Doktor kızamıkçık hastalığı geçirdiğimi söylüyor

aysenfatos

mucizem okullu oldu
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2009
390
1
40
merhaba kızlar hamilelikte yapılan test sonucma göre kızamıkçık hastalığını geçiriyormuşumeyvahedigeldismile rubella İGm pozitif çıktı doktor detaylı tarama için bir kez daha kan aldırttı ve sonuca göre karar vereceğimizi gebeliği sonlandıracağını söyledi forumlarda durumu benim gibi olanlar sonuçta bebklerinin sağlıklı doğup doğmadığını yazmamışeyvahedigeldismile
lütfen cevap verin moralim sıfır:gitme:

canım sen kızamıkçığa karşı bağışıklık kazanmışsın o nedenle test positif çıkmış .neden sana dr öle bişiy dedi ki şaşırdım.ayrıca belirti ve bulguları var mı sende.ilk trimestirde bebekte ciddi hasarlara sebebp oluyor ama 20 haftadan sonra çok düşük bir ihtimal bebeğ zararı olur diye biliyorum ben.yanlız bence dr ile tekrar konuş tel aç rahatla.bu test daha önce bu hastalığı geçirmiş herkeste positif çıkar zaten.eğer ben yanlış biliyosam yuh aldığım eğitime:KK43:(

pardon canım ıGm demişsin ıgg olarak düşündüm ben.ama yinde korkma eğer ıgm pozitifse ya geçirmiş yada geçiriyorsun demek oluyor bu:KK43:(

bende de + çıktı .bi önemi yok dedi dr nasıl oluyo bu??

eğer igg pozitif çıktıysa problem yok hastalığa karşı bağışıklığın var demek opuyorumnanaktanancak benim gibi igm pozitifse hastalığı yakın bir zamanda geçirdin demek:gitme: şuan avidite testi yapıldı hastalığı ne zaman geçirdiğimi öğrenecekler eğer hamilelik döneminden önce geçirdiysem problem olmayacakmış hamilelik döneminde hastalık geçirildiyse gebeliğe son verilecekmiş:gitme:

Çok üzülerek ifade etmeliyim ki hastalığı Hamilelik döneminde geçirdiysen bebek hemen alınmalı cnm:KK43:

bende 9. aydayim her ay test yaptirdi doktorum
bagisikligim yokmus kizamikciga karsi dosyamin en basina yazdi dogumun ucuncu gunu kizamikcik asisi yapilacagini bir dahaki hamileligimde sorun olmasin diye
umarim bir sey yoktur bana oyle geliyorki turkiyedeki doktorlar biraz fazla didikliyo herseyi .. ve insanin kafasini cok karistiriyorlar ..

mesela ben ikili test yaptirmadim bebegimin ense kalinligi ultrasonda normal cikiyordu kan degerlerinde bi anormallik olursa 9 ay o stresle yasayamam dedim burdaki doktorum normal karsiladi .. o sirada turkiyeye tatile gittik bi ay kontrole orda bi doktora gittim bana demedigini birakmadi ikili test yaptirmadigimi duyunca .. gecerliligi dahi kesin olmayan bi testi yaptirmam icin bile bu kadar baski yapinca bi doktor cok tuhafima gitti ..
turkiyede cogu doktor ancak insani panik yaptiriyor ..

bende 9. aydayim her ay test yaptirdi doktorum
bagisikligim yokmus kizamikciga karsi dosyamin en basina yazdi dogumun ucuncu gunu kizamikcik asisi yapilacagini bir dahaki hamileligimde sorun olmasin diye
umarim bir sey yoktur bana oyle geliyorki turkiyedeki doktorlar biraz fazla didikliyo herseyi .. ve insanin kafasini cok karistiriyorlar ..

mesela ben ikili test yaptirmadim bebegimin ense kalinligi ultrasonda normal cikiyordu kan degerlerinde bi anormallik olursa 9 ay o stresle yasayamam dedim burdaki doktorum normal karsiladi .. o sirada turkiyeye tatile gittik bi ay kontrole orda bi doktora gittim bana demedigini birakmadi ikili test yaptirmadigimi duyunca .. gecerliligi dahi kesin olmayan bi testi yaptirmam icin bile bu kadar baski yapinca bi doktor cok tuhafima gitti ..
turkiyede cogu doktor ancak insani panik yaptiriyor ..

kesinlik katılıyorum. çoğu hamile bu yüzden gebeliğini stresli geçiyor. bende dahil moral bozmaktan başka hiç bir işe yaramıyorlar zaten bizim doğuracağımız nesilin çoçukları çok agrasif olacak.

