Doktorumu değiştirmelimiyim?

Sanal ortamda özel bilgilerinizi kimseyle sakın paylaşmayın, hangi niyetle yaklaştığını bilemezsiniz. Mesajlar konusunda da yönetimi haberdar edin, bariz bir şekilde taciz ediliyorsunuz, onlar gerekeni yapar. Ben hakaret görmedim açıkçası.

Yönetimi haberdar ettim asla bilgilerimi paylaşmam ama bilgilerimi yönetimden alıp dava acıcakmıs yorumları takip etmiyormuş elinden geleni ardına koymasın asla korkmuyorum

Ahsgajah seni korkutmak içim yapıyor
Allah aşkına kim şikayet ettiği kişinin tcsini ister
Çok istiyorsa çok harcayacak parası varsa avukata versin

O bulur zaten tc ni

Sosyal medya mafyalığı yapmanın alemi ylk

Kazen , MuneMune hesabı doğrulanmış üye. , biz buraya geliyor derdimizi sıkıntımız paylaşıyoruz. Ve çoğunda da hayatımızdaki insanlarla ilgili sıkıntılar konu oluyor. Bu konuda da gördüm, başka konularda da gördüm, birileri çıkıyor durduk yere - iki kez buna şahit oldum ve ikisinde de hakaret vs yoktu - seni dava edicem bilmem ne diyerek konu sahibini zan altında bırakıyorlar. Hayır yani biz buraya derdimizi yazıp rahatlamak için geliyoruz. En ufak şeyde tehdit edileceksek gelmemizin ne anlamı var değil mi?
Bu durumda site yönetiminin tepkisi yöntemi ne oluyor merak ettim açıkçası. Ya da bu konuyla ilgili bir düzenleme ya da bilgilendirme mi yapılsa iyi mi olur sanki?

Mahkemenin 10 bin tazminat hükmedeceği hakaret mesajını bizimle paylaşır mısın?

Canım çok haklısın. Kimden memnun kaldıysan ona git. Bu işler kolay değil. Sonuçta hayata yeni bir can getireceksin. Ben de konuşmayan ilgisiz doktor sevmdm. Kendi doktoruma başından beri gidiyorum ve çok memnunum.

Hangisinde kafan rahat olduysa memnun kaldıysan o doktoru seç. Doktor seçimi hamilelikte en öndmli şey çünkü.

Merhaba,
Biz üyeye bir mesajında ki "Sana ne" kaba üslubundan dolayı ceza verdik. Bu bizimle üye arasında ki ve kullanilan tabirin kaba olmasından kaynakli bir cezaydı. Bu cevabı normal karşılayan iletişim kanallarını yeniden gözden geçirsin. Kocaman insanlara üslubu biz öğretecek değiliz bunun kaba bir yaklaşım olduğunu kabul edelim öncelikle.
Dava konusuna gelince bahsi geçen yorumu şikayet edene savcı güler. Soruşturmaya gerek dahi duymaz. Mesajda hakaret vb. hic bir şey yok.
Velevki hakaret var diyelim siz kim oluyorsunuz da başka bir üyeden iletişim bilgilerini istiyorsunuz? Hakaret varsa gidersiniz savcıya şikayet edersiniz. Savcı gerek duyarsa dava acar.
Şimdi gidin beni de şikayet edin....

Son ama en son olarak 'de' ve 'da' hatalı yazmış olabilirim. Bundan dolayı affola

P pupalya

Son düzenleyen: Moderatör:

Ben de sağlık calisaniyim, ailemin hatırı sayılır bir kısmı ise doktor
Şiddet konusunda ise tabiki hassasiyetim var.
Ama 200 lira muayene oduyorum, daha fazla ilgi bekliyorum diyen gebeye kimse ceza vermez.

Devlet hastanesinde Gunde 60-70 hasta bakan doktor ile, muayene parası ödediğiniz, gunde 20 hasta bakan doktorun verdiği hizmet kalitesi arasında fark beklenmesi normaldir.

