• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktor takibine başlayıp, Hamileliğin yolunu gözleyenler

kızlar saat gelmıs cıkıyorum ben aksam mısafırlıge gıtcez esımın dayısına ordan donuste gorebılırsem bır bakarım sızlere :54::79:

yok hayatım hani bebeği eve getirdiğimizde doktorların ısrarla göbeği düşmeden yıkamayın demesini dinlemeden yıkamak için uygun ortamı hazırlıyoruzya o sırada önce tuzlayı sonra ballayı yıkanır bebek
öyle yapış yapış kalmıyor :1:ranacım güle güle canım iyi gezmeler

yok hayatım hani bebeği eve getirdiğimizde doktorların ısrarla göbeği düşmeden yıkamayın demesini dinlemeden yıkamak için uygun ortamı hazırlıyoruzya o sırada önce tuzlayı sonra ballayı yıkanır bebek
öyle yapış yapış kalmıyor :1:ranacım güle güle canım iyi gezmeler

anladım bebişimmmm :1::1::1: bal deyince aklıma direkt yapışıklık geldi ne yapayım :9::9:

sağol hayatım çok teşekkür ederim

ayyy canım ne kadar düşüncelisin bizim için ne arayıp bulmuşsun buda çok güzelmiş kolları benimki gibi önünün açıklığıda altınada adanın dediği gibi hasta bezi koyuluyor canım malum herkezin kanaması bir olmaz kiminin az kiminin çok

canım sen evden hastaneye giderkeni mi diyosun eğer öyleyse normal kıyafetinle gidiceksin orda zaten sana bebeğin cinsiyetine göre elbise gibi bişe giydiriyolar doğumdan gelince bir süre öyle kalıyosun sonra kendine gelince mesela sezaryensen uyuşuluğun geçince hem hasta bakıcı hemde ailen yardımıyla pijamaları giydiriliyor
bende kan hapi ve elevit kullanıyorum onu merak ettim canım 13haftada bıraktık folik asidi
kız ben doğumu o logusa geceliği varken yaptırıyorlar sanıyorum:9: dimek onu çıkarıp hastanenin verdiğini giyiyoruz , dur eşimin teyze gelini doğum yaptı ya herşeyi öğreneyim ondan ben,
adacım lohusa mevlüdünü sormuşsun hayatım isteye bağlı yapılıyor o doğumdan hemen sonra kaynar yapılır bizim burda gelen misafirlere ikram edilir 40 çıkana kadar gelenlere ikram edilir yada 2ay felan sürer yani
bebeğin ve annenin 20sinde yarı kırkı çıkar 40dada kırkını çıkarırlar bebek doğunca bi güzel tuzlanır ballanır şimdilik aklıma gelenler bunlar
yıldız uyuyakaldı heralde bişe demeden gitti
40 gün boyunca mııgelene ikram edilir, valla burda bazıları yakınlarına haber veriyor yani tek tük gelmesinler hepsi toplu gelsinler diye, o zaman ikran ediliyor, sonra mevlüdü okunuyor hediyelerini verip gidiyorlar, birde mevlütsüz yapan var gelmek isteyenler geliyor, tuzlama ballama bizde de yapılır batıl geliyor bana da ama kimi görsem mutlaka tuzla diyorlar, ilk çocuğumu tuzlamadım o kokar kardeşini tuzladım o kokmaz diyenleri baya duydum canım, annemde tuzlamayı pek iyi becerir zaten, o halleder artık
yıldızcım demekkı uyuttu yıne senı uykucu prenses hıhh bak ısımde arıyorduk bu olabılır
uykucu prenses nasıl?

fıtnese yazılacagım yapacagım da cok agır seyler yapmam canım

evet bende tuzlamayı bılıyorum kokmasın dıye tuzlamıslar benıde gercekten de terım hıc kokmaz ama kardesım kokar :1: halbukı onuda tuzladılar demek ıyı yapamamıslar :1:
ballamayı duymadım ama esıncım nasıl olur tatlı olsun dıyemı ?

