğimmmm

Merhaba, ilk dönem ve 2. dönem olarak ayrı ayrı 1.80 tutturmanız gerekmiyor. Gno 2 dönem sonu ortaya çıkar ve onu 1.80 tutturursanız bir süt sınıfa geçersiniz.
Mesela benim ilk dönem ortalamam 2.48di. Sonraki dönem 3.79du. Bu ikisinin ortalaması gno oluşturdu.
Sizin üniversiteniz ders geçme sistemi uyguluyorsa b,muhtemelen belli bir ders sayısını geçmeniz gerekir. Mesel Aöf de 4 dersten geçen bir üst sınıfa geçiyor bunun gibi..

şuan bizim sistemde kümülatif dediği şey GNO görünüyor 1.16 şuan için çünkü bu dönemki geçtiğim dersi de ona eklemiş ve toplam saate bölmüş. O 1.8 olunca geçiyorum bennnn. Daha yaz okulu da var muhtemelen bu sene sorunsuz geçeceğim inşallah ya. Öğrenci işleriyle görüşeceğim yarın. İçim rahatladı biraz. O kadar çalışma boşa gidecek diye çok korktum. Alttan en fazla 2 dersim kalacak seneye benim.

X