• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktor Konusu, herkes yorum yapsın lütfen..

Alsef

Guru
Kayıtlı Üye
20 Mart 2009
808
471
303
44
Arkadaşlar Sat a göre 4+5 haftalık hamileyim, bugün için özel muaynehanesi olan bir doktordan randevu almıştım.Akşam 6 da gidecektim normalde ama doktor için bana öyle şeyler anlattılar ki kafam çok karışık..Eşime de anlatamıyorum zaten özele gitmemi gereksiz buluyo, hemen vazgeçirir beni..Size anlatayım ve yorum yapın lütfen, siz olsanız napardınız?
2 tane doktor seçeneğim var..Birincisi özel bir tıp merkezinde, 55-60 yaşlarında aksi bir kadın..Herkes bizi azarladı, bize şöyle ters davrandı falan diye tedirgin ve şikayetçi..O sebeple, ben de nasibimi almayayım diye onu seçmedim.
Diğeri 36 yaşlarında, özel muaynehanesi olan ve son teknloji makinaları olan, çok muhabbet ve ilgili bir doktor..Bir arkadaşım onu öve öve bitirememişti, ben de ona istinaden randevumu aldım.( Hatta dün de sordum burada, özel doktor hem ücreti çok pahalı hem de tahliller de dışarda yapılacakmış, ne yapsamki falan diye sormuştum ama yine özele karar vermiştim.)
Ama dün akşamüstü başka bir yakınımdan da şunları duydum.İkiz bebeği olacak bir anneye ısrarla normal doğum yaptırmaya çalışmış, doğum esnasında bir bebek doğmuş ama diğeri ters dönmüş, ameliyathane değiştirmeye çalışırken asansör beklemeydi falan baya vakit kaybedilmiş ve 2.bebek çok sorunlu doğmuş, sonra da 1 ay yaşayıp ölmüş..Öff ya bu hikaye sinirimi çok bozdu.Bir de bunu bana anlatan da ikiz bebek bekleyen başka bir anneydi, o da ona gitmiş ultrasonu falan çok iyi diye ama ona da tutturmuş normal doğum yaptırayım diye..Yok istemiyorum dese de baskı yapmış, sonra ameliyata girme konusunda hastane seçimine dair bir sürü sorun çıkarmış, özel hastanede olsun diye baskı yapmış vs vs..
Şimdi bir yanda çok yakın bir arkadaşım, bu doktor için harika bir doktor ve harika bir insan, ailece de görüşüyoruz diyor..Bir yanda da bu berbat hikayeleri anlatan yakınım var, ki onun da kesinlikle yalan söylediğini düşünmüyorum, o da çok dürüst ve samimidir.
Şimdi ben ne yapayım? Bu hikayeler tabi ki herkesin algısına göre değişir, yanlış anlamalar bol olacaktır bu hassas süreçde ama yine de kafam çoooooook karıştı yaa..
Diğer yaşlı ve aksi doktorun en azından tecrübesi fazla falan diye düşünüp ona mı dönsem?

Empati lütfeeeennnn, en acil tarafından kızlaaarr..s.o.s.

Son düzenleme:
herkesin mükemmel dediği doktoru bulamazsınız ki.
simdi herkesin övdüğü doktora siz gitseniz ve farklı bir durum olsa sizin fikrinizde olumsuz yönde olacak.beklentilerinize bağlı çok konusken sohbet istiyorsunuz yada önemli olan tecrübesi diyorsunuz ona göre karar vereceksiniz.
ben çocuklarımda tecrübeyi tercih ettim ve benim doktorumda hic konuşmazdı nerdeyse.sorun yasamadim ama yasayan yok mu derseniz elbette vardır.
sağlıkla kucaginiza almanızı dilerim.
iyi düşünün iyi olsun hersey..Hoppa

En başından itibaren o kadar doktor değiştirdim ki.
Sonra bir doktora gitmeye başladım içime de sinmişti bana da aynı şekilde arkadaşım ben hep ona gittim hiç memnun kalmadım aman değiştir doğumuma bile gelmedi suyum bitmişti acil sezaryane alınmam gerekiyordu falan dedi değiştirdim doktoru aynı hastanede başka bir doktora gitmeye başladım ama nasıl bir doktor çok ünlü randevularını falan en az 3 hafta önceden arayıp alıyorsun gittim falan son gittiğimde bana gelişim geriliği bebeğinde dedi ondan önceki gittiklerimde hiçbir şey demiyordu canım,tatlım,bitanem falan konuşan tatlı dilli bir kadındı.
Sonra devlet hastanesine gittim ve doktor bir sorun olmadığını söyledi şimdi de ona devam ediyorum.Özele o kadar parayı boşuna dökmüşüm.
Yani demem o ki bana göre iyi olan doktor sana iyi olmayabilir zaten örneğini vermişsin.Mesela bana ilk gittiğim doktor dış gebelik kürtaj yapacağım dedi eltim aynı doktora gidiyor hiçbir sorun yok.Sen ikisine de git bak bakalım içine hangisi sinecek.Ama devlet hastanesine de git ön yargılı olma belki de ordaki daha iyidir senin için.

