• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktoruma ne hediye alabilirim

zaten dövmeyin,sövmeyin yeter bence!aldığım hediyelerin çoğu tatlı,çikolata gibi yiyecek şeylerdi.onları da diğer hastalarıma ikram etmişimdir.ayrıca bir kutu çikolata için,belki bir kalem için hiç bir doktor sizle daha fazla ilgilenmez!elinde hediye paketi yok diye de yüzünü asmaz.aldığım hediyeleri getiren hastalarım da standart üstü ilgilendiğim,kimsenin yapmak istemediği ameliyatı yaptığım,beraber dertlendiğim,ailemden bir parça gibi olan insanlardı.bir şükran ifadesi olarak kabul ettim ben o hediyeleri
ayrıca konu sahibi yurtdışında ve izmirdeki bir doktordan çok yarar gördüğünü ve samimi olduğunu söylüyor.
Siz iyi ahlaklı bir insan olabilirsiniz, ne mutlu size. Fakat hiçbir doktor... diye başlayan bir cümleyi kurmanız şaşırtıcı. İnsan bu nihayetinde; doktorlar kutsanmış, hatadan kusurdan münezzeh bir meslek grubu mudur? İnsanların küçücük menfaatler için ne kadar alçalabileceğini hepimiz hayatımızda öyle ya da böyle görmüş, yaşamışızdır. Başkaları adına bu kadar kesin cümleler kurarak savunuculuk yaparken mantık süzgecinden de geçirmek gerekir diye düşünüyorum.

yuhhh valla ya..
2013 ün konusuymuş bir de..
BDV gibi bir yerde 2013 ün konusuna gitmek için sayfaları sondan karıştırmak lazım.
Enteresan......
O kadar karıştırmaya vaktim yok malesef.Doktoruma ne hediye alabilirim diye google'dan araştırırken buldum. :)

sen kimsenin yapamadığı ameliyatları mı yapıyorsun?

doğrusu "siz kimsenin yapamadığı ameliyatları mı yapabiliyorsunuz?" olacak.o şekilde sorduğunuzu varsayarak(siz!) cevap veriyorum.kimsenin yapamadığı ameliyatları yapabiliyorum yazmadım.kimsenin yapmak istemediği ameliyatları yaptığım hastalardan bahsettim.

Siz iyi ahlaklı bir insan olabilirsiniz, ne mutlu size. Fakat hiçbir doktor... diye başlayan bir cümleyi kurmanız şaşırtıcı. İnsan bu nihayetinde; doktorlar kutsanmış, hatadan kusurdan münezzeh bir meslek grubu mudur? İnsanların küçücük menfaatler için ne kadar alçalabileceğini hepimiz hayatımızda öyle ya da böyle görmüş, yaşamışızdır. Başkaları adına bu kadar kesin cümleler kurarak savunuculuk yaparken mantık süzgecinden de geçirmek gerekir diye düşünüyorum.

Bence o cümleyi kurmam şaşırtıcı değil.Bir paket çikolata için kimse sizin nazınızı,kaprisinizi çekmez dedim.Bir doktor hatadan,kusurdan münezzeh değildir elbette.Yanlış davranışlarda bulunmuş hatta illegal işlere bulaşmış olabilir.Ancak hiçbir doktor küçük bir hediye verdi diye kendisini satın aldı sanan kişilerle uğraşmak istemez.

doğrusu "siz kimsenin yapamadığı ameliyatları mı yapabiliyorsunuz?" olacak.o şekilde sorduğunuzu varsayarak(siz!) cevap veriyorum.kimsenin yapamadığı ameliyatları yapabiliyorum yazmadım.kimsenin yapmak istemediği ameliyatları yaptığım hastalardan bahsettim.
Bence aynı mantık oluyor.ornek verır mısınız doktor hanım bu kımsenın yapmak ıstemedıgı amelıyata?

Bence o cümleyi kurmam şaşırtıcı değil.Bir paket çikolata için kimse sizin nazınızı,kaprisinizi çekmez dedim.Bir doktor hatadan,kusurdan münezzeh değildir elbette.Yanlış davranışlarda bulunmuş hatta illegal işlere bulaşmış olabilir.Ancak hiçbir doktor küçük bir hediye verdi diye kendisini satın aldı sanan kişilerle uğraşmak istemez.
Peki bunun için hangi büyüklükte bir hediye gerekir? Ölçüsü nedir?
Bence sen yine kendi hesabına konuş her zaman. Bu kadar kalabalık ve seni mahcup etme ihtimali de orantılı olarak hayli fazla olan bir topluluğa kefil mefil olma. Hiçbir hediye, ya da maddi bir kazanç senin hastalarına bakışını, tutumlarını etkilemiyorsa ne alâ. Kendi boynundaki vebali atmışsın demektir; vicdanın rahat, huzurla koy başını yastığa. Gerisi senin sorumluluğunda değil.

Bence aynı mantık oluyor.ornek verır mısınız doktor hanım bu kımsenın yapmak ıstemedıgı amelıyata?

Üslup düzelmiş,aşama kaydediyorsunuz.Yaşlı,kimsesiz ya da ilgilenecek yakınları olmayan,maddi durumu kötü,postop komplikasyonlara gebe,komorbid hastalıkları olan bir çok cerrahın çekince duyduğu hastalar.

Peki bunun için hangi büyüklükte bir hediye gerekir? Ölçüsü nedir?
Bence sen yine kendi hesabına konuş her zaman. Bu kadar kalabalık ve seni mahcup etme ihtimali de orantılı olarak hayli fazla olan bir topluluğa kefil mefil olma. Hiçbir hediye, ya da maddi bir kazanç senin hastalarına bakışını, tutumlarını etkilemiyorsa ne alâ. Kendi boynundaki vebali atmışsın demektir; vicdanın rahat, huzurla koy başını yastığa. Gerisi senin sorumluluğunda değil.

Siz şunu anlamıyorsunuz.Çizdiğim sınırlar doğrultusunda söylediklerimin arkasındayım ve iddiamı savunuyorum.Zaten benim yapmadığım hiç bir eylem benim sorumluluğumda değil.Konu da zaten sorumluluk meselesi değil.Bir kişiye(burada özne doktor) şükranlarını göstermek için hediye vermek gayet insani bir duygudur.Konu da zaten bu yüzden açılmış.Cevaplar ise oldukça ilginç."Alıştırmayın şunları"işi değil mi yapacak " minvalinde.Aslında özünde yine doktor nefretine geliyor.Cevap verenler alttan alta hediye beklentisi içinde bu doktorlar demeye getiriyor.Ne hediyeymiş arkadaş?!.Hediye beklentimiz yok,insanlar yol param yok diye para istiyorlar memlekette.Türkiye Nişantaşından oluşmuyor nihayetinde

Hahahaha elının altında google olan herkes ıstedıgı ısı yapabılıyor su devırde sanırım...

Back