• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktorumu değiştirmelimiyim?

[/QUOTE]
Ben o akşam kanamam olunca doktora mesaj attım. Bana verdiği cevap aktif kanama değilse önemli değil, bizde kadın Doğum acil yok başka yere git yazmış. Bu beni bi düşündürdü. Ben ihtiyacım olduğunda başka hastaneye gideceksem onlara ne gerek var

Kadın Doğum acilinin olması çok önemli. Yenidoğan bakımı, bir de doğum sonrası kaç bebek yoğun bakıma alınıyor vb. Bir kaç özel hastane de doğum sonrası yoğun bakıma alınan bebek sayısı fazlaydı mesala. Bu bende soru işareti bırakmıştı.

Kadın Doğum acilinin olması çok önemli. Yenidoğan bakımı, bir de doğum sonrası kaç bebek yoğun bakıma alınıyor vb. Bir kaç özel hastane de doğum sonrası yoğun bakıma alınan bebek sayısı fazlaydı mesala. Bu bende soru işareti bırakmıştı.
[/QUOTE]
Kesinlikle !!!!!! Yeni doğan yoğun bakımı ve acil kadın doğum bölümü olana gidin... Bunlar olsun gerisine çok takılma 😉

Ben sizi çok iyi anlıyorum. Bende çok riskli bir gebelik geçirdim. Daha öncesinde kayıplarım vardı. Bebeğime ultrasonda bakılırken ekrana değil de Dr'un suratına bakıyordum. Çok farklı bir psikoloji. Hangisi içinize siniyorsa ona gidin.

benim de ilk doktor beş altı usg çıktısı verirdi taramalı gibi yarım saat konuşur anlatırdı, sırf çok konuşuyor çok bilgi veriyor diye bütün şehir ona giderdi, sonuç olarak 1 ocakta doğum başlayınca yılbaşı tatili sezeryan kabul ederse geleyim dedi, ilgi bir anda sıfır oldu :işsiz:ikinci doktorum doçentti tecrübeliydi bir usg çıktısı bile zor veriyordu sormadan hiçbir şey söylemiyordu,ama çok memnun kaldım keşke şu üçüncüde şansım olsa yine ona gitsem.önemli olan tecrübe ve hastane donanımı.

Doktordan konuşkan diye bahsetmek bana biraz abartı bi durum gibi geldi. Bazı kadınların sırf şu fazla “ilgi” için doktora gittiğini düşünüyorum. Önceki konunuzda eşinizden ilgi göremediğinizi yazmıştınız,sizi tee çeyiz hazırlığı döneminizden biliyorum,hep aynı yörüngedesiniz bla bla bla..

Helal olsun abla saygılar 🤣🤣🤣🤣

Benim doktor iyiydi ama acil kadın doğum yoktu. Ondan dolayı bıraktım. Bence acilde sürekli kadın doğum uzmanı olması önemli. Özeldense devleti tercih ediyorum ayrıca. 3 tane özel hastaneye gittim hiçbiri devlet hastanesi kadar ilgilenmedi.

Ben sizi çok iyi anlıyorum. Bende çok riskli bir gebelik geçirdim. Daha öncesinde kayıplarım vardı. Bebeğime ultrasonda bakılırken ekrana değil de Dr'un suratına bakıyordum. Çok farklı bir psikoloji. Hangisi içinize siniyorsa ona gidin.
Tam da benim yaşadıklarımı söylemişsiniz. Ben ekrana odaklanamıyorum ki doktora bakıyorum endişemden. Oda sağolsun hiç konuşmaz.

Hayati risk tasiyan sorunlarınız var mı?
Mesale benim vardı, yedi kule kalp göğüs Hastanesi'nde prof dahi benimle özel ilgilendi venöz riskim dahi yüksekti. Ki venöz çıkmadığı halde bir bacağım doktorların dahi korkacak düzeyde şişmiş kızarmış acayip ağrı yapıyordu. Bu sadece ufacık bir sorunumdu diğerlerini anlatmayayım.
Benim gibi riskli iseniz hem devlette hem özelde perinatoloji bölümü olan, kadın doğum ve yeni doğan acil bakımı iyi hastane bulmalısınız.
Ben özelde bir tane beni kabul eden hastane buldum, devlette bana bu bölümlerin hizmeti olan tüm hastanelerde yesil alan açtı.

Böyle bi sorununuz yoksa doğum için acil devamli doktoru olan hastane seçin.

Hayati risk tasiyan sorunlarınız var mı?
Mesale benim vardı, yedi kule kalp göğüs Hastanesi'nde prof dahi benimle özel ilgilendi venöz riskim dahi yüksekti. Ki venöz çıkardığı halde bir bacağım doktorların dahi korkacak düzeyde şişmiş kızarmış acayip ağrı yapıyordu. Bu sadece ufacık bir sorunumdu diğerlerini anlatmayım.
Benim gibi riskli iseniz hem devlette hem özelde perinatoloji bölümü olan, kadın doğm ve yeni doğan acil bakımı iyi hastane bulmalısınız.
Ben özelde bir tane beni kabul eden hastane buldum, devlette bana bu bölümlerin hizmeti olan tüm hastanelerde yesil alan açtı.

