Doktorumu değiştirmelimiyim?

Goren de babalarinin hayrina doktorluk yapiyorlar sanir, hizmet vermekten gocunanlar insanlarla icice islerde olmayacaklar o zaman.
Doktora gidiyorum ki derdime cozum bulayim, aklimdakini sorayim. Kimi azarlar, kimi cevap vermez, kiminin tavrindan, kibirinden sorunu soramazsin, dava edecekmis.

Keske sikayet etseydiniz. En azından elinizden geleni yapmis olurdunuz.

Uzun yillar yurt dışında yaşadım. Orada yaslilara ayri ozen gosterilir ama burada tam tersi. 65 yas ustu oncelikli hasta dişinda bir sey gormedim. Ne yazik ki annem burada doktora gitmek zorunda. Kac kere yaşından dolayi kurtarmama ihtimali var denildi. Elinden geleni yap ondan sonra yaşını sorgula degil mi?

Kimi kronik bronsit, kimi koah, kimi zaturre, kimi de enfeksiyonun olmadigini soyledi. Solunum yermezligi nedeniyle iki makine kullaniyoruz hala birinin seviyesinden emin degiliz çünkü reçetede yazılan baska uyguladıkları başkaydı. Eve antibiyotik yazacaklarıni söyledikleri halde yazmadilar ama taburcu raporuna ağzını bile acmadigi halde hastanın kavga ettigini eklemisler. Makineyi gec almamizin sebebi onlardi halbuki. Bademcigi sismis halde eve geldik ve bir kac gun sonra baska bir doktordan antibiyotik aldik.

Aslinda su uc seyden fazla bir sey beklememistik.

Teshis su:
Bizim yapacagimiz tedavi su:
Sizin yapmaniz gereken su.

Bu kadar basit.

Hasta yakinlarina cevap vermeyi birakin uzerine gulen, hatta azarlayan doktorlarin adina ben utandim. Eskiden boyle değildi. Bu ulkede doktor olmak cok kolaylasmis.

Denedim şikayet etmeyi içimde bir yaradır kaldı zaten. Ama cok güvendiğim doktorum da aynı cevabi verince benimde elimde oraya verilecek para olmayinca olmadı malesef.
Görüldüğü üzere arkadaşı tetikte bekliyor. Kim kötü cümle kurdu deyip hemen şikayet ediyorlarmış. Suan ben ev hanimiyim benim bile bu kadar bos vaktim yok. Kim ne demis hadi yasal süreç ugrasayim diye.
Çok geçmiş olsun.
Malesef bazı şeyler inanilmaz ama gerçek. Benimde bir yakınımi zaten kurtulma sansi cok cok az diye hastaneye almak istemediler. Gittim konustup dil döktüm ve olmayan yer oldu. Aldılar.
Üzerine 1 ay kadar daha yaşadı. Ne yaşasa kendi içinde sevenleri içinde kâr.
6 yıl okuyup bilmem ne sınavlarına girdikleri için bazıları şükür etmemizi istiyor anlaşılan.
Benim için marangoz, garson bilmem kimden hiç farklari yok. Çoğu insan içinde yok
Tabiki anneniz için bilgi almak isteyecek doğru yonlendirilmek isteyeceksiniz. Bu en tabii hakkiniz, hakkımız.
Burda kadına soru sorabilcegi, onunla lgilenen bir doktor ariyor diye taslamislar. Bu da kraldan çok kralci olmak oluyor. Eminim ki bunlari yazan insanlar hastanede böyle bir doktorla karsilassa burada ki gibi -ay olsun be kac hastaya bakti belki benden önce - demeyecek.
Herkes derdine derman aramaya gider eline recete tutusturup yollanmak için değil.
Ben bana bilgi vermeyip, uzaktan anlat deyip recete yazanlarina bir baksaydiniz ya da hastalık nedir ne gerekir yapmam gereken bir sey var mi diye ayriyeten soruyorum.
Öyle receteye yaz geçle olmaz.

Ayakta alkisliyorum bu yorumu
Ne kadar alkislasam yetmez 1000 kez begen olsa beğenirim. O kadar o kadar haklısın ki helal olsun sana
Kk ya ne oluyor derken sizleri ve bir kaç arkadaşı daha görünce kk ruhu daha duruyor şükür dedim. Ne ara bu kadar insanlar birbiriyle dalga geçip aşağılar oldu anlamadım.

Öğretmenim lisede, dersini anlat çık bir öğretmen olmadım, çünkü öğrencilerim benim için robot değiller, yeri geldi dert dinledim, yeri geldi hastanede refakat ettim. Bunlar için devlet bana para vermiyor, bende karşılık beklemiyorum. Anlayana...
İnsan hamileyken özel olarak ilgilenilmek istiyor, merak ettiklerini öğrenmek istiyor, hamile olunca hasta olunmuyor ki, sevinçle heyecanla gidiliyor doktora... Doktor için önemli olmayabilir, günde 100 hastayla ilgileniyor olabilir ama o gebe oraya dünyanın en güzel duygularını yaşayarak gidiyor... Bu insanlar ekstradan iki güzel kelam edilse, heyecanına ortak olunsa bu yapılmış olan insanlıktır, iyiliktir, bizi makinelerden ayıran da bu yanımızdır... Konu sahibi ben size hak verdim, ben de hamileyim, özele gittim, evet daha fazla ilgi, daha fazla şey duymak, öğrenmek istedim. Olay hamile kal, şiş, git doğur değil...Makine değilim ben.

