arkadaşlar bu gün hamile bir arkadaşım bana geldik oturduk muhabbet ettik hamilelikten bahsederken hangi ilaçları kullanıyosun dedim hiç kullanmıyorum doktor vermedi dedi sadece ilk başlarda folik plus kullanmış okadar ondan sonra doktor hiç bişey vermemiş ne kan hapı ne vitamin nede magnesyum siz böyle bişey duydunuzmu hiç ilaç içmeden hamileliğini geçiren ve arkadaşım şuan 32 haftalık hamile ben doktoruna sor neden vermemiş herkes kullanıyo diye sor dedim ilaç kullanmaması normalmi sizce ben çok şaşırdımCADIARZU
valla kızlarr haklısınızzzz.hersey Allahtan sahsen ben bebişimin cinsiyetınıde öğrenırım artık şikayetım olunca giderım msla ben herseyın normal cıktı kanım falan bana genede elevıt verdı.ne alaka yanııı barı 4 ayda başlamasamdı..bilmıyorum ben folık bile kullanmadım yakında bunuda bırakırım.annelerımız bunalrımı kullandı belkı bu kadar seye down sendromu vs arttı.kımseyı etkılemek için yazmıyorum ama ben guvenmıyorum.bilmıyorum ama öle..
arkadasım vardı ikilisi iyi cıktı 3lüsü ıyı cıktı tarama yaptrrken kalbınde parlaklıkmı ne cıkmıs taaaa ankaralara gitti proflar falan bişey yok demiş genede amnıyosentez yaptrdı yaptrma dedım.7aylııkken doğum yaptı suan ulaşamıyorum en son bebişi kötu haldeydı ıns ıyıleşir.çokda üstüne düşmemek lazım[/QUOTE
şöyle sölemek istiyorum arkadaşım..
evet bende senin gibi düşünüyorum.eskiden böle ilçalar testler hastalıklarmı varmış..
ama gel görki eskisi gibi soluduğumuz hava bile temiz değil yiyeceklerimiz hormonlu...:1no2:
eskiden bukadar erken doğummu vardı.bukadar down sendromlu,otistik v.s. bebekmi doğuyordu..
yada kalbi duran yada anne karnında ölen bebekmi vardı..fisfisfis
elevit zaten kan ilacı değilki içinde en çok vitamin var.benim kanım düşük hem elevit kullanıyorum hemde kan ilacı...mirmirmirmir
yani demek istediğim artık hiçbirşey eskisi gibi değil soluduğumuz havadan yediğimiz yiyeceklere kadar hangisi eskisi gibi bunlar ön tedbir bence..
tekneloji baya ilerledi anne karnında bile müdehale edebiliyorlar.yerimseniben
bende çok sölüyorum eskiden böle şeylermi varmış sadece doğururken hastaneye gidiyolarmış ama gel görkii yaşam standartlarımız onlarla bir değil..:teselli:
:CüvCüv:
ben 22 haftalık hamileyim, elevit ve balık yağı kullanıyorum. ondan önce de sadece folik asit kullanıyordum.
bildiğim kadarı ile genellikle kullanılanlar bunlar, annenin krampları oluyorsa bir tek buna ek magnezyum veriyorlar bir de kansızlık durumumda demir hapı. bunun haricinde sorun yoksa elevitle sürdüyor sadece anneler genelde.. ben de eskilerin hiçbir şey kullanmadan geçirdiği hamilelikleri düşünüyorum bazen ama bugünün koşullarında stres, doğal olmayan gıdalar, her ne kadar hormonsuzunu arasak da içinde illa ki bir miktar hormon olan besinler , hava kirliliği vs. düşünürsek sadece gıda alarak (özellkle sanayileşmiş büyük şehirlerde) geçirmemiz yeterli olmayacak gibi geliyor. gene de allah iyi karakterli, işini iyi yapan doktora düşürmüş olsun hepimizi..
Tüm gebeler folik asit kullanmalı gebelikte..Folik asitin bebeğe ve anneye çok yararı var..illa kan sayımı düşük diye verilmez lütfen yalnış yönlendirmeyelim gebeleri..folik asit annede ve bebekte oluşacak anemi riski ve bebekte oluşabilecek bir çok rahatsızlığı önlemektedir..omurgasından tutun bebeğin beynine kadar oluşabilecek anormallikleri engellemekte..Folik asiti gebe kalmayı istediğinizde kullanmaya başlayın ve tüm gebelik boyunca lütfen kullanın..Ayrıca sanırım 4. aydan sonra demir ilacını da lütfen kullanın bunlar çok önemli..Bu arada doktorunuzu lütfen araştırarak iyi seçin bazı doktorum diye geçinenler işi ticarete dökmüş durumda bu durumdan dolayı işin mali kısmını düşünerek hastayı yalnış yönlendirip yok down sendromu riskin var, yok amnıyo sıvınızın alınması gerek, yok bebeğiniz ters duruyor, boynunda kordon var diyerek hem maddi hem manevi sıkıntılara yol açıyorlar amaçları ceplerine fazla para girsin..çünkü her doktorun anlaşmalı labratuarı var sizi gönderiyor oradan komisyon alıyor..Böyle durumlarla kendi doktorunuzla bile karşılaşınca lütfen paniğe kapılmadan başka doktorlara da mutlaka görünün..işin doğrusunu anlayın..Ona göre hareket edin..Lütfen folik asit çok önemli, kullanmayıp yediklerimden alırım demeyin içindeki vitaminlerin hepsini yediğiniz gıdalardan alamazsınız..