• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

DOKTORLA NASIL KONUŞMALIYIM.KIZLAR ALLAH RIZASI İÇİN BİR YOL GÖSTERİN.

Ben 1 ay kadar once cektirdim. 2 milimetre kdr cikinti kalmisti tamamen kirilmisti. Cekildigini bile anlamadim. Bittimi dedim 1 parmak bogumu kok cikti. Igneyi bile yavas yavas ilaci verdikce uyusturarak yapti Dikis yoktu. Antibiyotik vermedi agrin olursa ara yazarim dedi ihtiyac kalmadi. Sadece bana 15 dk tampon suresi az geldi ben 1 saat tutmustum sakin bakma oynatma dedi. Bir kac gun sonra kanama sizinti seklinde oluyordu tukurmemeye calis tampon yap ve dikkatli ye dedi. Ilk bir hafta sadece 2. Gun ve 5. Gun soguktan agridi. Mutlaka doktora gidin iltihap varsa bir caresine bakar. Ben sadece sirkeli su ile gargara yaptim. Dr unuz dikisi tercih etmemis aslinda bakimi ve iyilesmesi daha zor sonucta nemli ve phi oynak bir ortam. Mutlaka beklemeden dr a gidin. Ozel tecrubeli bir dr yokmu?
ben buranın en iyi doktoruna gittim, sürekli dolu muayeneleri, bir hafta önceden ancak randevu alabiliyorsun...bir de yardımcı doçent.

bana serum vermedi arkadaşım.senin kaç günde ağrın bitti mesela.bugün sekizinci gün ve o tarafta çiğneme sıfır.diğer tarafta çiğnesem yemeğin içindeki tuz salça vs yaralarımı yakıyo hala.
Tamamen demek icin 20 gun diyeyim canim ben hala cekim yapilan tarafla yemiyorum delige kacinca rahatsiz ediyor agri degil ama agirlik hissi bence iltihap olmadi sende antibiyotik ve gargara kullaniyosun dikislerin alinincada rahatlarsin ben dikislerimi 13. Gunde aldirdim sanki geriliyordu artik agzimda dikislerden sonra inanilmaz rahatladim

Evet 20likt
Ztn koltuga nolur dikis atma diye anlasarak oturdum
Daha once L koklu diside damagi yarmadan disi keserek cekmisti tecrubesine guveniyorum
Ayrica cerrah degil sadece iyi bir dr
gömük müydü peki.benimkisi cerrahi çekimdi.yarı gömüktü.kesinlikle çene cerahhına yönlendirildim.normal doktro olmaz dediler.

Tamamen demek icin 20 gun diyeyim canim ben hala cekim yapilan tarafla yemiyorum delige kacinca rahatsiz ediyor agri degil ama agirlik hissi bence iltihap olmadi sende antibiyotik ve gargara kullaniyosun dikislerin alinincada rahatlarsin ben dikislerimi 13. Gunde aldirdim sanki geriliyordu artik agzimda dikislerden sonra inanilmaz rahatladim
20 gün yemek yediğinde o tarafa gıda artığı kaçtığında beyninde acayip ağrılar oldu mu?

