Doktor, Yeğenimin Kalbinin delik olduğunu söylüyor, başından geçenler yardım lütfen:)

fatima38

Nirvana
Kayıtlı Üye
4 Mart 2008
2.864
871
47
Merhaba arkadaşlar dünden beri çok üzgünüm canım sıkılıyor, dün kontrole giden yegenime doktor kalbinin delik olduğunu agustosta ameliyat olması gerektiğini söylemiş, henüz sekiz yaşına yeni girdi, kafamıza takıldı başından geçen arkadaşlar yardımcı olurmusunuz lütfen desteğinize ihtiyacım var.

Son düzenleme:
lütfen üzülmeyin benim kardeşim de 3,5 yaşındayken açık kalp ameliyatı olmuştu,Allaha şükür ki iyi geçmişti amaliyatı şimdi 11 yaşında bir sorun yok ama her sene kontrole gitmesi zorunlu,inşallah yeğeninizin ameliyatı da iyi geçer

cok uzuldum inan....acil sifalar dilerim ama hemen bi doktora guvenmeyin derim.....benimde kardesime oyle denmisti ama baska doktorlara goturunce oyle biseyin olmadigi anlasildi,,,,,bu olay 2 yasinda filandi basimiza geldi suan kardesim 16 yasinda saglikli cok sukur....baska dr,larada goturun hemen...

Teşekkür ederim, tabiki başka doktorlarada götürücez ama zaten götürdüğümüz doktor bölgenin en iyisiymiş (prof.dr.) Yegenimin bu yaşına kadar hiçbir sorunu olmadı duyunca şok olduk resmen.

çook geçmiş olsun benimde yegenime böyle bir teşhis konulmuştu ve yaşı küçük oldugu için delikte kendiliğinden kapanmıştı başka doktorlarlada görüşün Allah yardımcınız olsun..

öncelikle çok geçmiş olsun.
bütün insanlar kalbi delik doğarlar ama yaşın ilerlediği dönemlerde bu deliğin yanı(foramen ovale)kapanması gerekır.kapanmadığı durumlardada amelıyat gerekır tabiki.üzülme cnm.inşallah atlatır.

Teşekkür ederim hepinize, ameliyatı çokmu zor acaba sonrasında yaşamını ne yönde etkiler, hemşire yada doktor olan arkdaşlar daha iyi anlar sanırım.

Arkadaşlar yokmu başından geçen, desteğinize ve bilgilerinize ihtiyacım var lütfennn....

canım doğuştan kalbi delik hastalara bazen açık bazende kapalı olarak müdahale edilinebiliyor.kapalı olarak femoralden girilip yapılıyor.eğer ki deliği kalp karıncığında ise kapalı amelıyat olmuyor.yaşı ilerlemiş hastalarda bu yontem uygulanıyor.kulakçıktaysa kapalı yapılıyor.1 gündede taburcu ediliyor.umarm amelıyatı başarılı geçer.korkma atlatırsınız inşallah.

canım doğuştan kalbi delik hastalara bazen açık bazende kapalı olarak müdahale edilinebiliyor.kapalı olarak femoralden girilip yapılıyor.eğer ki deliği kalp karıncığında ise kapalı amelıyat olmuyor.yaşı ilerlemiş hastalarda bu yontem uygulanıyor.kulakçıktaysa kapalı yapılıyor.1 gündede taburcu ediliyor.umarm amelıyatı başarılı geçer.korkma atlatırsınız inşallah.

Teşekkür ederim canım saol ama insan ister istemez üzülüyor ve korkuyor inş. dediğin gibi kolay atlatır ve atlatırız. Kalpte delik tam nerede bilmiyorum zaten başka doktorlarada göstericez belki müdaheleyede gerek kalmayacak.

Fatmacığım yazını okudum öncelikle geçmiş olsun allah acil şifalar versin dert verip derman aratmasın hiç kimseye. Aynı şey benim başımdanda geçti ilk olarak soracağım şu delik kalbin neresindeymiş bunu bana bir yanıtlarsan memnun olurum.Sonra yine görüşürüz.Sana ayrıntılarını anlatırım.Ayrıca kafana okadar da takma teknoloji ve tıp okadar çok geliştiki artık kalp amaliyatlarını bile tamamen açmadan yapıyorlar iyi olacaktır allah başka dert vermesin.Saygılar canım.

Çok geçmiş olsun .Dilerim kısa zamanda iyileşir.Çocuğumun okul arkadaşının geçen yıl bir kız kardeşi oldu .Birkaç ay sonra kalbinde üfürme olduğunu ve kalbinin delik olduğunu söylediler.Bütün sınıf velileri olarak çok üzüldük.Bebek çok zayıftı Değişik doktorlara götürdüler Belli bir kiloya gelince ameliyat olacağını söylemişlerdi.Ankara'da birkaç doktora gittiler ama sonra istanbul'da karar kıldılar.Bebek 1 ay önce İst. A..... Hastanesi'nde ameliyat oldu .Onlarda çok zor günler geçirdiler ,akrabalardan eş dosttan maddi ,manevi yardım alarak atlattılar.Şimdi sağlığının iyi olduğunu duydum.üzülmeyin .inşaallah sizin çocuğunuzda kolayca atlatır.Allah yardımcınız olsun.Ama sizinde dirayetli olmanız lazım ,herşeye rağmen olumlu düşünün ,olumlu olsun inşaallah.

Merhaba arkadaşlar dünden beri çok üzgünüm canım sıkılıyor, dün kontrole giden yegenime doktor kalbinin delik olduğunu agustosta ameliyat olması gerektiğini söylemiş, henüz sekiz yaşına yeni girdi, kafamıza takıldı başından geçen arkadaşlar yardımcı olurmusunuz lütfen desteğinize ihtiyacım var.

