• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Doktor ilk ek besini sütlü pirinçli kaşık maması önerdi,evde yapılabilir mi?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

satinezgi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2010
188
0
46
Denizli
arkadaşlar
oğlum 5,5 aylık. doktor ek besinlere geçebileceğimizi ve aptamil kaşık mamasına akşamları 2-3 çay kaşığı başlamamı söyledi. fakat hazır olduğu için benim içim rahat değil. bu mamayı evde nasıl yapabiliriz? sütlü pirinçlisini önerdi ilk önce. inek sütü kullanamayacağımıza göre, nasıl yapılabilir acaba?

canım bence güvenebilirsin amaiçin rahat değilse. vitaminli pirinç unları varonlardan al bi tane. 1çay bardağı suya 1 tatlı kaşığı at pişince tabağa al içine 3ölçek aptamil formül süt koy. iyice karıştır.. ayrıca ben kabız yapmaması için içine biraz zeytin yağı ve besin değeri artması için biraz pekmez koyuyorum ama senin bebişin için henüz erken olabilir. eğer meyve veriyorsan soğuyunca azıcık meyve katarak tatlandırabilirsin..

Pirinç ununu suda pişirip altını kapattıktan sonra içine devam sütü ekleyebilirsiniz. Yalnız ilk başlanacka ek gıda olarak kaşık maması ya da muhallebi yerine meyveyi tercih edin bence. Bizim kendi doktorumuzun verdiği listede de sağlık ocağından verdikleri listede de önce elma ile başlanıyor ek besinlere.

Back