• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

DOKTORLA NASIL KONUŞMALIYIM.KIZLAR ALLAH RIZASI İÇİN BİR YOL GÖSTERİN.

Sıvı hariç yemeseydin bişey keşke.Tamam doktor 2 saat sonra her şeyi yiyebilirsin demiş ama temkinli olucaktın yani.Ben bir hafta boyunca sadece çorba yedim.Yoğurt bile yiyemedim bakteri üremesin diye.Yani 20 yaş diş ameliyatı zor bir ameliyat.3 günde iyileşmez ki zaten.En az 1 ay sonra tamamen geçmişti benim ağrım sızım.Uyurken bile kanıyordu yani öyle söyliyim.Geçmiş olsun doktorunla görüş bence bekle biraz daha.Ağzını çok suyla çalkalama yara iyice kapansın bi'.Çok oynama müdahale etme.Doktor bana dişini bile fırçalama demişti bir süre.Biraz daha sabret , doktorun gelince görünürsün bence.

iyi ki söyledin.canım arkadaşım bne de hastalık hastası değilim ama bir gideyim.bir yüreğime su serpilsinde döneyim inşallah.inşallah hiçbi sorun yoktur.temennim o ama 7 günden sonra ağrı anormal deniliyor nette.
Nete bakma sen canim gercekten zor bi islem benim hem egri kok hemde yari gomulu idi cok zorladi dr bende kotu gecirdim yani acayip pisman oldum ama suan iyiyim cok sonradan iyi oldum iyiyim diyebildim gececek bak merak etme sen

demek ki hastane doktordan çok memnun ki 10 yıldır bu hastanede.hakkında şikayet eden de yok.hakkında çok şikayet gelse on yıldır özelde çalışamaz.şikayet etsem benim sorunumu hiç çözmeyecek.ben sorunumu kendisiyle de konuşmak istiyorum açıkçası.şikayet vs istemiyorum
Yazdığınız mesajlara istinaden yardımcı olmak adına öneride bulundum zira dönüp mesajlarınızı bir okursanız durumu anlarsınız,bu kadar memnuniyet yaratan bir durum olsaydı şu anda burada sorularınıza yanıt arıyor olmazdınız.

Nete bakma sen canim gercekten zor bi islem benim hem egri kok hemde yari gomulu idi cok zorladi dr bende kotu gecirdim yani acayip pisman oldum ama suan iyiyim cok sonradan iyi oldum iyiyim diyebildim gececek bak merak etme sen
Ben de onu yazıcaktım internete bakarsan diş kanseri bile çıkabilirsin.( böyle bi' hastalık yok da yani) öyle abartılı bilgiler oluyor internette.

Ağzınla fazla oynama , dilini oraya götürüp yoklama , sıvıları tüketirken bile o tarafa değdirmemeye çalış.Yaranın olgunlaşması lazım.

Ben de onu yazıcaktım internete bakarsan diş kanseri bile çıkabilirsin.( böyle bi' hastalık yok da yani) öyle abartılı bilgiler oluyor internette.

Ağzınla fazla oynama , dilini oraya götürüp yoklama , sıvıları tüketirken bile o tarafa değdirmemeye çalış.Yaranın olgunlaşması lazım.
Ben ikinci gebeligimde biraktim internetten saglik konularini okumayi zira hic saglikli bi cocuk doguramicaktim cogu konuda fazla abarti bilgiler var ben yirmilik cekimin zor oldugunu diymustum hep o yuzden kendimi hazirlamistim arkadasin pek bu konularda kulak asinaligi yoktu sanirim cunku ben kendimi en kotusune hazirlamistim

Ben ikinci gebeligimde biraktim internetten saglik konularini okumayi zira hic saglikli bi cocuk doguramicaktim cogu konuda fazla abarti bilgiler var ben yirmilik cekimin zor oldugunu diymustum hep o yuzden kendimi hazirlamistim arkadasin pek bu konularda kulak asinaligi yoktu sanirim cunku ben kendimi en kotusune hazirlamistim
Haklısın.Dişi çektirdikten sonra okumak sadece strese sokuyor onu bence şu anda.Okumaması lazım.

