• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doktorun ilaç satması

Gabriel_

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2007
2.885
3.699
658
mrb arkadaşlar, bir doktorun , kendisine firma tarafından verilen bir vitamin ilacını parayla elden satması doğru mu?

doktor ne yönlendirme yapabilir ne de satış yapabilir. sadece reçete eder eczane sorar bunu istiyor musunuz takviye edici hap-ilaç der. alıp almamak size kalmış. fiyatını siz ödersiniz devlet karşılamaz. ama doktorun özel muayenehanesinde ise verebilir diye biliyorum

Firma tarafindan verilen derken, eşantiyon olarak mi?
Uzerimde tanitim numunesidir, satilamaz yazilan bir urunden mi bahsediyorsunuz?
Normal bir gida takviyesiyle eczane dışında belli basli yerlerde satilabiliyor maalesef...

mrb arkadaşlar, bir doktorun , kendisine firma tarafından verilen bir vitamin ilacını parayla elden satması doğru mu?

Bence bir doktor bu sekilde ticaret yapacak sekle sokmamali kendini. Ben olsam rahatsiz olurdum, bu doktora bir daha gitmezdim.

Bana da dermotolog bir seyler onermisti ama adlarini yazdi eczaneye gidip fiyat sordum alip almamak bana kaldi. Dogrusu bu sekil olmali.

Muaynede de satsa ilaci yazsa da ayni değil mi? Bogazina yapismiyor al diye ama devletin odedigini degil ozelini yaziyor
Devletin odedigi firmalarla anlasan doktorlarda var. Bas agrisi icin sen a ilacini yaz sadece o kesiyor diyorsun o z yi yaziyor.
Etik mi iki durumda asla. Yasak oldugunu sanmıyorum
Mumessil diye is olmazdi.

Bence bir doktor bu sekilde ticaret yapacak sekle sokmamali kendini. Ben olsam rahatsiz olurdum, bu doktora bir daha gitmezdim.

Bana da dermotolog bir seyler onermisti ama adlarini yazdi eczaneye gidip fiyat sordum alip almamak bana kaldi. Dogrusu bu sekil olmali.
evet önerebilir, bazı ilaçları da özellikle recete ediyorlar firmalarla anlaşıp bu zaten bilinen birşey ama kendisine eşantiyon verilen ilacı elden para alarak satmak da ne bileyim yani

Back
X