canim hamileliginin basinda gecirmis olsan yani son iki uc ay icersinde herhangi bir anormallik yasadin mi sagliginda bgazinda lenf bezlerinin sismesi, ates, grip vari bir durum. hatta lekelenme yani vucudunda kizarikliklar yasamis olman da cok buyuk ihtimal. hamile bir kadin bir rahatsizlik gecirip de farketmemesi nerdeyse imkansiz tamam bazen kizamikcik cok hafif gecermis ama o zaman bile hicbir sey farketmemen cok zor heleki bir hamile cok daha titiz oluyor.
bence testin sonucunda onceden gecirdigin cikicak. bebegin de sapasaglam gelicek. :nazar:
ayrica bu rubella ve toxzo testlerinin cok zor testler oldugunu ve cok iyi labratuvarlarda bile bazen guvenirlilik sorunu yasandigini bilmelisin, doktorum anlatmisti. hatta Insallah oyle bir hata olmustur.

rubella avdite testim sonuçlandı%98çıktı internetteki bilgilere göre hastalık tarihi eski ancak son durum hakkındaki bilgiyi yarın sabah öğrenicemeyvahedigeldismile
buarada hamileliğin başında şiddetli baş ağrısı ve boğaz ağrısı yaşadım çok halsizdim kızımda o günlerde biraz rahatsızdı bu olaydan 3gün sonra kanamam geldi ve doktora gittim doktor düşük tehlikesi olduğunu söyleyip ilaç verdi ilacı kullandım 15gün sonra kanama ve ağrılar geçti

canım geçmiş olsun..umarım iyi sonuç alırsın yarın..mutlaka yaz.. yüzde 98 derken anlamadım..bir aralık yokmu??

ben de tokso geçirdim..avidite testlerim 2 farklı yrde farklı çıktı..ankaraya gittim..denge ve düzen labarotuvarlarına..şükür eskiden kaptığım çıktı..ama 9 ayım zehir oldu..bebeğim sağlıkla doğdu..
allah sana da hayırlı sağlıklı evlat versin cnm

benim ilk testim dokuz eylül üniversite hastanesinde yapıldı ikinci test hıfsısıhha diye daha iyi bir laboratuarda yapıldı ikiside güvenilir yerler duyduğum kadarıyla
sonuç%98 aralıkları bilmiyorum yarın doktordan öğrenicem öğrenince yazıcam herşeyiopuyorumnanaktan
çünkü konuyu açma sebebim bazı arkadaşlarda hamileliğin başlarında kızamıkçık geçirmişler ancak bebekleri sağlıklımıydı yada bu süreçte neler yaşandığını ne gibi testler yapıldığını doktorlarının takipte neler söylediğini yazmamışlar

kızlar test sonuçlarım tekrarlandı dokuz eylül üniversite hastanesinde verdiğim ilk kanı hıfsısıhha laboratuarlarına götürdüm sonuç rubella igm negatif hastalık tarihi 3aydan eski diye sonuç çıktı doktorlar gebeliğimin devamına karar verdi cuma günü ikili test için kan verdim elimde test sonuçlarım 4doktor gezdim ve hepsinden bir problem olacağını düşünmüyoruz cevabını aldım umarım herşey yolunda gider bebeğimi sağlığıyla kucağıma alırım opuyorumnanaktan

ben hamile kaldığım günlerde geçirdim kızamıkçık bebeğimin kalbi atmadı kendi de gelişmedi zaten doktorum kendin düşük yapacaksın kürtaja gerek yok demişti ve öyle de oldu çok şiddetli kanamyla düşürdüm bebeğimi çok kötü günlerdi şimdi ise tekrar hamileyim çook şükür bebeğim iyi durumda ben hamileyken geçirirsen gebeliğin sonlanması gerektiğini biliyorum...

Canım bende hamileligimin ilk 3 ayında geçirdim 2018 3.ayin 28 inde oğlumu dünyaya getirdim bende %50 engelli riski vardı aldırmadım ve çocuğum sapasağlam çok şükür

Bnde de pozitif çıktı aviditem.dusuk çıktı doktorlar alalım.diyor hep napicagimi bilmiyorum hiç böyle bı vakayla da.karsilasmadik diyorlar 😢😢

Ne yaptınız acaba bebeğinizi çok zor günler geçiriyorum bebeği alalım diyor doktorlar

Şuan bebeğiniz doğdu mu acaba nasıl avidite falan düşük mü çıktı sizin yoksa direk hastalığı yasamismiydnz

X