Böyle bi sorununuz yoksa doğum için acil devamli doktoru olan hastane seçin.
Hayır benim kendimde bir sağlık problemim yok sadece kese etrafında üç dört yerde kanama alanı var , bebeğimi kaybetme riskim var. Ayrıca kasılmalarımda varmış mesela diğer doktorum bundan hiç bahsetmedi benimde tecrübesizliğimden ben onu karın ağrısı sanıyordum.

Hayır benim kendimde bir sağlık problemim yok sadece kese etrafında üç dört yerde kanama alanı var , bebeğimi kaybetme riskim var. Ayrıca kasılmalarımda varmış mesela diğer doktorum bundan hiç bahsetmedi benimde tecrübesizliğimden ben onu karın ağrısı sanıyordum.
Benim 16. Haftada kasılmalarım başlamıştı.
Sorunlarım yok yoktu, karnınız sert oluyorsa kasılmadır. Ağrılı bı kasılmaysa doğum kasılmasıdır.
Kanama alanlarınız olduğu için bekliyorlar sanırım.
Eğer kanama alanlarınız kaybolursa, proluton depod, progestan tedavi uygulanır.
Kasılmalarınızı sakın elinizle sık sık kontrol etmeyin tetiklersiniz.
Sadece karnınız sertleştiğinde sağda mi solda mi altta mı sertlik var diye hafifçe elleyin.
Sık sık karnınıza dokunursanız kasılmaları tetiklersiniz.

Benim 16. Haftada kasılmalarım başlamıştı.
Sorunlarım yok yoktu, karnınız sert oluyorsa kasılmadır. Ağrılı bı kasılmaysa doğum kasılmasıdır.
Kanama alanlarınız olduğu için bekliyorlar sanırım.
Eğer kanama alanlarınız kaybolursa, proluton depod, progestan tedavi uygulanır.
Kasılmalarınızı sakın elinizle sık sık kontrol etmeyin tetiklersiniz.
Sadece karnınız sertleştiğinde sağda mi solda mi altta mı sertlik var diye hafifçe elleyin.
Sık sık karnınıza dokunursanız kasılmaları tetiklersiniz.
Evet evet aynen öyle karnım sertleşiyor ve ağrılı. Genellikle sol tarafımda oluyor ama ellememem gerektiğini bilmiyordum çok teşekkür ederim.

Konuşkan ve sevecen olmasinin yani sira isinin ehli birisi mi? Buna da bak derim. Eger ikisi de isinde ayni profesyonellik seviyesindeyse yani bu konuda birbirleriyle esit seviyedelerse, ilkini seç tabi ki. Ben olsam oyle yapardim.
O kadar para veriyoruz, hevesleniyoruz tabi ki ilgi ve aciklama bekleyecegiz. Beklemeyen beklemesin, kınamak niye? Ortaya bir laf atip beraberinde aciklama yapmayan doktarlardan illalah geldi. Bu site doktorlarindan gerekli bilgi ve aciklamayi goremeyip burdaki insanlarin tecrubesinden medet uman insanlarla (ben de dahil) dolu. Halbuki doktor gerekli ilgi ve alakayi hastasina layik gorup iki kelam aciklama yapsa kafalarimizda bu kadar soru isaretleriyle dolasip orfan burfan edinecegimiz bilgi ve ilgiye muhtac kalmayacagiz. Adamlarin işi bu arkadaş.. adam doktor diye ben neden koru korune guveneyim ki adama. Bilgi ve tecrubesini benle paylasacak ki taniyacagim adami. Bunun icin de iletisim şart!

Konuşkan ve sevecen olmasinin yani sira isinin ehli birisi mi? Buna da bak derim. Eger ikisi de isinde ayni profesyonellik seviyesindeyse yani bu konuda birbirleriyle esit seviyedelerse, ilkini seç tabi ki. Ben olsam oyle yapardim.
O kadar para veriyoruz, hevesleniyoruz tabi ki ilgi ve aciklama bekleyecegiz. Beklemeyen beklemesin, kınamak niye? Ortaya bir laf atip beraberinde aciklama yapmayan doktarlardan illalah geldi. Bu site doktorlarindan gerekli bilgi ve aciklamayi goremeyip burdaki insanlarin tecrubesinden medet uman insanlarla (ben de dahil) dolu. Halbuki doktor gerekli ilgi ve alakayi hastasina layik gorup iki kelam aciklama yapsa kafalarimizda bu kadar soru isaretleriyle dolasip orfan burfan edinecegimiz bilgi ve ilgiye muhtac kalmayacagiz. Adamlarin işi bu arkadaş.. adam doktor diye ben neden koru korune guveneyim ki adama. Bilgi ve tecrubesini benle paylasacak ki taniyacagim adami. Bunun icin de iletisim şart!
Merhaba canım. Diğer doktoruda pek tanıma şansım olmadı aslında 2 kez gittim toplamda. Kanamam olduğunda mesaj attım, aktif kanama değilse sorun yok, bizde kadın Doğum acil yok başka hastaneye git yazmış. Her neyse gittim doktor aşırı ilgiliydi. İkili test yaptırdık dememe rağmen ense kalınlığına vs hep baktı. Kanama alanını gösterdi,bana yapmam gerekenleri söyledi. Mesela ben progestanın iğnesi olduğunu bilmiyordum, hemen iğne yaptırdı daha etkili olduğunu söyledi. Ağrılarımın sebebinin kasılmalardan olduğunu söyledi. Hem endişeli hemde ne yapmam gerektiğini bildiğimden içim rahattı. O yüzden diğer doktoruma karşı bir soğukluk oldu. Mesela ben midem ağrıyor diyordum, doktor bana ilaç yazdı gönderdi , diğer doktora söylediğimde ılık süt iç vs beni bilgilendirdi. Anlatmak istediğim buydu. Kocama kadar laf geldi.

