Doktorun odasından kovuldum

Gecmıs olsun. Doktor ıcın bısey soyleyemeyecegım ama kulak enfeksıyonu ılerlemıs bıseyse bırdaha gecmeyen ve sureklı tekrarlayan bısey dıye duydum kıs ayında bı kac arkadasımda cocuklarında olmustu. Aynı sızın gıbı yıllardır ılac ve yıkatma tedavısı. Bırınıde tup takıldı ısıtme kaybı ıcın cunku ılerlıyormus ısıtme kaybı. Daha bılgılı bı doktora gıtmede fayda var

Belli kosularda hekim hizmetten çekilebilir ama belli bir usule uygun davranması gerekir. Usule uygun davranmadigi için şikayet edebilirsiniz.

Ek olarak çocukken benim de kulağımda iltihap olmuştu. İnce ufak bı boruyla o iltihabı ekmislerdi o damlayi kullandıktan sonra bir aha tekrarlanması bende. Böyle bir temizlik yaptırdınız mi acaba?

Peki hastanın doktora "alanında uzmanlaşmış birinin adını verin ona gideyim" tarzı söylemine ne demeli? Hiçbir hastada doktorun vereceği uzmanlığını küçümseyemez bence.

Eğer hasta defalarca ben bu tedaviyi gördüm isterseniz sistemden kontrol edin dedikten sonra doktor başka çaresi yok sana kulak takmak lazım diyorsa demek ki başka tedavi yöntemi bilmiyor ya da mesleki bilgisini aşıyor . Hasta da bu durumda ondan başka hekime yönlendirmesini isteyebilir ne var ki bunda?
Bir hekim çalıştığı alanda diğer hekimleri tanır. Zaten hizmetten cekiliyorsa bunu yapması gerekli

Şikayet edin, içinizde kalmasın. Hayır bu şekilde deme hakkına sahip değil.

Verdiği damlayı süresi kadar kullanın ve çevre illerde iyi bir doktora gidin.

Kullanmadan gitmeyin , en azından sürecin ilk basamağını geçmiş olarak gitmiş olursunuz.

Çok geçmiş olsun. Zor bir durum, yıpratıcı ; çok haklısınız.

Ego patlaması yaşamış. Senin sorduğun soruda bişey yok parmağım kırıldığında ortopedi uzmanına gittim sonra özel olarak bu tür bir kırıkla ilgili uzmanlık var mı dedim o da beni el cerrahına yönlendirdi. Normal bir insan böyle yapar.
Daha detaylı tetkik için illaki bu alanda öne çıkan biri ya da bir yer vardır onu söyleyebilirdi.

Bana gelme demekle iyilik yapmış, zaten bir fayda görmediğiniz ezbere bir tedavi verdiğini düşünüyorsunuz. O yüzden bişey kaybetmediniz

Peki hastanın doktora "alanında uzmanlaşmış birinin adını verin ona gideyim" tarzı söylemine ne demeli? Hiçbir hastada doktorun vereceği uzmanlığını küçümseyemez bence.
Oyoyo oy doktor egosu. Biliyorsa bir isim verir bilmiyorsa bilmiyorum der. Doktorun işi hastayı psikolojik olarak da rahatlatmak.

Amerikan doktorluk sınavına bakıyorum da Türk doktorları amerika'da hastaneye bile sokmazlar.

Yaaa naifliğiniz yazınızdan bile belli oluyor. Üzüldüm çok.. Geçmiş olsun...

Bu konuda ihtisaslaşan biri var mı demeniz onu sinirlendirmiş. Çünkü zaten kendisi o konunun uzmanı... Beni saymıyorsan başkasına git demiş...

bana siz hassaslığınızdan ve artık siniriniz bozuk olduğundan öyle algılamışsınız gibi geldi ama bence dalga geçmemiş , tek çare kulak nakli ne demek çaresi yok demek işte.ama kulak nakli diye bişey yok çok çocukça bi yanıt olmuş. kovmamış da, siz adama ben kaç kere geldim açın bakın verdikleriniz bi işe yaramıyo bana bu işte iyi birini söyleyin diye isyan edince adam da sizin derdinizin çaresi bende değil demiş.siz o anki hiddetle suçlayıcı ve işini bilmezlikle suçlayıcı konuşmuşsunuz o da bana gelmeyin bi daha demiş.

üniversite hastanesine gidin zaten bu problem için , yeterli gelmiyor o hastane belli

doktorun davranışı hiç etik olmamış hasta psikolojisi düşünülmeli neyse zaten çok önemli değil bence önemli olan doktorun da dediği gibi kulagınız bu derece kötüyse ihmal etmeyin imkanları zorlayıp büyük bir hastanede profesör bir doktora görünün

Var böyleleri malesef. Ben de öfkeli ya da patavatsız doktorlarla fazlasıyla karşılaştım. En zoruma gideni ikinci gebeliğimde sağlıksız olduğundan şüphelenip iki gün arayla kan tahlili verdiğim aile hekiminin alaycı ve sert bir uslubla "sağlıksızsa ölür zaten" demesiydi. Biz bilmiyoruz sanki. Kalbimin kabul edemediğini yüzüme yüzüme söyledi de ne geçti eline bilmiyorum. 1 hafta sonra düşük yapmıştım.

Bol bol şifa diliyorum öncelikle..

Tabi ki Doktorun hasta seçme,reddetme hakkı yoktur..
Yerinizde olsam böyle ezberci bir doktorla ilerleyeceğime Büyük şehirlerden bir Üniversite hastanesine gider tedavimi orda olurdum.

acil durumlar hariç hekimin hasta reddetme Hakkı vardır şuan hekimi savunduğum için değil bilginiz olsun diye yazıyorum yanlış anlaşılmasın

Aslında doktor sizi kovmamis bence Daha iyi bir doktor tavsiyesi istedikten sonra o zaman buraya gelmenin gereği yok demek istemiş Buna takip kendinizi harap etmeyin Şikayetle de uğraşmayın bir şey cikmaz çünkü Unutun gitsin basit bir olay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…