Bir hafta uyumayip sabaha kadar bekleyince insanın enerjisi azaliyor. Hep bir soru eksik kaliyor. Zaten burdaki sisteme de asina degilim. Bu köprüyü doldurmasi gereken onlar. Inan bana tavırlarından dolayı bir teşekkür edesim gelmedi onlara. Halbuki hakkiyla yaptıkları meslek bir teşekkür değil binlerce tesekkuru hakediyor ama iste....

Ben normal sartlarda sikayet ederdim ama su an enerjimi onlara harcamak istemiyorum. Allah hastaların ve hasta yakınlarının yardimcisi olsun.

Size de cok gecmis olsun.

Sen hangisinde daha mutluysan ona git canım

Konu sahibi bence buradaki kırıcı yorumlar bana ve bebeğime manevi zarar verdiler diye dava aç :) gerçi onların avukatları belki senin tutacağın kıytırık avukatlardan daha iyidir - sen kimsin ki iyi bir avukat tutabilesin - ama olsun, belki hak yerini bulur.

Amin inşallah sağolun. Öyle oluyor malesef hasta ve yakinlarinin o hengamede hali olmuyor, maddiyati olmuyor, enerjisi olmuyor yoksa bu temsil kararlardan hasta hakları konusunda da bir dolu çıkar.
İsinin ehli, vicdanlı, insanlikli doktorlarla karsilastrsin Allah. Bu isi övgü alıp, ego kasmak için degil insanlara yardimci olmak için yapıp mesleğinin hakkını verenlerle karsilatirsin. Çok geçmiş olsun tekrardan acil sifalar diliyorum.

Bahsi geçen doktor şu yorumları okusa hastasının yazdıklarından pek gocunmaz da senin bu tavrını daha itici bulur emin ol. Hamileliği zaten sorunlu geçen bi kadına bu kadar yüklenecek ne yaşadın ki? Evet ukala bi tavrı olabilir ama mahkemeymiş bilmem neymiş strese sokmaya ne hakkın var? Yaşadığı stres bebeğine yansısa bunun vicdan azabıyla yaşayabilecek misin? Hayatın her alanında kaba insanlar karşımıza çıkabiliyor bu kadar uzatmaya gerek var mı?

Ne alaka hayatımda görmediğim ilgiyi görmek. Riskli ve ilk gebelik ister istemez bilgilenmek istiyor insan.

Aynen bencede için hangisinde rahat edicekse o doktora git bence acil önemli bişey gittigin yerde bide doğum yapacağın hastanenin yenidoğan bakım ünitesi olsun bu doktordan ilgi beklemek hayatında göremediği ilgiyi doktordan beklemek falan değil insan herşeyi sorup konuşmak her konuda bilgilendirilmek istiyo nesi garip bunun yadirgayanlar olmuş.

konu sahibesinin üslubu hoş olmayabilir ama durumu bu raddeye getirecek derece hakaret göremedim.
hakarete, şiddete uğrayan doktorların arkadasındayım/z fakat sizinki biraz olayları çarptırmak oluyor kusura bakmayın.
ayrıca bu çabanızı buraya konu açıp ilgi beklediğini düşündüğünüz kişilere değil de gerçekten öfkesi dinmeyen, ağzından küfür düşmeyen hasta yakınlarına gösterseniz bir nebze de olsa bu durumun kötülüğünü azaltmış olabilirsiniz

Hakareti bende göremedim, bir de haber linki atmışlar.
Cinayet işleyen serbest kalırken eminim anında ceza verirler.

Hakareti bende göremedim, bir de haber linki atmışlar.
Cinayet işleyen serbest kalırken eminim anında ceza verirler.

başka bir platformda ben de bir konu açmıştım, sağlıkla ilgili bir konuydu yaşadıklarımı anlattım ve asla hakaret içeren bir cümle yazmamıştım. biri çıkıp ğğğğ seni şikayet edicemm CİMER ' e yazıcamm Allahından bul deyip ardına öyle kelimeler dayamıştı ki, bir daha okuduğunu anlamayan insanların olduğu o platformda soru sorup konu açmama kararı aldım. şimdi böyle bir yorum görünce aklıma geldi..

Arkadaşlar hepinize değerli yorumlarınız ve beni anladığınız için teşekkür ederim. Doktora ne hakaret ettim, ne suçladım. Sadece kıyas yaptım ona göre beni yönlendirmenizi istedim zira kafam hiç yerinde değil. Beni şikayet edecek olan arkadaş banım kalktı ben sana bilgilerimi veririm belli ki canın sıkılıyor istediğin yere şikayet et umrumda değil.

Ben o akşam kanamam olunca doktora mesaj attım. Bana verdiği cevap aktif kanama değilse önemli değil, bizde kadın Doğum acil yok başka yere git yazmış. Bu beni bi düşündürdü. Ben ihtiyacım olduğunda başka hastaneye gideceksem onlara ne gerek var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…