Doktorlar bir garip olmuş.. Yardımlarınızı bekliyorum..

Kızlar merhaba. Nasıl bir salgına yakalandım bilmiyorum. 1 hafta önce boğazlarım feci şekilde acımaya ve ağrımaya başladı. Öksürük de cabası.. Gece uyuyamadım o kadar kötüydüm ki acıdan dört döndüm, ateşimde vardı. Hayatımda boğazlarımın bu kadar acıdığını hiç hatırlamam.. Bari acile gideyim hem iyileşeyim hemde birkaç günlük rapor alayım dedim. Doktor önce baya iltihap var dedi. Rapor isteyince de, senin birşeyin yok, rapor vermiyorum dedi ! Gerekçesi de hasta olmayan öğrenciler sınav zamanı gelip hep rapor alıyormuş, veremezmiş. Bende derslerden kaytaracakmışım. :KK57: Beni tanımadan etmeden yaptığı resmen iftira atmaktır. Tarih öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim. Son dönemlerimdeyim, kaytarmak istesem çoktan kaytarırdım. İftirası yetmiyor gibi dalga geçer gibi sıra numaramı da önüme fırlattı gayet lakayık bir tavırla bunla git inanırlar hasta olduğuna dedi. Çıkan doktora şiddet haberlerini kınayarak izleyen biri olarak o an o şahıslarla resmen empati kurdum. Erkek olsam Allah şahidim dalardım, o kadar sinirlendim tavrına. Yapabildiğim anca kendimi kovduruna kadar doktora ağzımı açıp gözümü yummak oldu. Üstelik aynı hastahanedeki başka acil doktoruna boğazımı gösterip aldım raporu.. Neyse, o gece çok daha kötü oldum. Ertesi gün başka bir doktora gittim göz ucuyla bakıp bolca farantijitin var dedi, öksürüğüme hiç bakmadı bile. Verdiği ilaçları kullandım ama hiç etkili olmadı. Antibiyotik de kullandım, soğuk algınlığı ilacı da. Hatta Ahmet Marankinin turbun içine bal döküp içtiği acayip yöntemi bile denedim. Fayda etmiyor. Yutkunamaz hale geldim. Acıdan ve öksürükden gece uyuyamıyorum. Tükürüğümü yutmak şuan benim için çok büyük bir ızdırap. Sınav haftasındayım acıdan derslere konsantre olamıyorum. Yeni bir doktorla daha uğraşmak istemiyorum hepsi bir acayip olmuş memlekette normal doktor kalmamış. Üstelik hastalığımı çevremdeki herkese de bulaştırdım.. :KK43: Velhasıl kelam diyeceğim o ki boğaz ağrıma iyi gelecek bir yöntemi olan varsa Allah rızası için paylaşabilir mi ? Kendi kendimi iyileştirmekten başka çarem kalmadı :KK61:
biraz tiksinç olsada sana tavsiyem. boğazında balgam varsa balgamı çıkarman . acı su tadı mikroplu bir sıvı oluyor boğazını acıtan onu tükürmen . gece uyurken bile çöpe atacağın bir bardağın içine tükür çünkü o mikroplu balgam boğazında durdukça orayı tahriş ediyor. balgamı çıkaramıyorsan balgam söktürücü pastil yahut başka birşey iç. ayrıca ılık süt ve adaçayı boğazını yumuşatır.

bende kronik farenjit var, gerçekten atakları çok fena oluyor..

konu sahibi andorex boğaz spreyi al, 3-4 kere kullanınca normal yutkunma refleksine geri dönebilirsin.. çook geçmiş olsun..

Zicam diye bir ilac var. emiyorsun, ve bu cinko mikroplari olduruyor. ABD de bu adla satiliyor Turkiyede de vardir benzeri eczaneye gidip sor istersen . Bir de balin antibiyotik etkisi varmis, ama gercek bal, ve oksurugu de yatistirir. Bulabilirsin bal yemeni tavsiye ederim.

Cok gecmis olsun. Acildeki doktorlar o kadar absurd insanlarla hasir nesir oluyorlar ki, seni de oyle sanmislardir. Yaptigi hata ve yanlis ama onlari da anliyorum bir nebze.

artık hastaneler o kadar kolay rapor vermiyorlar bizde annemi götürdük tansiyonu 21 e çıkmıştı soguk algınlıgıda vardı doktordan rapor istedik veremem dedi aile hekiminden alın biz devletle sonra papaz oluyoruz falan dedi sende aile hekiminden rapor alabilirsin

Raporu aile hekiminizden alacaksınız
Acilde verilen raporlar başa bela oluyor.
Kaldı ki bir kişiye rapor yazınca herkes istiyor ki acil şartlarında bir hekim gecede 200 kişi bakarken rapor mu yazsın hasta mı baksın

Bu konuda o kadar cok suistimal var ki. Sen belki hak ettigini dusundugun icin istiyor olabilirsin ama bunun dersten kaytarmak isteyeni, tatil birlestirmek isteyeni vs vs tonlarcasi cikiyor ve hepsi isini acilden halletmeye calisiyor. Bir suru zaman kaybi 5 dk ya 1-2 hasta dusen yerlerde bu. Genel bir tavir belirlemis olabilir doktor kendine. Once kendini korumaktan baska bir sey kalmiyor geriye. Valla ben de oyle yapıyordum cok nadiren rapor Veriyordum onda da acaba basima bela olur mu bu yazdigim rapor diye dusunerek.
Kızlar yorumlarınız için teşekkür ederim fakat benim sorunum rapor verdi vermedi meselesi değil. Vermeyecekse adam gibi veremem desin. Aile hekiminden al desin. Bana kalkıp da derslerden kaytaracaksın gibi bir suçlamada bulunup, önüme de sıra numaramı fırlatamaz. Benim o doktor denen adamla sorunum buydu. Kaldıki aynı masada bulunduğu diğer acil doktoru boğazıma bakıp raporu yazdı.