ay arkadasım ben sızın ıcın herseyı arastırırım sız sımdı ıkı canlısınız yorulmayın o yuzden ben arastıryoum ınsanlar bızım mınıkler teyzelerının kıymetını bılır:63::1:
canımcım evet kızlarda demiş zaten kendini çok yorma, bel titreşim aletleri falan da kullanma olurmu şekercim. Tuzlama işi mi artık yoksa yapı meselesimi anlamadım bende canım, bende hiç kokmam annem tuzladım da ondan der, bilmiyorum artık.
ayy deliler gibi uyuyoruz sorma kuşum yaaa, otururken bile uyuma potansiyeline sahibim artık :52::52:
pipisi olursa görürsün uykucu prensesi :52::52::52: adanın dediği gibi üstünüze işer sonra karışmam haaaa:1: bende tuzlamayı biliom ama ballamayı hiç duymadım, esin anlat bakiyim kuzummm o neeee:53:
ah cnm benm, sen araştırıp getirion biz bakıp beğenioruz:1:, saol, ellerin dert görmesin bitanem :71:ahh bilmezlermi kıymetini kuzum, hissediolar onlarda teyzelerini :16:

Valla önce benim elma kurdum işeyecek hepinizin üstüne,:52: çocuma kız dediniz:52: sanada kız diyoruz bakalım artık oda mı işer üstümüze:27: sende uyudun demek canım ya, bende uyumuş kalmışım, uykucu prenses mi koydunuz adını :27:

allah seni bildiği gibi yapsın ada beni iyi güldürdün valla:52::52::52: orda gecelik gibi bişe veriyolar canım ablam doğum yaptı ya ben ordan az çok biliyoruz tecrübem var ona pembe giydirmişlerdi kızımız olduya
40gün felan belki daha fazla bile verildiği olur canım zaten hazırlayıp dolaba koyarlar gelene göre kaynatıp cevizini döküp ikram edilir bitince tekrardan yapılıp koyulur dolaba
benm annemde tuzlama ballama işini iyi yapıyor canım dediğin gibi batıl ama ne kaybederizki yapılsa bende kokmam öyle tuzlanmışım annemde der ben hepinizi tuzladım diye
sendemi uydun canm valla benimde biraz vardı ama bu ara gece ukusunda zorlanıyorum gündüz uyusam hele hiç uyuyamam heralde gece

Valla önce benim elma kurdum işeyecek hepinizin üstüne,:52: çocuma kız dediniz:52: sanada kız diyoruz bakalım artık oda mı işer üstümüze:27: sende uyudun demek canım ya, bende uyumuş kalmışım, uykucu prenses mi koydunuz adını :27:

önce seninki işicek kuzum o kesin :1: benimkide şehzade olursa o da işicek arkadan :52::52: şimdilik uykucu prenses şekerim, rana teyzesi koydu, bakalım bölemi kalcak değişcekmiş görecez kendini belli edince:52:
ay biz ikimiz senle uykuya doyamadık heee, seninkide benimki gibi tembel teneke, hep yatalım istiyolar :9::9:

allah seni bildiği gibi yapsın ada beni iyi güldürdün valla:52::52::52: orda gecelik gibi bişe veriyolar canım ablam doğum yaptı ya ben ordan az çok biliyoruz tecrübem var ona pembe giydirmişlerdi kızımız olduya
40gün felan belki daha fazla bile verildiği olur canım zaten hazırlayıp dolaba koyarlar gelene göre kaynatıp cevizini döküp ikram edilir bitince tekrardan yapılıp koyulur dolaba
benm annemde tuzlama ballama işini iyi yapıyor canım dediğin gibi batıl ama ne kaybederizki yapılsa bende kokmam öyle tuzlanmışım annemde der ben hepinizi tuzladım diye
sendemi uydun canm valla benimde biraz vardı ama bu ara gece ukusunda zorlanıyorum gündüz uyusam hele hiç uyuyamam heralde gece

demek ondan kokmuyoz, tuzlandık die :52::52: bizde de ööle derler, tuzladık ondan kokmuyonuz :1:
walla bana farketmio esincim, öğlen uyusamda gece de fosur fosur uyuyorum :1:

kızlar amma yazmışsınız bu tuzlama ve işeme meselesi hakkında.:52:beni tuzlamamış annem ama bende kokmam hiç.alakası yok bence.yıldızcım uykucu prenses iyi olmuş.ama belkim erkekse genel bi isim olsun uykucu şirin olsun adı bence.
bu arada yarın ben köye gidiyorum kayınvalidemlere.pazartesi ancak geliriz sanırım.izmir işide salı olacak galiba.kociş iş yeri pazartesi yoğun oluyor salı gidelim dedi.sanırsam çarşamba günü ancak gelebilirim buraya.belki narın haberini alırım gelince.hadi hayırlısı.hadi şimdilik hoşçakalın.

