Doktorlar bir garip olmuş.. Yardımlarınızı bekliyorum..

Queen Bee

✿ Evli, Mutlu, Kedili, Öğretmen ✿
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2014
3.265
3.577
168
Kızlar merhaba. Nasıl bir salgına yakalandım bilmiyorum. 1 hafta önce boğazlarım feci şekilde acımaya ve ağrımaya başladı. Öksürük de cabası.. Gece uyuyamadım o kadar kötüydüm ki acıdan dört döndüm, ateşimde vardı. Hayatımda boğazlarımın bu kadar acıdığını hiç hatırlamam.. Bari acile gideyim hem iyileşeyim hemde birkaç günlük rapor alayım dedim. Doktor önce baya iltihap var dedi. Rapor isteyince de, senin birşeyin yok, rapor vermiyorum dedi ! Gerekçesi de hasta olmayan öğrenciler sınav zamanı gelip hep rapor alıyormuş, veremezmiş. Bende derslerden kaytaracakmışım. Beni tanımadan etmeden yaptığı resmen iftira atmaktır. Tarih öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim. Son dönemlerimdeyim, kaytarmak istesem çoktan kaytarırdım. İftirası yetmiyor gibi dalga geçer gibi sıra numaramı da önüme fırlattı gayet lakayık bir tavırla bunla git inanırlar hasta olduğuna dedi. Çıkan doktora şiddet haberlerini kınayarak izleyen biri olarak o an o şahıslarla resmen empati kurdum. Erkek olsam Allah şahidim dalardım, o kadar sinirlendim tavrına. Yapabildiğim anca kendimi kovduruna kadar doktora ağzımı açıp gözümü yummak oldu. Üstelik aynı hastahanedeki başka acil doktoruna boğazımı gösterip aldım raporu.. Neyse, o gece çok daha kötü oldum. Ertesi gün başka bir doktora gittim göz ucuyla bakıp bolca farantijitin var dedi, öksürüğüme hiç bakmadı bile. Verdiği ilaçları kullandım ama hiç etkili olmadı. Antibiyotik de kullandım, soğuk algınlığı ilacı da. Hatta Ahmet Marankinin turbun içine bal döküp içtiği acayip yöntemi bile denedim. Fayda etmiyor. Yutkunamaz hale geldim. Acıdan ve öksürükden gece uyuyamıyorum. Tükürüğümü yutmak şuan benim için çok büyük bir ızdırap. Sınav haftasındayım acıdan derslere konsantre olamıyorum. Yeni bir doktorla daha uğraşmak istemiyorum hepsi bir acayip olmuş memlekette normal doktor kalmamış. Üstelik hastalığımı çevremdeki herkese de bulaştırdım.. Velhasıl kelam diyeceğim o ki boğaz ağrıma iyi gelecek bir yöntemi olan varsa Allah rızası için paylaşabilir mi ? Kendi kendimi iyileştirmekten başka çarem kalmadı

Zicam diye bir ilac var. emiyorsun, ve bu cinko mikroplari olduruyor. ABD de bu adla satiliyor Turkiyede de vardir benzeri eczaneye gidip sor istersen . Bir de balin antibiyotik etkisi varmis, ama gercek bal, ve oksurugu de yatistirir. Bulabilirsin bal yemeni tavsiye ederim.

Cok gecmis olsun. Acildeki doktorlar o kadar absurd insanlarla hasir nesir oluyorlar ki, seni de oyle sanmislardir. Yaptigi hata ve yanlis ama onlari da anliyorum bir nebze.

artık hastaneler o kadar kolay rapor vermiyorlar bizde annemi götürdük tansiyonu 21 e çıkmıştı soguk algınlıgıda vardı doktordan rapor istedik veremem dedi aile hekiminden alın biz devletle sonra papaz oluyoruz falan dedi sende aile hekiminden rapor alabilirsin

Raporu aile hekiminizden alacaksınız
Acilde verilen raporlar başa bela oluyor.
Kaldı ki bir kişiye rapor yazınca herkes istiyor ki acil şartlarında bir hekim gecede 200 kişi bakarken rapor mu yazsın hasta mı baksın

Canim antibiyotik kullanmadan gecmez en az 1000 lik kullan gecmis olsun..

Özele git diyeceğim ama orasının da farkı kalmadı.
Toz zencefil,bal ve zerdeçalı karıştırabilirsin.Macun gibi oluyor.Babamda iltihap yoktu ama öksürüğünü kesti.
Allah şifa versin,çok geçmiş olsun.

Bu konuda o kadar cok suistimal var ki. Sen belki hak ettigini dusundugun icin istiyor olabilirsin ama bunun dersten kaytarmak isteyeni, tatil birlestirmek isteyeni vs vs tonlarcasi cikiyor ve hepsi isini acilden halletmeye calisiyor. Bir suru zaman kaybi 5 dk ya 1-2 hasta dusen yerlerde bu. Genel bir tavir belirlemis olabilir doktor kendine. Once kendini korumaktan baska bir sey kalmiyor geriye. Valla ben de oyle yapıyordum cok nadiren rapor Veriyordum onda da acaba basima bela olur mu bu yazdigim rapor diye dusunerek.

Son düzenleme:
Suistimal edenle etmeyeni de doktor ayırabilir herhalde.
Raporluk hastayla olmayan hastayı da bilemiyorsa ne diyelim.
Ben hiç rapor konusunda problem yaşamadım, istemeden verdiler hep...

Çook çook geçmis olsun canım. sütü ısıtıp icine bal katip icebilirsin. Ama gercek bal olcak. Oksurugu kesiyo diye biliyorum. Ananem bize hep bunu yapiyodu:):)

Kıdemli bir farenjit, acemi bir mide hastası olarak tek önerim mide koruyucuya başla hemen
Fark etmediğin bir reflü varsa boğazın asla geçmez, hafifler ama tekrarlar, öksürüğün de bu yüzden olabillir.
Ayrıca mide koruyucusuz antibiyotik asla kullanma asla, şu an çektiğim eziyeti tahmin bile edemezsin, geçmiş olsun

ben pazar gunu banyoda bayilip dustum kuyruk kemigim kirildi bide hamileyim. ozele gittim guyya, hic bi dr adam akilli bakmadi. suan acilarimla basbasayim

çok geçmiş olsun...

kızım geçen sene zaturre oldu annem ona bal, karabiber, limon ,toz zencefil ve bol limon karışımı yaptı öksürüğüne çok iyi gelmişti.
anneminde alerjik astımı var oda keçi boynuzu pekmezinden çok memnun öksürüğüne çok iyi geliyormuş...

Annem boyle 15 gundur ya. Telefonda konusuyoruz sesi kisilmis simdi de. Bir suru doktora gitti. Habire antibiyotigi baaiyolar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…