selam kızlar 37+2 günlük hamileyim ve haftaya cuma bebegimi insallah kucagıma alıcam ama 36+1 haftayken doktorumuz oglumuzun 2731 kg aralıgında oldugunu söyledi ve salı günki kontrolümüzde kilosunu söylemişdim değilmi zaten pek değişmez dedi ama aslında son haftalar bebekler çok kilo alıyor ortalama 30 -20 gr günlük diye biliyorum benimde aklıma doktorların verdikleri agırlıkdan farklı çıkarsa diye düşündügü için söylememiş olabilir diye düşündüm sizce ben mi yanlış biliyorum yani doguma 2731 lemi gidicem bebeğim en azından 3 kg olmazmı
Bende biraz strese girdim nasıl yani 2 haftada bu çocuk hiç mi kilo almaz diye tabi öncelikle saglıklı olması ama kilosuda ne kadar iyi olursa hastalıklara karşı direncide okadar iyi olur diye düşünüyorum
kilo meselesini hiç kafana takma arkadaşım,ben de hamileyken çok stres yapmıştım,çok üzüldüm,bebeğim 2700gr doğdu.söyleyen çok olmuştu,inanmamıştım,gerçekten de zayıf doğan bebekler daha hızlı toparlanıp gelişiyor.buna 'büyümeyi yakalama'deniyormuş,doktorumuz söyledi.ilk doğduğunda dokunmaya korktuğum oğlum kısa sürede normalin üstüne çıkmıştı.yani önemli olan sağlıklı olması
son haftalarda bebeklerin kilosu hergün değişir. çünkü doğuma yakın daha hızlı büyürler. bence 3 kiloyu geçer. ama kafana takma. o kiloda bile doğsa sütün yeterli olduğunda çabucak toparlar. maksat senin ona güzel bakman. çok anne tanıyorum 4 kilo doğurup sonradan bebeğin kilosu normalin altına düşen. sen sadece bebeğini sağlıklı bir şekilde doğurmaya bak. hiç üzülme.
selam kızlar 37+2 günlük hamileyim ve haftaya cuma bebegimi insallah kucagıma alıcam ama 36+1 haftayken doktorumuz oglumuzun 2731 kg aralıgında oldugunu söyledi ve salı günki kontrolümüzde kilosunu söylemişdim değilmi zaten pek değişmez dedi ama aslında son haftalar bebekler çok kilo alıyor ortalama 30 -20 gr günlük diye biliyorum benimde aklıma doktorların verdikleri agırlıkdan farklı çıkarsa diye düşündügü için söylememiş olabilir diye düşündüm sizce ben mi yanlış biliyorum yani doguma 2731 lemi gidicem bebeğim en azından 3 kg olmazmı
Bence hic endiselenmeyin. Benim oglus 36+2 de 3 kiloydu. 38+4 3700 gr dogdu. Bebekler son haftalarda ortalama 200 gr alir. Bir de ultrsonun yanilam payi var. Benim kizima da dogumdan onceki hafta "Eh! iste, 3 kg olmus" demisti. Kizim da 40+0'da 3600 gr dogdu. Bence bebginiz 3kg' nun uzerinde dogar. Ama daha da onemlisi saglikli olmasi.
benim eltimede 36. haftada son kontrolünü moldu
3300 ile doğuma girersin demişti doktor
oda buna istinaden son hafta doktora kilo kontrolüne gitmedi
sonrasında ssk da 4500 gramlık bebeği normal doğumla doğurttular
sen eğer özelde falan yapmayacaksan yada normal doğum yapacaksan son hafta tekrar kilosunu ölçtür