İyi bir doktor olsaydı 1300 kişiyle özel ilgilenirdi. Yumuşak konuşurduEşim acil doktoru. Son 24 saatlik nobetindeki hasta giriş sayısı 1300. :)
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
-
Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
doktora çok kızgınım
- Konu Sahibi Bonnylee
- Başlangıç Tarihi
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Bir arkadaşım hemşire.Keşke acile gitmek yerine, zaten evde çift çizgi gormusken, bir sonraki musait güne kadın doğum servisinden veya aile hekiminden randevu alsaydınız. Daha ayrıntılı da bilgilendirildiniz. Kendi başına ayrı bir poliklinik olan acil servisinin de yükü artmamış olurdu. Bizdeki bu acil algısı yüzünden acil poliklnigi kendi alanına hizmet edemiyor.
Özellkile ramazanda acil nöbetinden fenalık geliyor demişti
İftarda çok kaçırdım, kalbim çarptı, tansiyonum çıktı diye gelenlerden bıkmıştı. Bazısı 1 ayda aynı şikayetden ara ara gelirmiş.
Çıkarkende sahurda ne yiyeyim hoocaaaam diye sormadan gitmezlermiş
Hassasiyet inizi anlıyorum fakat öyle olsa doktor umut verdi diyende var.Arkadaşlar merhaba birine anlatmazsam içim rahat etmeyecek ağlayıp duruyorum salak gibi dudağımda uçuk bile çıktı hemen konuya gireyim; ben 5 günlük gecikme sonucu dün evde test yaptım pozitifi gördüm, akşama doğru kan vermek için hastaneye gittim. Neyse sonuçlar çıktı değerim 31,5 muş. Biz eşimle bir heyecanlandık neye uğradığımızı şaşırdık, ilk deneyimimiz bu sonra acildeki doktor beni yanına çağırdı. Çok heveslenme dedi pat diye değerin çok düşük kimyasal ya da dış gebelik olabilir dedi. Ben öylece kaldım. İnsan önce bir yumuşatarak hani hayırlı olsun ama istersen değerlerini takip ettir her türlü ihtimal var falan der. Yüzüme karşı öyle deyince eşim de ben de bir tuhaf olduk. Sonra araştırdım evet söylediği ihtimaller var ama insan da öyle birden söylemez ki ya.. bu konu çok hassas bir konu yaşayanlar bilir. Bulunduğum ilçede kadın doğum doktoru yok, bir hafta sonraya randevu alabildim ancak şehir merkezinden zaten çok yeni olduğu için muhtemelen sonra gel diyecek. Ay sinirlerim çok bozuk sizin başınıza böyle birşey geldi mi acaba? Böyle düşük bir değerle sağlıklı ilerleyen oldu mu?
Hakkınızda hayırlısı ve en güzeli olsun insallah
Sahsen doktorlarin herseyi pat pat oldugu gibi söylemesini isterim. Yani kronik hastaligim oldugu icin öyle alistim artik. Hamilelik tabi ki farkli bir konu. Ama söyle birsey de var: Bölümü olmayan doktorlar uzmani olmadiklari bölümlerde ayni hassasiyeti her zaman gösteremiyor. Yani o rekamlara bakip olani söylüyor sadece. Insallah hamileliginiz saglikli ilerler ❤
gebelik testi için ya da sonucunuzu göstermek icin artık her neyse acile mi gittiniz? Sanirim acilde acil hastalara bakıldığıni biliyorsunuz, hani kalp krizi, felç, travma, trafik kazası vs gibi durumlar. Eger sonucunu illaki acil dr una göstereceğim diyorsanız da her gun bu tip en kotu durumlarla karşılaşan insanlardan bahsettiginizden daha farklı bir şey beklemeyin, acilin yapısı gereği acil dr u hep en kötüsünü düşünmek üzerine yetistirilmistir ayrıca acilde saniyelerde yarisilir, her konuşma kısa net ve öz olmak zorundadır. Acili gerçek amacına uygun kullanırsanız bu sıkıntıyı da yasamazsiniz diye dusunuyorum.Arkadaşlar merhaba birine anlatmazsam içim rahat etmeyecek ağlayıp duruyorum salak gibi dudağımda uçuk bile çıktı hemen konuya