arkadaşım ikinci gargaram bitmek üzere,m ikinci kutu antibiyotiğim de cuma bitiyor.ama yemek yediğim de çıldırasıya bir diş ağrısı oluyor.tahammül sınırlarının dışında.yemek yemekten korkuyorum.akşam yemeğini yemedim.yaralarımı yakıyor.kızlar çok kötüyüm.
Çok geçmiş olsun .
Çorba türü yemekler yeseniz iyileşene kadar daha iyi sonuç alırdınız

Yazdığınız mesajlara istinaden yardımcı olmak adına öneride bulundum zira dönüp mesajlarınızı bir okursanız durumu anlarsınız,bu kadar memnuniyet yaratan bir durum olsaydı şu anda burada sorularınıza yanıt arıyor olmazdınız.
teşekkürler arkadaşım, emek edip o kadar yazmışsın ellerine sağlık.Kaba olduysam bağışla ama şikayet beni çözüme götürmicek demiştim ben de.sanırım yanlış anlattım kendimi.kusuruma bakmayasın.

Önceki konunuzu hatırlıyorum.doktorunuzun dikişsiz çekim önerisini reddedip cerrahi çekim istmeiştiniz..işte çekimden sonraki rahatsızlıkları minimuma indirmek içindi bu öneri ama onda da doktorun kendi işini kolaylaştırmak için bu şekilde çekmek istediğini düşünmüştünüz..bahsettiğiniz kadar büyük bir hastanede tek bir dişhekimi yoktur diye düşünüyorum..doktorunuz izinli olsa bile mutlaka sizin gibi şikayeti olan hastalarıyla ilgilenen yerine bakan birisi vardır..olmasa bile talep edin sonuçta siz o hastanenin hastasısınız sizinle ilgilenmeleri gerekir..

Önceki konunuzu hatırlıyorum.doktorunuzun dikişsiz çekim önerisini reddedip cerrahi çekim istmeiştiniz..işte çekimden sonraki rahatsızlıkları minimuma indirmek içindi bu öneri ama onda da doktorun kendi işini kolaylaştırmak için bu şekilde çekmek istediğini düşünmüştünüz..bahsettiğiniz kadar büyük bir hastanede tek bir dişhekimi yoktur diye düşünüyorum..doktorunuz izinli olsa bile mutlaka sizin gibi şikayeti olan hastalarıyla ilgilenen yerine bakan birisi vardır..olmasa bile talep edin sonuçta siz o hastanenin hastasısınız sizinle ilgilenmeleri gerekir..
var tabi ki doktorlar ama çene cerrahı bir tane.ve bana diğer doktorla gelin görüşün diyen olmadı.ben gitsem muayene ücreti ödicem ve muhtemelen sorularımın cevabını alamıcam.sonuçta arkadaşını kimse kötülemez.objektif olacağını düşünmüyotum.o sebeple gitmedim.hastaneden böyle bir teklif de gelmedi.

sorun ne biliyor musun arkadaşım.bir panaromik röntgenim var, dişçi dişçi geziyorum.aynı röntgene bakıp hepsi farklı şeyler söylüyorlar ya ben de gezmek istemem aslında.
yarın fakültede ağzımdaki dikişleri görecek fakülte doktoru.ya derse ameliyatını yapan doktora git diye.belki de ameliyatta bir sıkıntı yoktur ama ben yeterince bilgilendirilmedim ve bu iltihapa sebep olmuş olabilir.ya da başka bir sorun var.
Geçmiş olsun. Ama bende yirmilik dişlerimi aldırdığımda bu söylenenden farklı birşey söylemedi. 2 saat sonra tamponu at 2-3 günde sıvı tüket dedi. Bende bir sıkıntı olmadı ama sen acı çekiyorsan yerinde olsam yardımcısıda olsa giderdim. Onlar irtibata geçerler. Ayrıca dr a ulaşamaman normal hastaya tel vermezler genelde. Ben 8 ay önce ameliyat oldum hafta sonu çok ağrım oldu yardımcısını aradım o dr u aradı acile gittim dr da geldi ctesi olmasına rağmen. Yani git sen yardımcısı çözer bence.