öncelikle gecmiş olsun ameliyat oldumu bilmiyorum ama benim de kalbim delikmiş doğduğumda hemde damar tıkanıklığıı varmış fallot tetrolojisimi opere tof mu ne :S biri anjiyo olmak üzere biride acık kalp ameliyatı olmak üzere 3 ameliyat gecirmişim ama hatırlamıyorum en son ameliyatımı 3 yaşındayken gecirmişim ama ilk ameliyatımı 6 aylık bebekken ve suan tıp cok ilerledi ben tam 15 sene evvel ameliyat oldum bildiğim kadarıyla artık kalbi delik olanlar lazerle bile tedavi edilebiliyor ve inanın kalp hastası olupta ameliyat olanlarr normal insanlardan daha sağlıklı oluyor ve her yıl düzenli kontroller oluyoo kesinlikle moralinizi bozmayın ama sunuda söyliyicemm benim hastalığım anlaşılınca ilkten kalbimin delik olduğunu anlamışlar ama damar tıkanıklığıı olduğunu anlamamışlar annem ağladığında kalbim delik diyee doktor demiş kalbinin delik olması bişey değil asıl biz damar tıkanıklığından korkuyoruz diyee gercekten ama yeğeninizin tek sikyet ediceğii şeyy büyüdüğünde ameliyat izleri olucak :çok üzgünüm: vee normal insanlardan daha dayanıklı olucak inanın ama ve dua edin kolay bi sürecc olmuyucak kesinlikle ama inancınızı kaybetmeyin benim ailem aşırı zor günler yaşamışş ama üzerinden seneler gecti ve ben onlara kafa tutuyorum :KK70: nankör evladım ben :KK70: şaka bi yana ciddiyim en cok sizin güclüü olmanız lazım ailesinin güclü olması lazım cunku o pek bişey fark etmiicek ama herseyinde farkında olucak en büyük desteğii sizden görmesi gerek

Son düzenleme:
aynı şeyi bizde yeğenimde yaşadık yıllar önce.Florance Nightin-gale hastanesinde yıllar önce ameliyat oldu.şimdi 26 yaşında ve sapasağlam evli ve bir kızı var.korkulacak bişey yok.tıp çok ilerledi.geçmiş olsun allah acil şifalar versin.

yeğeninize çok geçmiş olsun ve acil şifalar diliyorum bu arada konu başlığınızdaki gülümseme sanırım düz parantez olacaktı

Fatmacığım yazını okudum öncelikle geçmiş olsun allah acil şifalar versin dert verip derman aratmasın hiç kimseye. Aynı şey benim başımdanda geçti ilk olarak soracağım şu delik kalbin neresindeymiş bunu bana bir yanıtlarsan memnun olurum.Sonra yine görüşürüz.Sana ayrıntılarını anlatırım.Ayrıca kafana okadar da takma teknoloji ve tıp okadar çok geliştiki artık kalp amaliyatlarını bile tamamen açmadan yapıyorlar iyi olacaktır allah başka dert vermesin.Saygılar canım.

Canım Teşekkür ederim. Delik tam olarak nerede bilmiyorum ama kirli kan temiz kana karışıyormuş. Yarında kapalı ameliyat yapacak doktor, hastanede şimdi. Allah yardımcısı olsun inş. :Saruboceq:

öncelikle gecmiş olsun ameliyat oldumu bilmiyorum ama benim de kalbim delikmiş doğduğumda hemde damar tıkanıklığıı varmış fallot tetrolojisimi opere tof mu ne :S biri anjiyo olmak üzere biride acık kalp ameliyatı olmak üzere 3 ameliyat gecirmişim ama hatırlamıyorum en son ameliyatımı 3 yaşındayken gecirmişim ama ilk ameliyatımı 6 aylık bebekken ve suan tıp cok ilerledi ben tam 15 sene evvel ameliyat oldum bildiğim kadarıyla artık kalbi delik olanlar lazerle bile tedavi edilebiliyor ve inanın kalp hastası olupta ameliyat olanlarr normal insanlardan daha sağlıklı oluyor ve her yıl düzenli kontroller oluyoo kesinlikle moralinizi bozmayın ama sunuda söyliyicemm benim hastalığım anlaşılınca ilkten kalbimin delik olduğunu anlamışlar ama damar tıkanıklığıı olduğunu anlamamışlar annem ağladığında kalbim delik diyee doktor demiş kalbinin delik olması bişey değil asıl biz damar tıkanıklığından korkuyoruz diyee gercekten ama yeğeninizin tek sikyet ediceğii şeyy büyüdüğünde ameliyat izleri olucak :çok üzgünüm: vee normal insanlardan daha dayanıklı olucak inanın ama ve dua edin kolay bi sürecc olmuyucak kesinlikle ama inancınızı kaybetmeyin benim ailem aşırı zor günler yaşamışş ama üzerinden seneler gecti ve ben onlara kafa tutuyorum :KK70: nankör evladım ben :KK70: şaka bi yana ciddiyim en cok sizin güclüü olmanız lazım ailesinin güclü olması lazım cunku o pek bişey fark etmiicek ama herseyinde farkında olucak en büyük desteğii sizden görmesi gerek

Çok teşekkür ederim, çocuk henüz 8 yaşında, oldukçada zeki bir çocuk, ameliyat olacağını bilmiyor zaten açık ameliyat olmayacak, anjiyo olacak en kısa zamanda iyileşir inş. Rabbim acil şifalar versin.:Saruboceq:

X