gireyim; ben 5 günlük gecikme sonucu dün evde test yaptım pozitifi gördüm, akşama doğru kan vermek için hastaneye gittim. Neyse sonuçlar çıktı değerim 31,5 muş. Biz eşimle bir heyecanlandık neye uğradığımızı şaşırdık, ilk deneyimimiz bu sonra acildeki doktor beni yanına çağırdı. Çok heveslenme dedi pat diye değerin çok düşük kimyasal ya da dış gebelik olabilir dedi. Ben öylece kaldım. İnsan önce bir yumuşatarak hani hayırlı olsun ama istersen değerlerini takip ettir her türlü ihtimal var falan der. Yüzüme karşı öyle deyince eşim de ben de bir tuhaf olduk. Sonra araştırdım evet söylediği ihtimaller var ama insan da öyle birden söylemez ki ya.. bu konu çok hassas bir konu yaşayanlar bilir. Bulunduğum ilçede kadın doğum doktoru yok, bir hafta sonraya randevu alabildim ancak şehir merkezinden zaten çok yeni olduğu için muhtemelen sonra gel diyecek. Ay sinirlerim çok bozuk sizin başınıza böyle birşey geldi mi acaba? Böyle düşük bir değerle sağlıklı ilerleyen oldu mu?
evet bunlar maalesef oluyormus. Hadi o gercekten anlık bir problem yaşıyor diyeli. Ben de başta şaşırıyordum, bayramda nobeti olunca "of şimdi annesini babasını görmeye gelen çocuklar yaranmak için anne babalarini bayramda acile getirecek, akşam sayı artar", "yarın resmi tatil şimdi herkes gelir", "neyse bugün hava yağmurlu hasta sayısı azalir" gibi hastaligin aciliyetine değil de çevresel faktörlere bağlı şeyler söyleyinceBir arkadaşım hemşire.
Özellkile ramazanda acil nöbetinden fenalık geliyor demişti
İftarda çok kaçırdım, kalbim çarptı, tansiyonum çıktı diye gelenlerden bıkmıştı. Bazısı 1 ayda aynı şikayetden ara ara gelirmiş.
Çıkarkende sahurda ne yiyeyim hoocaaaam dermiş
Acilde mi verdiniz ya kanı allahaşkına bu acillik bir durum mu?
Gebelik testi mesela
İnsanlar kendi acillerinin tıpta da acil olduğunu düşünüyor çok acilse test yaptığın gibi özelden al randevunu madem
Bir gün daha beklenebilirdi bence
Cidden basamaklı olmasının bir nedeni var bu sağlık olayının ve amacına uygun kullanmayanlara keşke dava açılsa çok isterim
Bu arada neden hayırlı olsun diyor başka isteğiniz varsa lütfen onu da yazın nasıl davranılmak istersiniz?
Gebelik testi mesela
İnsanlar kendi acillerinin tıpta da acil olduğunu düşünüyor çok acilse test yaptığın gibi özelden al randevunu madem
Bir gün daha beklenebilirdi bence
Cidden basamaklı olmasının bir nedeni var bu sağlık olayının ve amacına uygun kullanmayanlara keşke dava açılsa çok isterim
Bu arada neden hayırlı olsun diyor başka isteğiniz varsa lütfen onu da yazın nasıl davranılmak istersiniz?
Doktor günde kaç kişiyle konuşursa konuşsun, kadın hangi doktora saat kaçta gitmiş olursa olsun… gebelik baktıracağım diyen bu hastanın tahlili yapıldı mı. Evet. Nokta. İnsanla uğraşan herkesin üslup denen şeyden haberdar olması şarttr. Ben kanser hastasıyım diyen kırmızı ışıkta geçtiğinde af mı ediliyor… düzgün bir dille “kadın doğumdan randevu alın, gerekli şeyleri orada öğreneceksiniz benim branşım değil.” demek çok mu zor
Hiiiç
Yani prolaktin yüksek çıkmış bunuda ne var yani yüksek çıkmışsa der gibi bir tavırla söylediyse dr olmasaymış yani, bana okudu sanki okadar yıl. İnsan bir empati bi sempati olur, cınımmmm prolaktin yüksek ama senin prolaktinin nekadar yüksek olursa olsun havan daha yüksek olsun diye öğüt vermeliydi. Pabucumun dr.u işte, cimere şikayet etmissinizdir inşallah.