Geçmiş olsun. Ama bende yirmilik dişlerimi aldırdığımda bu söylenenden farklı birşey söylemedi. 2 saat sonra tamponu at 2-3 günde sıvı tüket dedi. Bende bir sıkıntı olmadı ama sen acı çekiyorsan yerinde olsam yardımcısıda olsa giderdim. Onlar irtibata geçerler. Ayrıca dr a ulaşamaman normal hastaya tel vermezler genelde. Ben 8 ay önce ameliyat oldum hafta sonu çok ağrım oldu yardımcısını aradım o dr u aradı acile gittim dr da geldi ctesi olmasına rağmen. Yani git sen yardımcısı çözer bence.
işin kötüsü yardımcısı da yok.ikisi birden gitmişler.hastane çözüm sunmuyor.hekimin telefonunu bile vermedi.

benim için doktoru arayan da olmadı.

o ağrı kaçıncı gün oldu ve kaç günde iyileştin

Kızlar geçen P.tesi yirmilik diş ameliyatı oldum.buranın en iyi hastanesinde, tam teşekküllü, çene cerrahı 10 senelik personelleri, yardımcı doçent.35 yaşlarda hanım benim doktorum.
gel gör ki geçen hafta ameliyat sırasında bana karşı biraz sertti'açmıyorsun ağzını falan dedi, aceleye geldi sanki, smeliyat sonrası da yapmam ve yapmamam gerekenlerle ilgili sadece şunu dedi'15 dakika sonra tamponu at, 2 saat bişi yeme, sonra istediğini yiyebilirsin dedi.
netten araştırdığıma göre o gün içinde gargara dahi yapmamam lazımmış, çekilen yerdeki pıhtı düşerse çene kemiği iltihabı yapıyormuş.ya da parça kaldı içerde, ya da doktorun kendisi dediği gibi yan dişimin çürük kısmı kırıldı.bunlardan birii kesin oldu.ya da yan dişimin ağrısı vuruyor.ameliyattan7-10 gün sonra ağrılarımın bitmiş olması gerekirken;benim ağrılarım 4. günden itibaren başladı.yemek yerken oraya bişi kaçsa ya da o taraımla kazara ısırsam, beynim feci zonkluyo...genelde bişi yemezsem bir ağrı yok, sadece yaraların yerleri acıyo.ama yemek yerken işkence çekiyorum.yara yerleri yanıyor, iki dişim birbine değerse altlı üstlü ameliyatlı tarafta acayip acı çekiyorum.
Bundan nasıl bir ders çıkarmalıyım bilmiyorum.Oysa ben en iyi hastaneye gittim...Üniversiteye gidicektim ama sıra vardı.ara ara gelen bir ağrım vardı, yine yemek yerken ama şu an hergün m... ile başlayan ağrı kesiciyi almadan duramıyorum.
bunun üzerine doktorumu aradım, yıllık izindeymiş.perşembe gelecekmiş.durumum çok kötü, perşembeye randevu yazar mısınız diyorum, biz bişi yapamayız, haftaya p.tesiye yazabiliyorlar.doktorun cep telefonunu vermiyorlar.perşembe arıcakmışım, doktorun yardımcısı ayşe hanımla görüşecekmişim, ayşe hanım doktora iletecek, belki doktor telefonda bi tavsiye verirmiş de hastaneye gelmeme gerek kalmazmış.
Kızlar bunlar geldi başıma.
ben yarın fakülteye gidicem.orda inşallah ilgilenirler.benim hastam değilsin demezler.
Babam da perşembeyi bekle, doktorunla konuş, randevusuz git ama hocam bu haldeyim de, nolur çare bulun de diyor.eğer ilgilenmezse de hastane yönetimine şikayetini yaparsın.sonrada fakülteye gidersin diyor.
bilemedim.bu sorunu nasıl çözmeliyim.doktor hanım biraz ilgisiz geldi.eğer sorunu yaratan doktorsa, aynı kişiden çözüm beklemek de saçmalık gibi geliyor.ona bir daha güvenemem.
siz olsanız ne yaparsınız
Ben sizi canı tatlı hasta profiline uygun gördüm.

Ben sizi canı tatlı hasta profiline uygun gördüm.
inşallah öyledir ama iki diş doktoruna gittim.ağzımda halen iltihap olduğunu ve kanal tedavisini uygulayamayacaklarını ve bekleyeceğimizi söylediler.acele etme sebebim de yan dişim çürük tedavi için de iltihabın geçmesi gerekiyor.
canım tatlı falan değil yani keşke öle olsa.yeterince objektifim

Back