Merhaba canım. Diğer doktoruda pek tanıma şansım olmadı aslında 2 kez gittim toplamda. Kanamam olduğunda mesaj attım, aktif kanama değilse sorun yok, bizde kadın Doğum acil yok başka hastaneye git yazmış. Her neyse gittim doktor aşırı ilgiliydi. İkili test yaptırdık dememe rağmen ense kalınlığına vs hep baktı. Kanama alanını gösterdi,bana yapmam gerekenleri söyledi. Mesela ben progestanın iğnesi olduğunu bilmiyordum, hemen iğne yaptırdı daha etkili olduğunu söyledi. Ağrılarımın sebebinin kasılmalardan olduğunu söyledi. Hem endişeli hemde ne yapmam gerektiğini bildiğimden içim rahattı. O yüzden diğer doktoruma karşı bir soğukluk oldu. Mesela ben midem ağrıyor diyordum, doktor bana ilaç yazdı gönderdi , diğer doktora söylediğimde ılık süt iç vs beni bilgilendirdi. Anlatmak istediğim buydu. Kocama kadar

Şahsen mesajlara ben de çok gerildim ama salla. Bence iyi bir doktora benziyor bahsettigin bu doktorun. Ne güzel sen sormadan merak edilebilecek her şeyi adam düşünmüş anlatmiş bir güzel bundan daha güzel bir sey var mı ya. Misal ada çayınin icilmesi hamilelik surecinde tehlikeliyse, icilmemesi gerekiyorsa bunu bana sen soyleyeceksin. Ben internetten bakmak zorunda kalmayacağım. Yada icip daha tutunma asamasinda olan cocugumu dusurdujten sonra bunu icmemem gerektigini ogrenmeyecegim. Bir de bilgi vermedikleri yafa eksik bilgi verdikleri sey hakkinda internette boyle yazmislar dedigimde bana internetten bakma bu tarz seylere demiyeceksin o zaman. Ben hamileyken (kasim ayinda) gittigim doktorun ilgisizligi beni supheye düşüttürdü. Kalbi atiyor soyle boyle dedi yallah yolladi beni. (bu doktorda bursanin en populer en sisirilmis doktoru) Esime dedim ki ben baska bir doktora daha gidicem kendimi iyi hissetmiyorum adet sancim var hafiften dedim (ayni gün icinde oluyor bu olay hatta doktordan cikar cikmaz oluyor) Sonra baska bir doktora gittim ve bebegimin kalbinin durdugunu ogrendim. Kurtaj onerdi bana korktum evde dusurmeyi deneyecegim, gerekirse sizi ararim dedim. Ciktik. Tabi icinde bulundugum durumun sokunu uzuntusunu beni nelerin bekledigi konusundaki tedirginliklerimi az cok tahmin edersin. Yolda giderken o ilk gittigim doktorumu aradim. Hocam benim bebegim dusmus sizden sonra boyle boyle oldu dedim anlattim durumu. Doktorun gerekli yonergeleri soyler sana, bundan sonra o doktorunla devam etsen daha dogru olur diyip kapadi telefonu. Ne bir gecmis olsun ne bir baska bir sey hiic bir sey yok. Ve bu doktor bursanin baya onerilen doktorlarindan sen düsün. Sonra benim sancilarim basladi tabi fln derken icimde parca fln kalmasin telasina dusup kurtajimi oldum. Ve o gun oyle koru korune bi doktora inanmamam ve guvenmemem gerektigini bir kez daha anladim. O guvensizlik ic gudusunu bana veren sey neydi? Doktorun yeteri kadar ilgili olmamasiydi. Kanamam var saril saril kaniyorum dedigim halde bebege ustun koru bakip atiyor kalbi dedi. Halbuki ben gecen hafta kalbinin attigini gormustum ekranda ama bu sefer gorememistim. Adam burdan bile yola cikip ya bi de sana alttan bakayimda kesin olsun demedi yani. Bu da boyle bir ani olarak kaldi. Allah hepimizi isinin ehli, isini severek yapan, eksik bilgilerle kafa bulandirmayan, hastasina ilgiyle ve saygiyla yaklasan doktorlarla karsilastirsin. Aa bu arada kocam bana karsi aşırı ilgilidir yorumumu okuyan arkadaslarin aklina baska bir sey gelmesin :KK39: :kahve:

Back