Arkadaşlar Sat a göre 4+5 haftalık hamileyim, bugün için özel muaynehanesi olan bir doktordan randevu almıştım.Akşam 6 da gidecektim normalde ama doktor için bana öyle şeyler anlattılar ki kafam çok karışık..Eşime de anlatamıyorum zaten özele gitmemi gereksiz buluyo, hemen vazgeçirir beni..Size anlatayım ve yorum yapın lütfen, siz olsanız napardınız?
2 tane doktor seçeneğim var..Birincisi özel bir tıp merkezinde, 55-60 yaşlarında aksi bir kadın..Herkes bizi azarladı, bize şöyle ters davrandı falan diye tedirgin ve şikayetçi..O sebeple, ben de nasibimi almayayım diye onu seçmedim.
Diğeri 36 yaşlarında, özel muaynehanesi olan ve son teknloji makinaları olan, çok muhabbet ve ilgili bir doktor..Bir arkadaşım onu öve öve bitirememişti, ben de ona istinaden randevumu aldım.( Hatta dün de sordum burada, özel doktor hem ücreti çok pahalı hem de tahliller de dışarda yapılacakmış, ne yapsamki falan diye sormuştum ama yine özele karar vermiştim.)
Ama dün akşamüstü başka bir yakınımdan da şunları duydum.İkiz bebeği olacak bir anneye ısrarla normal doğum yaptırmaya çalışmış, doğum esnasında bir bebek doğmuş ama diğeri ters dönmüş, ameliyathane değiştirmeye çalışırken asansör beklemeydi falan baya vakit kaybedilmiş ve 2.bebek çok sorunlu doğmuş, sonra da 1 ay yaşayıp ölmüş..Öff ya bu hikaye sinirimi çok bozdu.Bir de bunu bana anlatan da ikiz bebek bekleyen başka bir anneydi, o da ona gitmiş ultrasonu falan çok iyi diye ama ona da tutturmuş normal doğum yaptırayım diye..Yok istemiyorum dese de baskı yapmış, sonra ameliyata girme konusunda hastane seçimine dair bir sürü sorun çıkarmış, özel hastanede olsun diye baskı yapmış vs vs..
Şimdi bir yanda çok yakın bir arkadaşım, bu doktor için harika bir doktor ve harika bir insan, ailece de görüşüyoruz diyor..Bir yanda da bu berbat hikayeleri anlatan yakınım var, ki onun da kesinlikle yalan söylediğini düşünmüyorum, o da çok dürüst ve samimidir.
Şimdi ben ne yapayım? Bu hikayeler tabi ki herkesin algısına göre değişir, yanlış anlamalar bol olacaktır bu hassas süreçde ama yine de kafam çoooooook karıştı yaa..
Diğer yaşlı ve aksi doktorun en azından tecrübesi fazla falan diye düşünüp ona mı dönsem?

İnternetten güzelce araştır derim. Ben öyle yapmıştım en iyi hekim sitesi var ordan doktorumu bulmuştum harika bi gebelik süreci ve doğum geçirdim. Önemli çünkü gebelik boyunca o doktorla görüşüceksin biraz nazınıda çekmesi lazım. Son zamanlara yakın özellikle kasılmaların olduğunda arayabilmelisin. İkisinide dene istersen baktın gözün tutmadı başka doktor bak.

Keşke böyle hikayeleri kimse kimseye anlatmasa.. mesela doğumuna bir hafta belki daha az kalmış biri olarak ben okuduğuma pişman oldum. Allah hepimize kolay sağlıklı Doğum nasip etsin

Bu süreç zaten yipratici gergin bir surec neden kendine eziyet edesin ki ikisinede gitme.