Sağlık sektörü bir hizmet sektörüdür.
Para ile satın alınanın doktor değil, hizmet olduğunun farkındaysa kişi, bunda sorun yok.
Doktorun bilgisine, guvenilirligine zarar verecek bir söylem yok
Bu yaptığınız öküz altında buzağı aramak.
Ve gerçek siddet ve baski vakalarinin ciddiyetini azaltmak.

Bilgilerini asla verme.. Geri kalan her şeyi herkes yazmış zaten. Hepsine de katılıyorum. Ortada dava açabileceği,tazminat alabileceği bir konu yok. Haklı olan taraf sizsiniz. Bazıları gerçekten bir şey yapabilmiş olmak için yazdıklarınızı harf harf inceleyip kötü bir sonuç çıkarmak için uğraş veriyorlar. Böylelerine cevap bile vermeyin. Hamilesiniz canınızı sıkmayın. Bu gibi tacizlere boyun eymeyin

Ben mesajlarında (gözden kaçırdığım mesajın yoksa) hakaret içeren bişey görmedim gönlünü ferah tut. Seni şikayet edicem TC numaranı ver diyen birini ciddiye almaya değmez. Bi şekilde şikayet etse bile dalga konusu olmakla kalır

Bana da hayrına bakmıyor özel hastane sonuçta. 200 tl verince ilgi de bekliyor insan

Ilk mesajinda hiçbir sey yok. Sadece su mesajını eleştirebilirim. Onun da hakaret boyutu tartisilir. Ilk sayfada gerçekten gereksiz mesajlar yazildi sen de o yuzden etkiye tepki gosterdin sanirim. En iyisi cevap vermemek ve goz ardi etmekti.

Daha fazla uzatmaya gerek yok diye düşünüyorum. Hayırlı dogumlar.

Bir diş hekiminin hakaret bile sayılmayacak sözlerle uğraşıp şikayet etmeye çalışmasına üstüne kimlik numarası isteyecek mantıksızlıkta olmasına inanamadim.

Ayrıca konunun başında U Usaklibirkiz a gereksiz yüklenilmis, eşinden göremediğin ilgiyi doktorundan bekliyorsun bile denilmiş, insanların gittiği doktordan açıklama beklemesi bile şımarıklık olarak algılanıyor.
Yersiz eleştireye sakin cevap vermekte herkesin yapabileceği birşey değil.

Bos yere canınızı sıkmayın konu sahibi, hicbirsey olmaz, çünkü yazdıklarınızda şikayete değer birşey yok.

