doktora çok şaşırdım

ayrıca bana dr folık almana gerek yok dedı bunuda belirteyımde .yani zaten drların dedıgını yapıyoruz ama hepsı birbirinden farklı maalesef!!herkesın bünyesı içinden gelen sesler farklı herkes diledigi gibi hamilelık gecirir ..

Tüm gebeler folik asit kullanmalı gebelikte..Folik asitin bebeğe ve anneye çok yararı var..illa kan sayımı düşük diye verilmez lütfen yalnış yönlendirmeyelim gebeleri..folik asit annede ve bebekte oluşacak anemi riski ve bebekte oluşabilecek bir çok rahatsızlığı önlemektedir..omurgasından tutun bebeğin beynine kadar oluşabilecek anormallikleri engellemekte..Folik asiti gebe kalmayı istediğinizde kullanmaya başlayın ve tüm gebelik boyunca lütfen kullanın..Ayrıca sanırım 4. aydan sonra demir ilacını da lütfen kullanın bunlar çok önemli..Bu arada doktorunuzu lütfen araştırarak iyi seçin bazı doktorum diye geçinenler işi ticarete dökmüş durumda bu durumdan dolayı işin mali kısmını düşünerek hastayı yalnış yönlendirip yok down sendromu riskin var, yok amnıyo sıvınızın alınması gerek, yok bebeğiniz ters duruyor, boynunda kordon var diyerek hem maddi hem manevi sıkıntılara yol açıyorlar amaçları ceplerine fazla para girsin..çünkü her doktorun anlaşmalı labratuarı var sizi gönderiyor oradan komisyon alıyor..Böyle durumlarla kendi doktorunuzla bile karşılaşınca lütfen paniğe kapılmadan başka doktorlara da mutlaka görünün..işin doğrusunu anlayın..Ona göre hareket edin..Lütfen folik asit çok önemli, kullanmayıp yediklerimden alırım demeyin içindeki vitaminlerin hepsini yediğiniz gıdalardan alamazsınız..

evet dediklerininiz kısmen doğru ama folik asit değerini belirleyen testler var kiminin gebelik öncesinden beri düşüklüğü oluyor mesela benim arkadaşımın değeri çok düşükmüş hamile kalmadan önce öğrenmişti bunu ve 9 ay boyunca kullandı folic asit

ve yine bir hemşire arkadaşım var kadın doğum servisinde hemşirelik yapıyor doktoru değerini çlçmüş ve 9 ay boyunca hiç kullanmadı yani her hamilelikte kullanılması gerek diye birşey yok

bende hamile kalmayı planladıgımda doktorumun yönlendirmesiyle kulandım folic asit :1closedeyes:

kullanıp kullanmamak kişiye ve doktoruna kalmış bir karar. bazı arkadaşlar eskilerden bahsetmiş. eskiler der ki " her hamilelik 1 diş'e malolur." şimdi neden diş,saç kayıpları olmuyor veya en az seviyede yaşanıyor. alınan vitaminler sayesinde. bebek anneden karşılıyor kendi ihtiyacını, böylece anne de eksiklikler çıkıyor ortaya, gerek sinirsel gerek de fiziksel. ben kullanılması taraftarıyım demir, folic asit. 15 gün sonra sezeryan olucam inşallah kan değerlerim düşük çıktığı için 2 tane demir alıyorum şimdi. ilerde sorun çıkmasındansa kullanılması gerekir diye düşünüyorum...

valla ben baslarda ilk 3 ay cok feci bulantim oldugu icin ne folik asit ne vitamin ne de baska bisey kulladnim hic bir ilac verme dr um daha sorna yani bir iki hafta once kan tahlili yapildi cok kansiz ciktim gunde iki kez icmem icin kan hapi verdi benim midemde problem oldugu icin onu dahi icerken cok problem yasiyorum gerek olmadikca niye ilac kullanasin ki ben hic bi ilac icemedim folik asit de icemedim ama Allaha cok sukur kizim saglam herseyi gayet normal yeterli gidalari alinca da gerek duymuyorum ekstra ilac kullanmaya

eskıler her cocuk bir diş götürür demişte ben daha dişi düşmüş kadın görmedım eskılerden bizim orda en azından ..diş çürüklerının sebebı farklı diş doktoru dedı bana dediki bebek sen dekı tumdileri alsa bir parmagı oluşmaz dedı .onlar dişine bakmıyor sucuda bebege atıyorlr o laf yalan dedı:)prof bunu dıyen ayrıca

eskıler her cocuk bir diş götürür demişte ben daha dişi düşmüş kadın görmedım eskılerden bizim orda en azından ..diş çürüklerının sebebı farklı diş doktoru dedı bana dediki bebek sen dekı tumdileri alsa bir parmagı oluşmaz dedı .onlar dişine bakmıyor sucuda bebege atıyorlr o laf yalan dedı:)prof bunu dıyen ayrıca

zaten burdaki "dişini alır" sözü annenin dişini alıp da kendi bir yerini oluşturur değil ki. böyle bir düşünce zaten komik our diye düşünüyorum. burada ki dişi götürür, kalsiyum ve vitamin eksikliğinden çürüyüp çekilen dişdir. eskiden tahliller yapılıp annenin neye ihtiyacı olduğu araştırılmadığı için anne de eksiklerin oluşması normal oluyordu.