Etmedim ama düşünüyorum. Kalkmış gelmişim evimden ayağına kadar, kan vermişim kolumu uzatmışım bakın bunlar insanı çok yoran şeyler; bir kan tahlili için sıcak yatağımdan sabahın köründe çıkıp gidiyorum, sonra da poliklinik poliklinik doktoru bulacağım diye hastaneyi geziyorum. Ya benim bu çabamı takdir etmek bu kadar zor muydu, o doktor hanım ne vardı bir konfeti patlatsa ki hayır yapamadın, bari bi peçete yağdır başımdan aşağı. O da yok. Düz düz konuşmalar.
Ben konu sahibine çok hak verdim, sonuçta belli ki acil sevişilmiş, çok acil olarak da sonuç isteniyor; böyle önemli bir sevişmenin sonucunu acilden hemen almak gerekir ki polikliniğe gitse kırmızı halı bekler yani hakkıdır gayet. Acilde bunu bile aramamış, bir hayırlı olsun demesini beklemiş doktorun, çok mu zor?!! Hayır orada trafik kazasında gelen yaralılardan 4üne tampon ikisine kalp masajı yapmış olabilir belki yarım saat önce, ama bu konu sahibinin acil sevişme sonucunu kaale almamasını gerektirmez ki, değil mi kardeş?
Evet, Turkiyedeki sağlık sisteminde ne kadar zor olduğunu maalesef bir bilseniz :)Doktor günde kaç kişiyle konuşursa konuşsun, kadın hangi doktora saat kaçta gitmiş olursa olsun… gebelik baktıracağım diyen bu hastanın tahlili yapıldı mı. Evet. Nokta. İnsanla uğraşan herkesin üslup denen şeyden haberdar olması şarttr. Ben kanser hastasıyım diyen kırmızı ışıkta geçtiğinde af mı ediliyor… düzgün bir dille “kadın doğumdan randevu alın, gerekli şeyleri orada öğreneceksiniz benim branşım değil.” demek çok mu zor
Arkadaşlar merhaba birine anlatmazsam içim rahat etmeyecek ağlayıp duruyorum salak gibi dudağımda uçuk bile çıktı hemen konuya gireyim; ben 5 günlük gecikme sonucu dün evde test yaptım pozitifi gördüm, akşama doğru kan vermek için hastaneye gittim. Neyse sonuçlar çıktı değerim 31,5 muş. Biz eşimle bir heyecanlandık neye uğradığımızı şaşırdık, ilk deneyimimiz bu sonra acildeki doktor beni yanına çağırdı. Çok heveslenme dedi pat diye değerin çok düşük kimyasal ya da dış gebelik olabilir dedi. Ben öylece kaldım. İnsan önce bir yumuşatarak hani hayırlı olsun ama istersen değerlerini takip ettir her türlü ihtimal var falan der. Yüzüme karşı öyle deyince eşim de ben de bir tuhaf olduk. Sonra araştırdım evet söylediği ihtimaller var ama insan da öyle birden söylemez ki ya.. bu konu çok hassas bir konu yaşayanlar bilir. Bulunduğum ilçede kadın doğum doktoru yok, bir hafta sonraya randevu alabildim ancak şehir merkezinden zaten çok yeni olduğu için muhtemelen sonra gel diyecek. Ay sinirlerim çok bozuk sizin başınıza böyle birşey geldi mi acaba? Böyle düşük bir değerle sağlıklı ilerleyen oldu mu?
Evet ya insanın hevesini kursağında bırakıyolar. Ben de 62 hcg değeri ile gittim kadın doğuma. Bu dış gebelik tablosu gibi dedi. 2 hafta sonra kontrole gel dedi. (Dış gebelik olsa 2 hafta sonra belki de ölürüm yani) ben de 2 gün sonra başka doktora gittim. Kadın baktı dedi ki bu doktor ne saçmalamış :) kızım 3 yaşında.