Şimdi, moderatörler dahil herkes içindekini kustuğuna göre konuyu son kez toparlayalım. Bir yazarın hiç bilmediğim bir zamanda, hiç tanımadığım bir diş hekiminin yaptığı tedaviden memnun kalmaması bile benim haksız olduğuma kanıt olarak kullanılmış, ilginç. Hatalı tedavi varsa şikayet edebilirsin, prosedürü bilmiyorsan da yardımcı olabilirim. Hata varsa ceza alır, merak etme.
Genel olarak hepinizin hatası aynı, memnun kalmadığınız doktorla ilgili orda burda atıp tutuyor, birbirinizi “doktorlar da çok paragöz, çok bilgisiz canım” diye dolduruyor ama asla resmi kurumlara bildirmiyorsunuz. Hastanelerin hasta hakları var, cimer var, tdb, ttb var, mahkeme var, çoğu şikayet de ücretsiz. Masrafı olan davalar için de adli yardım alabilirsiniz. Ama olayları bire bin katıp forumlarda laklak yapmak, “200 tl veriyorum tabi ki ilgi bekleyeceğim canım” demek, hak aramaktan daha cazip geliyor. Sonuç, daha hastaneye gelirken doktora kinlenmiş, sistem, ilaç, hemşire,eczane kaynaklı her sorunu doktora hakaret ederek hatta vurup kırarak çözmeye hevesli bir hasta. Daha iki gün önce mesajlarınızı okurken -mesela bir tanesi babanızın hayrına mı okuyorsunuz idi- bir haber daha aldım,”doğumhaneye girmesine izin verilmeyen adam doktorun burnunu kırdı, doktor o halde doğum yaptırdı”
Siz bu ülkede doktorluğun para için çekilecek çile olduğunu mu sanıyorsunuz? Meslektaşım 200tl’ye gebe muayene ediyor, bunu yapabilmesi için 10 küsür sene okuyup dünyanın en zor 2.sınavı olan tusu geçiyor. En ufak bir dalgınlıkla bir şey atlasa, bir bebeğin hayatı tehlikeye girer, bir ömür vicdan azabı demek, ailenin hakaretleri, davası,şiddeti, bunları saymıyorum bile. Üstüne bir de güleryüzlü olacak, psikolojik destek verecek, her şeyi halkın anlatabileceği dilde anlatacak vs. vs. Yine de beğenilmeyecek. Derdim para olsa, ilçe merkezinde ufak bi kuaför açarım, saç boyasam daha çok para alırım, ağrısı mı oldu, enfeksiyon mu kaptı, komplikasyon mu gelişti derdi yok, mis. Bundan sonra “siz de para kazanıyorsunuz “ yazanın kalbini kırarım, haberiniz olsun.
Başta, “tabi ki ilgi bekleyeceğim, para veriyorum ben, sana ne?” yazan, sonra tepki alınca “ben doktor eleştirmedim”e çeviren, “ben haklıyım şikayet ederse etsin” diyen, sonra ben bilgilerini isteyince , “benden tc istedi ((“ diye moderatör ablalarına koşan arkadaşla ilgili söylediğimi tekrarlıyorum, ben savcılığa şikayet, iddianame, dava süreçlerini gayet iyi biliyorum, ortalama bir vatandaşa göre, polis, savcı, mahkeme vs ile daha çok işimiz oluyor maalesef, en başta da yazdığım gibi savcılık hanımefendinin bilgilerini site yönetiminden de isteyebilir, sorun değil, madem şikayetten bir şey çıkmayacağından emin, soruşturmanın hızlanmasını o da ister diye düşündüm, yanılmışım. Hepiniz de aynı fikirde olduğunuza göre bu kadar olay yapacak bir şey yok, ben savcı arkadaşa şikayetimi yapayım, adını ister ver, ister verme, site yönetimi seve seve verecek, madem ben haksızım, zaten bir şey olmaz, değil mi ? Göreceğiz.
Yok şikayet olmasın diyorsanız, hanımefendinin yapacağı şey basit, “ 200 tl veriyorum diye doktoru satın almış gibi davrandığım ve bana kibarca cevap yazan insanlara “sana ne?” diye karşılık verdiğim için özür dilerim” yazıp başlığı kapatırsa sorun çözülür.
Son olarak en sinirlendiğim kişiye gelelim: Kazen
Başlık sahibi “şikayet edebilir benim için sorun yok” dediği için bilgilerini istedim, vermedi, dediğim gibi dert değil. Benim kim olduğumu sorgulamak hiç sizin haddiniz değil, ama benim yarım kadar çevresi, ailesi olan insanlar, ortada herkes benim kölem havalarında dolaşıyor. Hiç bir zaman bu ucuzlukta bir insan olmadım ama durmanız gereken yeri iyi hesaplamanızı öneririm. Git nereye şikayet edersen et diyenlerin, sonra ne hallere düştüğünü çok gördük. Canım kimden isterse ondan bilgi isterim, verirse verir, vermezse resmi kurumlara vermek zorunda kalır. Meseleyi anlamışsınızdır sanıyorum. Genel olarak üslubunuza dikkat etmenizi öneririm.
İsteyen atar gider yapmaya devam edebilir, ben açıklamamı fazlasıyla yaptım, azıcık iyi niyeti olan herkes için bu kadarı yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…