ben pazar gunu banyoda bayilip dustum kuyruk kemigim kirildi bide hamileyim. ozele gittim guyya, hic bi dr adam akilli bakmadi. suan acilarimla basbasayim
Ayy çok geçmiş olsun çok üzüldüm.. Gerçekten adam akıllı doktor bulmak çok zor olmuş bir devirde. Adet düzensizliğim için kadın doğumcuya gidecektim, internette araştırayım dedim, iyi bahsedilen bir tane doktor bulamadım. Sonunda rastgele gittim birine. Nefret etmek üzereyim doktorlardan.. Şuan durumunuz nasıl ?

Annem boyle 15 gundur ya. Telefonda konusuyoruz sesi kisilmis simdi de. Bir suru doktora gitti. Habire antibiyotigi baaiyolar.
Geçmiş olsun.. Her ne sebepten gidersen git antibiyotik veriyorlar zaten ille :)

bende kronik farenjit var, gerçekten atakları çok fena oluyor..

konu sahibi andorex boğaz spreyi al, 3-4 kere kullanınca normal yutkunma refleksine geri dönebilirsin.. çook geçmiş olsun..
Size de geçmiş olsun. Dediğiniz spreyi bugün kullanmaya başladım. İki üç kere denedim bir sonuç alamadım. Ama kullandıkça iyi gelir inşallah:)

Kıdemli bir farenjit, acemi bir mide hastası olarak tek önerim mide koruyucuya başla hemen
Fark etmediğin bir reflü varsa boğazın asla geçmez, hafifler ama tekrarlar, öksürüğün de bu yüzden olabillir.
Ayrıca mide koruyucusuz antibiyotik asla kullanma asla, şu an çektiğim eziyeti tahmin bile edemezsin, geçmiş olsun
Pek çok mide problemim var. Haklısınız, evde mide koruyucum var onu da içeyim antibiyotik ile birlikte. Size de geçmiş olsun teşekkür ederim :)

Sen de birine de giydirmeyiver. Niye nazlı olsun kızcağız hasta işte. Geçmiş olsun de geç. Hatta onu bile deme nazlı olduğunu düşünüyorsan
Arkadaş biraz sorunlu galiba. Teşekkür ederim hakkımı koruduğunuz ve ilgili yorumunuz için :)

Ben bu durumda hergün kalçadan avil #novalgin iğne olurum.Ogünlük iyi hissettirir.Evde bulundururum bunları önceden yazdırırım.Yada isotonik 250-500 ml içinde artı bemiks hatta artı dekort damardan gönderirim.Süper iyi gelir.not;novalgin ve bemiks alerjin yoksa...İşe ancak böyle gidebilirim.Rapor alırsak başka arkadaşımız rezil oluyor.Bol sıcak birki çayı..Ağzı burnu sık yıka..Buruna viks sür açar..geçmiş olsun.

çok geçmiş olsun...

kızım geçen sene zaturre oldu annem ona bal, karabiber, limon ,toz zencefil ve bol limon karışımı yaptı öksürüğüne çok iyi gelmişti.
anneminde alerjik astımı var oda keçi boynuzu pekmezinden çok memnun öksürüğüne çok iyi geliyormuş...
Size de geçmiş olsun. Yorumunuzu dikkate alacağım, teşekkürler :)

Ben bu durumda hergün kalçadan avil #novalgin iğne olurum.Ogünlük iyi hissettirir.Evde bulundururum bunları önceden yazdırırım.Yada isotonik 250-500 ml içinde artı bemiks hatta artı dekort damardan gönderirim.Süper iyi gelir.not;novalgin ve bemiks alerjin yoksa...İşe ancak böyle gidebilirim.Rapor alırsak başka arkadaşımız rezil oluyor.Bol sıcak birki çayı..Ağzı burnu sık yıka..Buruna viks sür açar..geçmiş olsun.
Öğrenciyim şuan çalışır durumda değilim kims etkilenmiyor gitmememden içim o konuda rahat :) Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Bitki çayını sıkça tüketiyorum :)

Ayy çok geçmiş olsun çok üzüldüm.. Gerçekten adam akıllı doktor bulmak çok zor olmuş bir devirde. Adet düzensizliğim için kadın doğumcuya gidecektim, internette araştırayım dedim, iyi bahsedilen bir tane doktor bulamadım. Sonunda rastgele gittim birine. Nefret etmek üzereyim doktorlardan.. Şuan durumunuz nasıl ?
Kac gündür yatıyorum ayağa kalkamiyorum. Bunaldim. Çok zor ağrı kesicide alamıyorum. Cok teşekkürler

Bir cay kasigi karbonat ve bir cay kasigi tuz yarim bardak kaynamis ilik suyla karistirilir ,gargara yapilir.Kesinlikle tavsiye ederim annemin de bogazi cok agriyordu ve yutkunamiyordu.Aile hekimi bu karisimi tavsiye etmis.Ben de denedim ,faydasini gordum.
Cok gecmis olsun.

Back