Doktorlar kalp atışından öncesini hamilelikten saymıyor bile sanırım.
bir kere şehir hastanesi acilinde kaldım aman allahım sarhoşlar bıçaklananlar gereksiz yere bağıranlar inleyenler tuhaf hasta yakınları kabus gibiydi.her gün bunlara maruz kalıp gene de sağlıklı psikoloji de kalabiliyorlar.ben 1 gece dayanamadım bırakın gideyim diye tuturmuştumdün neredeyse bütün gün acildeydim ayıp şu açtığınız konu.
o doktorlar o hemşireler günde kaç kişiyle uğraşıyorlar acilde bir gün geçirinde siz güler yüzle cevap verin insanlara kolaysa.
Biz de Türkiye’de yaşıyoruz, bir fikrimiz var elbet. Almancacı her sene 76 top yazılı teslim ediyor ,her topta 34 kağıt var. Ama kimseyi azarlamıyor. Herkesin iş yükü varEvet, Turkiyedeki sağlık sisteminde ne kadar zor olduğunu maalesef bir bilseniz :)
Ben şahsen çok taktir ettimEtmedim ama düşünüyorum. Kalkmış gelmişim evimden ayağına kadar, kan vermişim kolumu uzatmışım bakın bunlar insanı çok yoran şeyler; bir kan tahlili için sıcak yatağımdan sabahın köründe çıkıp gidiyorum, sonra da poliklinik poliklinik doktoru bulacağım diye hastaneyi geziyorum. Ya benim bu çabamı takdir etmek bu kadar zor muydu, o doktor hanım ne vardı bir konfeti patlatsa ki hayır yapamadın, bari bi peçete yağdır başımdan aşağı. O da yok. Düz düz konuşmalar.
Ben konu sahibine çok hak verdim, sonuçta belli ki acil sevişilmiş, çok acil olarak da sonuç isteniyor; böyle önemli bir sevişmenin sonucunu acilden hemen almak gerekir ki polikliniğe gitse kırmızı halı bekler yani hakkıdır gayet. Acilde bunu bile aramamış, bir hayırlı olsun demesini beklemiş doktorun, çok mu zor?!! Hayır orada trafik kazasında gelen yaralılardan 4üne tampon ikisine kalp masajı yapmış olabilir belki yarım saat önce, ama bu konu sahibinin acil sevişme sonucunu kaale almamasını gerektirmez ki, değil mi kardeş?
Hem sizi hem konusahibini
Muhatap olmak zorunda kaldınız hekimleride kınıyorumm çok feci bir şekilde.
Okumuşlar ama önemli olan insan olmaktı işte o kısmı kaçırmışlar
konu sahibini azarlayan olmamis ki zaten, neden hayirli olsun demedi, dış gebelik olabilir deyip hevesimizi kursağımızda birakti diyor.Biz de Türkiye’de yaşıyoruz, bir fikrimiz var elbet. Almancacı her sene 76 top yazılı teslim ediyor ,her topta 34 kağıt var. Ama kimseyi azarlamıyor. Herkesin iş yükü var
Pembik gelin yükleniyor.....Doktor günde kaç kişiyle konuşursa konuşsun, kadın hangi doktora saat kaçta gitmiş olursa olsun… gebelik baktıracağım diyen bu hastanın tahlili yapıldı mı. Evet. Nokta. İnsanla uğraşan herkesin üslup denen şeyden haberdar olması şarttr. Ben kanser hastasıyım diyen kırmızı ışıkta geçtiğinde af mı ediliyor… düzgün bir dille “kadın doğumdan randevu alın, gerekli şeyleri orada öğreneceksiniz benim branşım değil.” demek çok mu zor
Onu örnek olsun diye söyledim zaten azarlamış demedim.konu sahibini azarlayan olmamis ki zaten, neden hayirli olsun demedi, dış gebelik olabilir deyip hevesimizi kursağımızda birakti diyor.
O işler geçti bizden. Keşke size de biraz nezaket yüklense de dangıl dungul konuşmalara normal bakmasanızPembik gelin yükleniyor.....
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.