kizlar bende de ayni sorun var.
suan 19 yasindaydim, yaklasik 6 senedir sivilce/akne problemi yasiyorum.
benim hatam cok gec dermatologa danismakla oldu.
ergenlik dedi cevrem gecer dedi bende öyle düsündügümden gitmedim.
bu sene yazin gittim. bana 2 farkli krem yazdi. 6 hafta kullan ise yaramazsa tekrar gel dedi.
hic bir ise yaramadi hic bir sekilde düzelme olmadi. zaten ben artik yüzeysel degil hormonel yani icten sorun oldugunu düsünmeye baslamistim. suratim sivilce tarlasina döndü

genc kizim, artik kimi görsem ilk suratina bakiyorum sivilcesi var mi yok mu diye...sinifta 21 kiziz, hic birinde tek tük bile sivilce yok cidden psikolojim bozulmaya basliyor.
makyaj da yapamiyorum dogal olarak, hem büdül büdül duruyor, guzel olmuyor hemde yüzümü daha fazla tahris ediyor.
her neyse ise yaraminca 8 hafta sonra tekrar gittim...bakti dedi iyilesme yok. bende farkinda oldugumu söyledim ve sabah kullandigim kremin dozunu arttirdi. bende böyle bi iyilesme olacagini zannetmiyorum,icten geliyor olamaz mi kan tahlili yapamaz miyiz dedim.
o zaman dogum kontrol hapiyla baslamamiz gerekyior dedi. hormon hapi.
ben zaten 2 aydir kullaniyordum. ( korunma amacli degil, türkiyeye tatile gidecegim icin adet geciktirmek adina istemistim, doktorumda sivilceme de iyi gelecegini söylemisti)
ve böylece dermatologumda kullandigim hormon hapina 6 ay devam etmemi söyledi ( valette kullaniyorum) yanisira verdigi kremleri.
fakat 3 ay oldu ben azalmasini artik beklemiyorum fakat yenileri cikmasi artik sinirimi bozuyor.
hergun yeni bir sivilceyle uyaniyorum.
ha gitti derken, adet dönemim basliyor o zaman iki kat daha fazla zaten.
doktorum da zaten acelesi varmis gibi dogru durust bakmadan her dedigime okey diyor...
cidden artik umudum kalmadi simdi sizde yasin genc diceksiniz biliyorum ama birakin isterseniz fotograf koyayim ben pürüssüz cilt ne demek hic bilmiyorum en son cocuktum ya 14 yasimda hatirliyorum nasil biseydi...