Kızlar geçen P.tesi yirmilik diş ameliyatı oldum.buranın en iyi hastanesinde, tam teşekküllü, çene cerrahı 10 senelik personelleri, yardımcı doçent.35 yaşlarda hanım benim doktorum.
gel gör ki geçen hafta ameliyat sırasında bana karşı biraz sertti'açmıyorsun ağzını falan dedi, aceleye geldi sanki, smeliyat sonrası da yapmam ve yapmamam gerekenlerle ilgili sadece şunu dedi'15 dakika sonra tamponu at, 2 saat bişi yeme, sonra istediğini yiyebilirsin dedi.
netten araştırdığıma göre o gün içinde gargara dahi yapmamam lazımmış, çekilen yerdeki pıhtı düşerse çene kemiği iltihabı yapıyormuş.ya da parça kaldı içerde, ya da doktorun kendisi dediği gibi yan dişimin çürük kısmı kırıldı.bunlardan birii kesin oldu.ya da yan dişimin ağrısı vuruyor.ameliyattan7-10 gün sonra ağrılarımın bitmiş olması gerekirken;benim ağrılarım 4. günden itibaren başladı.yemek yerken oraya bişi kaçsa ya da o taraımla kazara ısırsam, beynim feci zonkluyo...genelde bişi yemezsem bir ağrı yok, sadece yaraların yerleri acıyo.ama yemek yerken işkence çekiyorum.yara yerleri yanıyor, iki dişim birbine değerse altlı üstlü ameliyatlı tarafta acayip acı çekiyorum.
Bundan nasıl bir ders çıkarmalıyım bilmiyorum.Oysa ben en iyi hastaneye gittim...Üniversiteye gidicektim ama sıra vardı.ara ara gelen bir ağrım vardı, yine yemek yerken ama şu an hergün m... ile başlayan ağrı kesiciyi almadan duramıyorum.
bunun üzerine doktorumu aradım, yıllık izindeymiş.perşembe gelecekmiş.durumum çok kötü, perşembeye randevu yazar mısınız diyorum, biz bişi yapamayız, haftaya p.tesiye yazabiliyorlar.doktorun cep telefonunu vermiyorlar.perşembe arıcakmışım, doktorun yardımcısı ayşe hanımla görüşecekmişim, ayşe hanım doktora iletecek, belki doktor telefonda bi tavsiye verirmiş de hastaneye gelmeme gerek kalmazmış.
Kızlar bunlar geldi başıma.
ben yarın fakülteye gidicem.orda inşallah ilgilenirler.benim hastam değilsin demezler.
Babam da perşembeyi bekle, doktorunla konuş, randevusuz git ama hocam bu haldeyim de, nolur çare bulun de diyor.eğer ilgilenmezse de hastane yönetimine şikayetini yaparsın.sonrada fakülteye gidersin diyor.
bilemedim.bu sorunu nasıl çözmeliyim.doktor hanım biraz ilgisiz geldi.eğer sorunu yaratan doktorsa, aynı kişiden çözüm beklemek de saçmalık gibi geliyor.ona bir daha güvenemem.
siz olsanız ne yaparsınız
Oncelikle gecmis olsun, imkanim varsa kadin dr tercih etmiyorum. Aile hekimimden tutun, jinekolojiye kadar erkek olanlar daha ilgili ve ozverili calisiyorlar ya da ben oylesine denk geldim.
Gomulu olan yirmilik cekimlerimi yaptirdigimda yararak cikardilar dikis atmislardi ama dikisleri alma gibi bir sey yok, kendiliginden cikiyorlar zaten. Hatta bazi cekimlerimi baska bir hekimde yaptirmistim yanagim morarmisti, yine de bu kadar uzun surmemisti sikayetlerim.
Yerinizde olsam sikayetlerim devam ediyorsa baska bir hekime giderdim. Iyi hastane yoktur, iyi, ilgili hekim vardir. Sevgiler.

Oncelikle gecmis olsun, imkanim varsa kadin dr tercih etmiyorum. Aile hekimimden tutun, jinekolojiye kadar erkek olanlar daha ilgili ve ozverili calisiyorlar ya da ben oylesine denk geldim.
Gomulu olan yirmilik cekimlerimi yaptirdigimda yararak cikardilar dikis atmislardi ama dikisleri alma gibi bir sey yok, kendiliginden cikiyorlar zaten. Hatta bazi cekimlerimi baska bir hekimde yaptirmistim yanagim morarmisti, yine de bu kadar uzun surmemisti sikayetlerim.
Yerinizde olsam sikayetlerim devam ediyorsa baska bir hekime giderdim. Iyi hastane yoktur, iyi, ilgili hekim vardir. Sevgiler.
benim sorunum çözülsün de başka hiçbişi umrumda değil ama ameliyatı yapan kişiyle de irtibatımı koparmak istemiyorum

Kontrol amacli bi dra gorun canim sen en iyisi fazla artik kacouorsa ki kacmamasi imkansiz serumda vermemis belki cok fazla birikmistir gargaraylada zor cikiyor onlar
bu doktor hanıma artık güvenemiyorum.sanırım ne derse de inanamayacağım artık.o yüzden 2. görüş almak istiyorum

Kontrol amacli bi dra gorun canim sen en iyisi fazla artik kacouorsa ki kacmamasi imkansiz serumda vermemis belki cok fazla birikmistir gargaraylada zor cikiyor onlar
başka diş hekimine gittim yine özele ve muayenehanede panaromik film cihazı vardı, röntgenimi çekmedi bile.ameliyat olduğun hekime git dedi.yine aynı şeylerle karşılaşmam umarım.

Back