Hangi şehirdesiniz? Belki farklı doktor tavsiyeleri de olabilir. Ama önemli olan sizin içinize sinmesi. Ben de hamileliğim ve öncesinde birçok doktora gittim hepsi de tavsiye üzerine ama en son biri içime sindi onunla devam ettim. Sizin güvenmeniz en onemlisi

Keşke böyle hikayeleri kimse kimseye anlatmasa.. mesela doğumuna bir hafta belki daha az kalmış biri olarak ben okuduğuma pişman oldum. Allah hepimize kolay sağlıklı Doğum nasip etsin

Kusura bakma, hiç o yönden düşünmemiştim..Ama herkesin böyle kötü hikayelerle dolu heybesi var malesef, tecrübe olsun ve tedbir alalım amaçlı paylaşmak da lazım bence..off çok hassas bir süreç çoookkkk..Allah yardımcımız olsun

İki oglumu da ozelde yaptim. 3. Yu devlette istiyorum. Arastirma hastanesi en iyisi bence

İkisinede git kendin bak . Kimseye yalancı demek istemem ama belki doktora öyle saçma şeyler söylüyorlar ki azarliyor doktor. İkinci doktora gelince bn doktorda artniyet göremedm ikizler normal doğum pozisyonunda olduğu için normal olsun istemiş bnm kuzenmde ikizlerini normal dogurdu yani bu bebeklere bagli. O asansör gelmedi aman şöyle oldu hepsi hastanenin yetersizliği diye geçti icimden. Bazı doktorlar böyle normal doğum konusunda ısrarcı bazisida sezeryan konusunda tabi. Eğer bebeğin ikiz deglse rahat rahat gidebilirsin ikisinede seçimi sen yaparsn :)))

Hangi şehirdesiniz? Belki farklı doktor tavsiyeleri de olabilir. Ama önemli olan sizin içinize sinmesi. Ben de hamileliğim ve öncesinde birçok doktora gittim hepsi de tavsiye üzerine ama en son biri içime sindi onunla devam ettim. Sizin güvenmeniz en onemlisi
Düzce deyim.Bayan doktor istiyorum özellikle, o sebeple seçeneğim de çok az..
Bayan doktor konusu da ilk hamileliğimden öyle bir takıntı kaldı bende..

Düzce deyim.Bayan doktor istiyorum özellikle, o sebeple seçeneğim de çok az..
Bayan doktor konusu da ilk hamileliğimden öyle bir takıntı kaldı bende..
Bende bayan diye basladim ama bayan doktora gittikten sonra yok dedim. Erkekler daha sakin ve anlayisli oluyorlar istersen bir daha dusun bayan olacak diye bir aksi ya da kotu seyler duyduğun doktora gitmek zorunda kalma

Başkası için aksi olan doktor senin için melek . Melek olan doktor senin için çekilmez anlayışsız biri olabilir.
İlk etapta diğerini baştan elediğine göre özel muaynehanesi olana görün derim . Zamanla senin için iyimi değilmi kendin karar verirsin zaten .
Bu dönemde normal doğum yapmak için can atan doktor çok bulunmuyor malesef kimine göre şans kimine göre tedirginlik tabi ki.
Ama gördüğün gibi yakın arkadaşının için melek olan doktor diğer tanıdığın için aynı düşünceler ve hisler olamayabiliyor.
o yüzden denemekte fayda git ve kendin karar ver kimsenin lafıyla iş yapma hamile olan sensin bu süreci yaşayan da sen .
Bana soracak olursan gider denerdim herkesin doktordan beklentileri farklı gittiğinde anlarsın zaten devam edip edemeyeceğini gitmekte fayda var . :)

ikisine de gitmiycem, başka bir alternatif buldum..
Çok haklısınız, neden kendimi zorlayayımki bukadar olumsuz yorumlar alan doktorlara gitmek için..başka bir bayan doktor buldum, özel hastanede..ona gidicem cumartesi..hadi hayırlısı :)

Ya herkesin enerjisi tutmuyor sanirim ben suan gittigim doktora ilk gittigimde soguk gelmisti alelacele dedim iyi degilmi acaba o zaman biraksaydim derdimki ilgisiz ama sonra gittigimde cok farkliydi meger yogunluktanmia ondan sonra hep ilgili hep pozitif yaklasti insanlarin ne dedigine cok bakmamak lazim bazi insanlar oyle zorluyorki doktoru sahit olmustum onlarda ona gore cvp veriyor bu sefer sinirli diyorlar

Ben olsam ikisinede gitmez başka bi Dr bulurdum ...

Buldum ama pazartesiye kadar randevuları doluymuş :(
Beklenen adet tarihimin üstünden 2 hafta geçmiş olacak, çok geç olurmu sizce?

Back