Son düzenleme:

canım eskiler çok fazla detayı bilmedikleri için bu tarz bi cümle kurmuşlar

anne hamileliği süresince kalsiyum alımına özen göstermelidir çünkü bebeğin ihtiyacı olan kalsiyumu yeterince alamadıgı takdirde annenin vücudundan çekiyor doğal olarakda kalsiyum acısından en hassas olan bölgemiz dişlerimiz
bu sebepten dolayı hamilelikte birçok kişi diş problemi yaşıyor

kendimden biliyorum dişim ağrımıyodu dişlerim komple sızlıyodu hemen kalsiyuma ağırlık veriyodum süt ayran filan içiyodum 2. günün sonunda sızlama geçiyodu

zaten doktorlar ve sağlık ocagındaki ebeler mutlaka söylüyo bebeğinizin ve kendi diş sağlığınız için bol bol kalsiyumlu gıdalar tüketin diye :1closedeyes:

valla arkadaşlar hepinizin yazdıklarını okudum dediğiniz gibi kişiden kişiye değişen bişey benim sonuçlarım gayet normal ama doktorum gerekli olduğu için verdiğini söyledi kan hapı niye veriyolar vücudun kan üretip doğum sırasında kansız kalıp kötü bişey olmaması için veriyolar vitaminlerde aynı şekilde ama bazı doktorlar demekki buna gerek duymuyolar böyle oluncada insanın aklı karışıyo

şöyle sölemek istiyorum arkadaşım..
evet bende senin gibi düşünüyorum.eskiden böle ilçalar testler hastalıklarmı varmış..:kahve:
ama gel görki eskisi gibi soluduğumuz hava bile temiz değil yiyeceklerimiz hormonlu...:1no2:
eskiden bukadar erken doğummu vardı.bukadar down sendromlu,otistik v.s. bebekmi doğuyordu..
yada kalbi duran yada anne karnında ölen bebekmi vardı..fisfisfis
elevit zaten kan ilacı değilki içinde en çok vitamin var.benim kanım düşük hem elevit kullanıyorum hemde kan ilacı...mirmirmirmir
yani demek istediğim artık hiçbirşey eskisi gibi değil soluduğumuz havadan yediğimiz yiyeceklere kadar hangisi eskisi gibi bunlar ön tedbir bence..
tekneloji baya ilerledi anne karnında bile müdehale edebiliyorlar.yerimseniben
bende çok sölüyorum eskiden böle şeylermi varmış sadece doğururken hastaneye gidiyolarmış ama gel görkii yaşam standartlarımız onlarla bir değil..:teselli:
:CüvCüv::nazar:[/QUOTE]

ÇOOOOK DOĞRUSUN ARKADAŞIM KESİNLİKLE KİŞİ HAMİLE KALMAYI İSTEDİĞİ ANDAN İTİBAREN FOLİK ASİT ALMALI.DEDİĞİN GİBİ ELEVİTİN İÇİNDEDE YEDİKLERİMİZDEN TAMAMEN KARŞILAYAMADIĞIMIZ BİR ÇOK VİTAMİN VAR.

valla ben 2 gebeliğimdede hiç ilaç kullanmadım tam aksine doğumdan sora kan hapı verdi

gerekilmiyorsa kullanilmamasi cok normal bende sace folik acid ilaci kulanmistim ilk donemlerde ve sonra demirim dusuk ciktigi icin demi hapi kullandim okadar :KK70:

bence bu hamilelildeki ilaçlar kişisine göre değişiyor. ki eğer bir sorun varsa dr bir ilaçı veriyor herhalde dr uydurupda bize ilaç vermiyor ya ben böyle düşünüyorum sizin fikriniz ne bilmiyorum....

Doktorun ilaç vermemesini anlayamadım. Ve ilk kez burdan okuyorum. Şaşırdım doğrusu. En şaşırdığımda bunu destekleyen anne adaylarının da olması. Arkadaşlar eskiyle şimdiki yaşam bir mi Allah aşkına? Eski insanların tecrübeleri mutlaka ki çok önemli ama her dediklerini yapmamakta gerekli. Mesela, eskiden ilaç mı vardı ???? Eskiden ilaç yoktu ama anne ve bebek ölümleri yada özürlü çocuklar çok fazlaydı. ( Benim öz dayım sağır ve dilsiz mesela, neden, doktorsuzluktan! ) Şimdi böyle mi ? Tıp her gün ilerliyor. Hele ki folic asid mutlaka kullanılmalı, hamilelikten önce başlanmalı hemde. Bu çok önemli lütfen bunu atlamayalım. ınternet elimizin altında zamanımız da bol nasılsa. Araştıralım arkadaşlar. Kulaktan dolma bilgilerle değil gerçeğiyle öğrenelim derim her şeyi.

vitamin ilaçlarını geçenlerde televizyondan duymustum gerekmediği sürece kullanılmaması gerektiğini....(önce rabbim)bilir ama folik asittin gerçekten kullanılması gerektiğini düşünüyorum olası anamoliler engellemesi için

arkadaşlar bebekler vitaminsiz kalmaz o sizdeki vitamini çeker hamilelikten sonra sorun yaşamamanız için veriyorlar bu ilaçları eskilere bakın çoğu yaşlı kadın da kemik erimesi var iki büklümler kesinlikle doktor ilaç vermişse kullanılmalı

X