herkeslere günaydın hayırlı cuma günleri olsun inşallah tüm dualarımız kabul olur ınsallah canlarım :34:

eee aksam tuzlama meselesı devam etmıs:1:

yanı tuzlayın ne kaybedersınız kı canlar asyacım sende kayınvalıdene gıdıyormussun gule gule gıt gule gule gel sekerım kayınvalıden gene bırsey derse takılma dedıklerıne tamam mı kuzum

adacım sende mı uyudun ay valla yıldızla senınkı uyutuyo cok mu tembel olcak bunlar ne uykuyu cok sevıyorlar:34:

esincim sende tuzla balla paşanı sekerım annen ıyı yapıyormus madem

yıldızcım sen nasılsın canım?

narcım bır daha gırmemıs ınsallah bıraz daha ıyı olmustur ?
halevcım sanada sımdıden gunaydın bırazdan gelırsın sen :1:

ayyy dıger kızlar gene ugramamıs :63:
sevdecım senı beklıyrouz :5:

günaydın canlarım cumanız mübarek olsunnn Allahım şu günde edilen dualarımızı kabul eder inşallah

ben çıktıktan sonra tuzlamadır ballamadır bişiler konuşmuşsunuz hiç duymadım böle şeyleri :53:

Asyacım demek kayınvalidenlere gidiyonuz hadi bakalım sakın stres olupda gelme tatlım :54:

günaydın güzeller :71: herkese hayırlı cumalar, dualarımız kabul olsun inş :16:
herkes iyimi bakalım????

narcım uğramamışsın dün, daha iyisindir inş...

kızlar amma yazmışsınız bu tuzlama ve işeme meselesi hakkında.:52:beni tuzlamamış annem ama bende kokmam hiç.alakası yok bence.yıldızcım uykucu prenses iyi olmuş.ama belkim erkekse genel bi isim olsun uykucu şirin olsun adı bence.
bu arada yarın ben köye gidiyorum kayınvalidemlere.pazartesi ancak geliriz sanırım.izmir işide salı olacak galiba.kociş iş yeri pazartesi yoğun oluyor salı gidelim dedi.sanırsam çarşamba günü ancak gelebilirim buraya.belki narın haberini alırım gelince.hadi hayırlısı.hadi şimdilik hoşçakalın.

oohh benim kuzuma isim çok baksanıza... aranızda anlaşın şeker, ne koyarsanız kabulümüz :16::16:
demek kaynana gidion kuzum, bişi derse sakın aldırma emi :34: salı da izmire gidiomuşun, hadi hayırlı haberlerle gel inş bitanem :16:

herkeslere günaydın hayırlı cuma günleri olsun inşallah tüm dualarımız kabul olur ınsallah canlarım :34:

eee aksam tuzlama meselesı devam etmıs:1:

yanı tuzlayın ne kaybedersınız kı canlar asyacım sende kayınvalıdene gıdıyormussun gule gule gıt gule gule gel sekerım kayınvalıden gene bırsey derse takılma dedıklerıne tamam mı kuzum

yıldızcım sen nasılsın canım?

günaydın cnm, ballayıp tuzladık akşam bebeleri :52: ben iyiyim walla sen nasılsın kuzum, izin alabildin mi yarın çalışmamak için???

günaydın canlarım cumanız mübarek olsunnn Allahım şu günde edilen dualarımızı kabul eder inşallah

ben çıktıktan sonra tuzlamadır ballamadır bişiler konuşmuşsunuz hiç duymadım böle şeyleri :53:

günaydın canım, amin inş :16: sen nasılsın hayatım?

günaydın canlarım hayırlı cumalar olsun
yıldızcım bende başlarda uyuyordum hayatım ama bu ara gece uykumda zorlanma yaşıyorum hele gündüz biraz uyursam dahada zor oluyor benim için gece sürekli eşimi uyandırıp sohbet ederim canım sıkılır çünkü uyuyana kadar garibim sabah hatırlamaz bile:1: belki buda dönem dönemdir çünkü başlarda bende uyuyordum

asyacım demek kayınvaldene gidiceksin yarın güle güle canım kendini çok yorma olurmu az geri dur işten güçten salıda izmire git hayırlı haberlerle gel inşl

ranacım evet hayatım söylememe gerek yok annem yapar zaten yapsın ne kaybedecemki tuzla kokmasın ballada bal gibi olsun benim paşam kızları koştursun peşinden babası gibi yakışıklı olsun:1:

halevcim sen bir gemişsin sonra kaybolmuşsun bugündemi çok yoğunsun demek sen duymadın bu tuzlama ballama işini sen yapmak istersen miniğin biz bilenler sana anlatırız

