doktora çok kızgınım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Acile pozitif çıkan test sonrası hamilelik testi için gidilmez ztn. Acil orası, yoğunluk belli şartlar belli, orada ihtimaller dahilinde kaza vs durumlarında test yapılmalı. Biz önce her istediğimizde acile koşmayacak bilince gelmeliyiz sonra doktoru eleştirebiliriz. Patır patır kaçıyorlar şaka değil öğrenci grupları bile dil öğrenmenin peşinde. Yakında bırakın kadin doğumu cerrah onkoloji bulamayacağız çok uzak değil.. sizce neden ilçede doktor yok hiç düşündünüz?

Kim bilir günde kaç tane buna benzer şeylerle karşılaşıyo doktorlar.O yüzden alışmışlar artık senin için hassas olan bir konu onun için çok normal olabilir.Bende ortada çok bi şey göremedim aslında.Hani Allah korusun düşük falan yapsan ve çat diye söylese evet biraz daha yumuşatarak söyleyebilirmiş derdim.

Doktorlar öyle zaten kadın doğumcular bile keseyi çocuğu görene kadar ya dış ya kimyasal olabilir diyor bana da demişlerdi o yüzden iki güne bir kan verip değerlerime bakmıştım

Bende acilde kan verdiğimde 20 küsürdü değerim doktor düşük yaparsın büyük ihtimalle tutmaz demişti (kimyasal gebelik yani) bebem 3 ay sonra 3 yaşına girecek :)) ama ben gebelik testi için gitmemiştim farklı bir durumdu. bir hemşire olarak acildeki doktorları anlamak gerek diyorum ben. hcg baktırmak için gelenlere çok kızıyorlar ki haklılar. Hastalık durumu vs vardır ilaç kullanacaksındır vs geçerli bir sebebin vardır okey. Ama bu acil bir sebep değil. Geçtiğimiz birkaç ayda bir buçuk milyon acil başvurusunun sadece birkaç bini gerçekten acilmiş. Keşke biraz duyarlı olabilsek kızmak yerine

Bugun biri normal kontrol biri acil bir durumdan ,doktoruma 2 kere gittim,kendisi uzman ve a sınıfı özel bir hastane ,ayrıca durumum acildi.Gene de gunde 2 kere rahatsiz ettim, özür dilerim dedim ,karşınızdaki insanlar da yorgun,yogun,stresli.30 gebelik değerindeki küçücük bir değer icin ACİL hekimi kimseye terapi yapamaz

Vurdu gol olduuuuuuu 🤣

ama şu acile gidenlerin en az yarısı acil işi olmayanlar.
el insaf ya insanda ne sinir ne nezaket bırakır bu tarz şeyler.
ben oturup iki dk dinlenebilecek vaktimi milletin acil olmayan işi için harcayim. dikkatim enerjim azalsın asıl acil olan vakaya yanlış bisey yaparsam söylersem stresi olur bende kendimi biliyorum.

bugün iş geldi sesleniyorum Ahmet bey Ahmet bey. adam geldi işlem yapcaz kırk kere sordum Ahmet bey siz değil misiniz cevap vermiyo. dinlemiyormus beni megerse. ben işlemi anlatıyorum o itiraz ediyo.
en son ortaya çıktı ki Ahmet bey o değilmiş sesleniyorlar diye gelmiş.
ki sen biliyosun calcim benim şu dönemde iş yüküm stresim ne kadar.
bide sırıtıyor pardon diye. al kafasina vur bütün evrakları kac dk mi yedi benim

Çok hak veriyorum size, ben de kaknem suratlı nemrut doktorları anlayamıyorum bir türlü. Hayır yani insanlara hayırlı olsun deyip güler yüzle şey edemeyecekseniz olmayın yani doktor değil mi ama? Tıb hipokrates andında bile geçiyor bu "Hastalara güler yüzlü olup sevinçli haberler vereceksiniz, yumuşatmadan söylerseniz Allah çarpsın sizi" diye yemin ettiriyorlar. Ben de geçtiğimiz günlerde doktora gittim, adetten kesildim durduk yere. Olamıyorum dört aydır adet.