narcım bugün nasıl oldu acaba
adacım sen nasılsın bugün sende yoğunmusun

yıldızcım bende başlarda uyuyordum hayatım ama bu ara gece uykumda zorlanma yaşıyorum hele gündüz biraz uyursam dahada zor oluyor benim için gece sürekli eşimi uyandırıp sohbet ederim canım sıkılır çünkü uyuyana kadar garibim sabah hatırlamaz bile:1: belki buda dönem dönemdir çünkü başlarda bende uyuyordum

ranacım evet hayatım söylememe gerek yok annem yapar zaten yapsın ne kaybedecemki tuzla kokmasın ballada bal gibi olsun benim paşam kızları koştursun peşinden babası gibi yakışıklı olsun:1:

günaydın şeker, ayy Allah seni, güldürdün beni :1::1::1: eşini uyandırıp sohbet mi ediyon uyuyamayınca, yazık adamcaazda hatırlamıyomuş sabah :1:
belki benimde bi dönem sonra geçer hayatım, şuan gece gündüz sürekli uyuyabiliyorum :9:
oyyy paşa ballanıp, tuzlanıp kızları peşinden koşturcak demek :52: yerim ben onuuuuu :16:

herkes iyimi bakalım????

günaydın canım, amin inş :16: sen nasılsın hayatım?

günaydın canım iyiyim senin miniğin adı Asyanın dediği gibi uykucu şirin olsun eğer herkesin tahminine göre kız olursa uykucu şirine deriz bence güzel olur

halevcim sen bir gemişsin sonra kaybolmuşsun bugündemi çok yoğunsun demek sen duymadın bu tuzlama ballama işini sen yapmak istersen miniğin biz bilenler sana anlatırız

günaydın Esincim işler var evet onları hallettim şinçik imzadan gelmesini bekliyorum:51: benim kociş batıl inançlara hiçççççççç inanmaz hiçde uygulamaz:53:

herkes iyimi bakalım????

günaydın cnm, ballayıp tuzladık akşam bebeleri :52: ben iyiyim walla sen nasılsın kuzum, izin alabildin mi yarın çalışmamak için???

bebde iyiyim canım sağol yarın için izin almadım çünkü eşimle bu tarafda işimiz çıktı bari gleyim dedim hafta içi izin alacağım canım:34:

aaa ballar tuzlar havada uçuşmuş :1:
günaydın canlarım hayırlı cumalar işallah dualarımız duyulur bu güzel günde
merak etmişsiniz beni sağolun canlarım daha iyiyim bugü n evdeyim malum geç kalktım biraz 9 da yani :9: kahvaltı yaptık kocişimle gönderdim onu. duşa gircem işallah popomu kaldırabilirsem. akşamüstü de bir arkadaşımla buluşcam liseden arkadaşım. istanbuldan geldi. yarın sabah döncekmiş.
yıldızcım isim süper olmuş ama üstümüze işemesin yaa ben de erkek olcak diye tırsma yaşıyorum sende. çünkü bu sene kim hamile kaldıysa hepsi erkek. :18: işemesin nolur gaza getirme yavrucuğu
esincim sen bize öğret o zaman balı geçtim de tuzlama bende duymuştum. öğretirsin bize zamanı gelince nası tuzlanır
ranacım ay senden gaza gelip bende yürüyüşe başlayabilsem. niyet var bende aslında ama hava bi türlü ısınamadı ki.akşamları yürücez eşimle ama deniz kenarı buz gibi oluyo hala. b,i türlü başlayamadık sinir oluyorum:19:
halev sorma bunlar çocuktan yemek yaptılar kızım burda tuzlar biberler yağlar ballar:9: bize de öğretsinlerde bari bizim çocuklar kokmasın büyüyünce :46:
adacım alemsin kız o kıyafetle doğumamı gidilir batar ayol :1: onu azcuk toparlanınca giyiyosun :12:
asya kuzum demek gaynanana gidiyosun selam söle bizden de akıllı olsun üzmesin arkadaşımızı :20: salı da izmirdesin dimek hadi hayırlı haberlerle gel işallah sen döndüğünde çarşamba ben de sana güzel haberler veririm
kızlar zaten heyecan dorukta göğüslerim karnım hiç geçmedi yüzümde birkaç sivilce çıktı pütürlendi cildim. yıldız ve nur da demişti ya sivilce çıkmıştı diye acaba mı didim. valla çatlıcam artık meraktan keşke tutumuş olsa bu sefer :59:

ooo esinede bak sen şimdiden kızların canını yaktıracak oğluyla :60:

kız böyle yaparsan evinizin önünde kuyruk olru kızlar ben sana söyliyim:1:

Back
X