Dedim ki doktora nedendir acaba, hormon testimi şey yaptılar gelmiş kuru kuru diyor ki "Prolaktin hormonunuz yüksek çıkmış, kullandığınız bir ilaç var mı, yan etkisi olabilir". Ya bu ne dümdüz bir sorudur, açıklamadır. Bekledim ki konfeti patlatacak ama nerede?! Sonuçta gelmişim odana kadar, orada ben varım benle konuşuyorsun, sen orada doktor olmuş günde 43987 hastanın her biriyle ilgilenmekten baygınlık geçirecek hale gelmişsin filan bana ne yani. Değil mi ama?
Hiiiç
Yani prolaktin yüksek çıkmış bunuda ne var yani yüksek çıkmışsa der gibi bir tavırla söylediyse dr olmasaymış yani, bana okudu sanki okadar yıl. İnsan bir empati bi sempati olur, cınımmmm prolaktin yüksek ama senin prolaktinin nekadar yüksek olursa olsun havan daha yüksek olsun diye öğüt vermeliydi. Pabucumun dr.u işte, cimere şikayet etmissinizdir inşallah.

Gebelik “acil” bir durum değildir. Acil servisleri “evde çif çizgi gördüm hihihi” diye meşgul ediyor, kaynakları boşa harcıyor, doktorları ve personeli boşa meşgul ediyorsunuz. Bir de gerçekten ACİL yüzlerce hasta bakmış, işleri arasında sizi önemseyip uyarmaya çalışmış adamdan/kadından sizi nazlamasını bekliyorsunuz.

Allah aşkına hassasım zaten yeterince buraya gelip beni bozacaksanız tersleyecekseniz yazmayın arkadaşlar. Bilgisi deneyimi olanlar yazsın diye rica ettim. Herkes günde binlerce insanla muhattap oluyor. Bu durum karşındaki insanla daha ılımlı, kibar konuşmaya engel değil. “Heveslenme” kelimesi size normal geliyor olabilir. Ama bana gelmiyor.
Tabi canım vergi dairesindeki memur da vergi borcunu çok kibar bir şekilde aktarıyor, banka kredi kartı extresi yollayınca üzerine sıkmayın canınızı diye not düşüyor, haciz memuru kapıya dayandığında çok özür dileriz ama eşyalarınızı almamız gerekiyor, dünya malı canııığm diye söze giriyor. Bir doktorlar böyle tü kaka. 🙄

Ben çok hasta olsam da gitmiyorum ancak çok acil ölümcül bir durum yada kırık vs olmalı. Uzmana gitmek her zaman tercihim.

aile hekimine gündüz vakti test verebilecekken
acile gelip gebelik testi yaptırana ben de yumuşak olamazdım.

hamileliği öğrenmek acil bisey mi?

Tabiki acil birşey, sizinkide sorumu
Trafik kazasında arabası takla atmış komaya girmiş hastadan nesi eksik Allahaşkına

Spor olsun diye acile giden insanlar var 🤦🏻‍♀️

Keşke acile gitmek yerine, zaten evde çift çizgi gormusken, bir sonraki musait güne kadın doğum servisinden veya aile hekiminden randevu alsaydınız. Daha ayrıntılı da bilgilendirildiniz. Kendi başına ayrı bir poliklinik olan acil servisinin de yükü artmamış olurdu. Bizdeki bu acil algısı yüzünden acil poliklnigi kendi alanına hizmet edemiyor.

Tabiki acil birşey, sizinkide sorumu
Trafik kazasında arabası takla atmış komaya girmiş hastadan nesi eksik Allahaşkına

Spor olsun diye acile giden insanlar var 🤦🏻‍♀️

çok özür dilerim doğru diyorsunuz.

onlar beklese de olur. acil dokturu sadece acil durumlarda dingin kafayla çalışırsa da diğer doktorlara haksızlık. herkes canı çıkana kadar diğerlerinin keyfi işlerine koşturmali.

sonra da doktor hatası! acilde sıra bekleme kaosu! hepsi hepimizi vurmalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X